Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Újra pályán Claudio Pizarro

A sérüléséből felépült és újra a Bayern München kezdőcsapatában szerepel a perui Claudio Pizarro.

Claudio Pizarro
Két góljával nyert a müncheni sztárcsapat a hétközi Bundesliga-slágermérkőzésen a Wolfsburg ellen. Az ünnepelt labdarúgó egy müncheni étteremben adott interjút a Kisalföldnek.

– A mérkőzést sokan látták Magyarországon is a sportcsatornán. Milyen volt belülről? – kérdeztük Claudio Pizarrót.
– Nagyon készültünk a meccsre, mivel az első helyen álló Wolfsburgot fogadtuk, s mindenképpen győznünk kellett ahhoz, hogy a listavezetőtől ne szakadjunk le.

– Megfordult a fejében, hogy kétszer is az ön neve jelenik meg a stadion kijelzőjén?

– Természetesen nem, mivel nem voltam teljesen egészséges, az edzőm, Felix Magath azonban úgy döntött, játszanom kell. S ha már pályán voltam, igyekeztem maximumot nyújtani. A két gólomhoz persze szerencse is kellett.

Két gól után nagy ünneplés

– Hogyan ünnepelt a meccs után?
– Mivel hosszabb sérülés után tértem vissza a csapatba, nagy ünneplést csaptunk a meccs után. Kihagyás után sikerrel visszatérni egy játékos számára a legnagyobb öröm. A társaim gratuláltak, a mester azonban még nem mondott semmit, a héten elemezzük ki a mérkőzést.

– Magath azt nyilatkozta önről a sajtóban, hogy Pizarro nagyon fontos ember a Bayern Münchennél.

– Az edző dicsérete nagyon fontos egy játékosnak. Ez további önbizalmat ad és újabb erőforrás a következő mérkőzésekre. Még akkor is, ha én nem magamat, hanem Schweinsteigert láttam a legjobbnak. Az első gól előtt parádés átadást kaptam tőle.

Magathtal erősek lesznek

– Mit gondol, melyik Bayern jobb, amikor Ottmar Hitzfeld volt a mester, vagy most Magathtal erősebbek?

– Ez egy nagyon nehéz kérdés. Hitzfeld nagyon sok mindent megnyert a Bayernnel, Magathtal még csak négy hónapja dolgozunk együtt, s az új edzőnek időre van szüksége. Meggyőződésem azonban, hogy Magathtal a Bayern nagyon erős lesz.

– Köztudott önről, hogy perui, Limában született. Milyen érzés távol a hazájától élni és dolgozni?

– Németországban nincsenek nehézségeim, nagyon jól érzem magam. Alapvető ok az, hogy az emberek végtelenül kedvesek, a szurkolók szeretnek, bárhová megyek, éljenezve fogadnak.

– Korábban is Németországban játszott a Werdernél. Mi motiválta 2001-ben, hogy a Bayernnél folytassa?

– Így utólag visszagondolva a történetre azt hiszem, egyetlen ok döntött a váltás mellett. Szerettem volna a Bajnokok Ligájában játszani, ami Európa legrangosabb tornája. Ez az álom a váltással valóra is vált.

Sikerre éhesek a BL-ben

– A magánéletéről mit árul el

– Nős vagyok, van két gyermekem. Amikor csak tehetem, a családommal vagyok, viszem a gyerekeket a játszótérre, ott érzik magukat a legjobban. Claudio fiam még csak ötéves, de már élénk érdeklődést mutat az apja szakmája iránt, s hetente egyszer futballozni jár.

– Claudio fia láthatja majd az apját Bajnokok Ligája-győztesként? Az utóbbi két évben a Bayernnek nem nagyon ment ott...

– BL-t nyerni nagyon nehéz, mert a mezőny igen erős. Van azonban új edzőnk, vannak új játékosaink és ki vagyunk éhezve a sikerre is. Ezek alapján kijelenthetem, az idei szezonban a Bayern nagyon messzire jut a BL-ben.

Ellenfélként térne vissza

– Magyarországról jövök, mi jut eszébe rólunk?
– Bevallom őszintén, magyarországi ismereteim igen hiányosak. Néha olvasok az önök országáról az újságban, de ez nagyon kevés.

– Ami pedig a jövőt illeti, 2006-ban Németországban rendezik a világbajnokságot, elképzelhetőnek tartja, hogy Pizarro Peru színeiben ott lép majd pályára, ahol Bayern-mezben szokott?

– Nem lesz könnyű. Argentína és Brazília kiemelkedik régiónkban, de a többiek ellen lehet keresnivalónk. Remélem, válogatottunk itt lesz a németországi döntőben.

(A Kisalföld munkatársa köszönetet mond Xaver Zillernek, az Audi AG futballszponzorációért felelős vezetőjének a müncheni interjú megszervezéséért.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MKB Euroleasing BSE Esma 90-73

Katasztrofálisan kezdett a soproni csapat. Támadásban erőlködtek, védekezésben pedig rendre… Tovább olvasom