Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Újra elit intézmény a Fehér-akadémia

A győri Fehér Miklós Akadémia a három legmagasabb minősítésű magyar labdarúgó-intézmény között kap helyet. Ezért évi 200 millió forintos támogatás jár az MLSZ-től.
Győrött az ETO FC-nél méltán büszkék a Fehér Miklós Akadémiára, amely országosan is a legjobbak közé tartozik. Az intézményből az elmúlt hétvégén ballagott el az első olyan végzős osztály, amelynek tagjai már ebben az iskolában kezdték meg gimnáziumi tanulmányaikat és végigjárták az akadémiai képzést.

Liszkai Dezső
Liszkai Dezső

„A Magyar Labdarúgó Szövetség évente minősíti az akadémiákat – mondja Liszkai Dezső, az ETO FC utánpótlás-igazgatója. – Különböző szigorú feltételeknek kell megfelelni a vizsgálatok során. Végeredményt még nem hirdettek, de annyit már tudunk, hogy a Fehér Miklós Akadémia a három legmagasabb minősítésű labdarúgó-intézmény között kap helyet. Nagyon rangos, komoly elismerésnek tartjuk, hogy ismét elit akadémia leszünk."

Az MLSZ-től ezért ebben az évben is 200 millió forintos támogatást kap az iskola. Fejlődni persze mindig lehet és kell, ezért új műfüves játéktérrel és technikai gyakorlópályával javítanak a működés feltételein.
A kérdés persze az, hogy az ETO szurkolói mikor látják viszont az első csapatban az itt befektetett pénzt és munkát, az akadémiai tehetségek mikor kapnak helyet az NB I-es együttesben.

„Gyakran kérdezik ezt tőlünk. Az NB II-es gárdánk nyolcvan-kilencven százalékát már most is az akadémista fiatalok alkotják – folytatja Liszkai Dezső. – Többen sikeresen kopogtatnak az első csapat kapuján, de egy eredménykényszer alatt játszó, bajnoki címre törő együttesbe nyilván nehéz bekerülni. Mi úgy gondoljuk, hogy egy-másfél év múlva a kilencvenkettes, kilencvenhármas, kilencvennégyes korosztályból már sokkal többen lesznek tagjai az NB I-es keretnek."

Olvasóink írták

  • 2. rejna 2012. május 09. 18:14
    „Amíg ilyen érdekemberek vannak ott mint ez a kis fekély,addig a NB2-NB3,meg a megyei bajnokságok el lesznek látva játékosokkal...”
  • 1. raptor12 2012. május 07. 16:26
    „Nincs végeredmény de az ETO már tudja...
    Na akkor erről megint csak ennyit! :DDD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrött játszik szerdán a magyar ligaválogatott

A magyar ligaválogatott szerdán 17.30 órakor Győrött az ETO Parkban a dunaszerdahelyi DAC csapatával… Tovább olvasom