Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Újra Bonetti az FC Sopron edzője

Dario Bonetti foglalja el ma az FC Sopron NB I-es labdarúgócsapatának kispadját, miután a klub többségi tulajdonosa vasárnap felbontotta Csertői Aurél, a volt edző szerződését.

Az Újpesttől elszenvedett vereség után az FC Sopron szerződést bontott Csertői Auréllal. A tulajdonos kijelölte az új szakvezetőt, az olasz Dario Bonettit, aki jó egy éve már dolgozott Sopronban. Az élet néha érdekes, különleges dolgokat produkál. Dario Bonettivel jó egy éve, éppen a REAC-tól hazai pályán elszenvedett vereség után bontott szerződést az FCS opron többségi tulajdonosa, Vízer László Máriusz.

A jövő hét végi „hatpontos", Sopronban rendezendő alsóházi rangadóra a rákospalotaiak ellen viszont ismét az olasz edző készíti fel a soproni együttest. Az eddigi szakvezető Csertői Auréllal ugyanis közös megegyezéssel szerződést bontott a Sopron. Vízer László Máriusszal, a csapat többségi tulajdonosával újból edzőváltásról beszélgettünk.

– Ha nem állították volna ki Csertőit, akkor is váltott volna a kispadon?

– Igen. Ami az edző indulatosságát illeti, abszolút megértem, hiszen én is úgy éreztem, voltak esetek, ráadásul az eredményt döntően befolyásoló szituációk, amikor a mi kárunkra tévedett a játékvezető, tehát próbált kiállni a csapatáért.

– Ha nem a kiállítás miatt bontott szerződést az edzővel, akkor miért?

– Egyértelmű, nem tudott sikeres, eredményes lenni a csapattal. Csertői nagyon rendes, szimpatikus fiatalember volt, a tavalyi év edzője. Én viszont úgy láttam, mentálisan, fejben nem tudta felrázni a társaságot. Egy olyan gyenge Újpest vert meg bennünket, amelyet akár még tíz emberrel is legyőzhettünk volna.

– Megbocsásson, de nem lehet az is az edző, illetve a csapat sikertelenségének az oka, hogy a játékosállomány – finoman fogalmazva – nem igazán acélos?

– Azt el kell ismernem, hogy nem kiemelkedő a keret, de úgy érzem, nem vagyunk gyengébbek néhány olyan csapatnál, amely előttünk áll a tabellán. Azt nem tehetem, hogy a játékosokat cserélem le, bár tény, hogy jó pár labdarúgó teljesítményével messze nem vagyok elégedett, noha magyar viszonylatban jó pénzért futballoznak. A javítás szándéka vezérel, higgyék el nekem, nem jókedvemből döntök így, nem magamat akarom kinevettetni.

– Miért éppen Bonettire esett a választása?

– Amióta itt vagyok a csapatnál, Bonetti volt a legsikeresebb edző, vele jöttünk föl a tizenkettedik helyről az ötödikre. Remélem, most is fel tudja rázni a társaságot.

– Mikor áll munkába az új edző?

– Kedden reggel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni és győri lányok is ünnepelhetnek

A győri Seat-Foton a ceglédi EKK csapatát fogadta, míg az MKB-Sopron Szekszárdba látogatott. Mindkét… Tovább olvasom