Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

Újra az osztrák amatőrligában

Jégkorong - Ahogyan tavaly, a Sopron HC csapata idén is indul a Burgenlandi amatőrbajnokságban, a Stonefield Hockey League-ben. A bajnokságban ismét nyolc csapat indul.
A soproni az egyetlen magyar csapat az Eiswölfe Ternitz I, az Eiswölfe Ternitz II, az EHV Raptors Eisenstadt, a HC Mad Dogs Wiener Neustadt, az EV Thermenhaie Bad Vöslau, az EHV Stormy Storks Rust és az 1. Landstrasser EV Wien mellett.

Bár a Bad-Vöschlau visszalépett, nagy kihívás helytállni a soproni társaságnak ebben a ligában, már csak azért is, mert megváltozott a bajnoki kiírás. A tavalyival ellentétben – amikor két négyes csoportban szerepeltek a résztvevők – most az alapszakaszban mindenki játszik mindenkivel egyszer, és február végén dőlnek el egy egész napos rájátszásban a helyezések.

A Soproni HC nem kezdett túl fényesen, három idegenbeli vereséggel indított, de meccsről meccsre javuló játékot mutatott. Sopronban a riválisokhoz képest egy hónapos késéssel kezdte a csapat az edzéseket, s ezt a lemaradást nem lehet egy hét alatt behozni, ráadásul eddig a papíron erősebb csapatokkal játszottak.

Most következnek a hazai mérkőzések, a soproni „hokipéntekek", hiszen a dolgok jelen állása szerint a Sopron HC január 16-án, 23-án és 30-án is a soproni pályán játszik.

Koós Zoltán, a klub elnöke és a csapat kapitánya érdeklődésünkre elmondta, az edzéseket a közel két évtizedes jégkorongmúlttal rendelkező, Sopronban élő svájci Rico Tobler vezeti. A tavalyi erdélyi sor úgy tűnik, idén nem lesz, mivel az idősebb, 35–45 év közötti erdélyi játékosok – bár tudásuk alapján simán helyük lenne a csapatban – csak a mérkőzéseken játszanának, az edzéseken nem tudnának részt venni. A klubnál viszont úgy döntöttek, akkor inkább játsszanak, akik edzenek, a folyamatosan fejlődő 17–18 éves fiatalok.

A felnőttcsapat heti három alkalommal tud tréningezni, ami szintén előrelépés a tavalyi évhez képest, és három korosztálynak tartanak edzéseket. A legkisebbek 14 éves korig hétfőn és szombaton két órát, a serdülők és ifik együtt hétfőn és szerdán, valamint a felnőttek hétfőn, csütörtökön és péntek esténként tudnak tréningezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évek után ismét egy csapatban

Kézilabda - Józsa Máté és Dávid segítheti a bentmaradáshoz a Győrhő-ETO csapatát. A testvérpár… Tovább olvasom