Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

Újra Bozsik- program

Évadnyitó tájékoztató értekezletet tartott az OTP-Mol Bozsik Labdarúgó Akadémia Soproni Alközpontja.

Évadnyitó tájékoztató értekezletet tartott a Soproni Városi Stadion épületében az OTP-Mol Bozsik Labdarúgó Akadémia Soproni Alközpontja. A megbeszélésen részt vett néhány – sajnos elég kevés –, a labdarúgással foglalkozó szakember, sportvezető, s azon belül is Botos Antal, a program megyei vezetője. Szerint ez a program egy amolyan utolsó mentőöve a magyar labdarúgásnak, ám ha ennek köszönhetően – a program a lányok labdarúgását is segíti – sem sikerül az igazolt labdarúgók számát a most meglévő nem egészen 40 ezerről az év végéig 100 ezerre emelni, a két cégóriás kiléphet a programból.

Ezek segítségével anyagi támogatással indulhatott újra. Mint kifejtette, a labdarúgók számát tekintve Magyarország eléggé hátul kullog, jóval kisebb országokban is többszöröse az igazolt labdarúgók száma ahhoz képest, ahányan hazánkban vannak leigazolva mind a felnőtt-, mind pedig az utánpótláskorú játékosokat tekintve. Ismertette a program megyén belüli felépítését: így hat alközpont van, kettő Győrben, egy Csornán, egy Kapuváron, egy Mosonmagyaróváron, egy pedig Sopronban.

Sopron környékén nem túl felemelő a helyzet, hiszen az alközponthoz tartozó 39 település közül jelen pillanatban mindössze 11 van benne a programban, amely korosztályonként, illetve évfolyamonként a 6 és 12 év közötti gyerekeket „célozva meg", őket próbálja hosszabb távra megnyerni a labdarúgásnak, előtte persze játékos formában.

Természetesen szót kaptak a megjelent edzők és sportvezetők is. Mint kiderült, azért elég nagy gondot jelent ez, hogy főleg a kisebb településeken nincs, illetve kevés a megfelelő képesítésű szakember, akinek van edzői végzettsége ahhoz, hogy e programban dolgozhasson. Ez is egy megoldandó feladat.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország - Bulgária 1-1

A hazaiak megfontoltan szövögették támadásaikat, ezek azonban nem voltak veszélyesek, így végül a magyar labdarugó- válogatott 1-1- es döntetlent játszott Bulgáriával, a világbajnoki selejtező 8. csoportjában. Az egy ponttal csökkent ugyan, de azért megmaradt Lothar Matthäus együttesének a továbbjutási
esélye. Tovább olvasom