Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Újra az elitben

Négy évtized után Rába Quelle Foton néven újra van első osztályú női kosárlabdacsapata Győrnek.

A Rába Quelle Foton néven szereplő női együttes szakvezetője Magyar András lett. A csapat gerincét magyar juniorválogatott játékosok alkotják. A hatvanas évek után láthatnak újra első osztályú női kosárlabda-mérkőzéseket a szurkolók Győrött.

Az október elsején rajtoló első osztályú női kosárlabda-bajnokságban Rába Quelle Foton néven szerepel a győri együttes – tudta meg a Kisalföld az esemény tegnapi sajtótájékoztatóján. A csapat edzője a Sopronban korábban már bajnoki címet szerzett Magyar András lett. Biztosan a csapat tagja lesz a jövőben a magyar válogatott, korábban a Ventwest Fotont erősítő Takács Diána is, aki Sopronban vált ismert kosárlabdázóvá.

Takács Diána és Magyar András
Szijjártó Péter, a klub elnöke elmondta: minőségi kosárlabda több évtizeddel ezelőtt volt utoljára a folyók városában. A streetballgálákon tapasztalt nagy érdeklődés azonban már jelezte: a városban igenis igény van erre a sportágra is. A csapat a támogatók jóvoltából már most biztos anyagi háttérrel rendelkezik, az éves költségvetése 60 millió forint. Az egyesület egyelőre hét-nyolc, zömében juniorválogatott sportolóval kötött szóbeli megállapodást. A komplett utánpótlásbázis kiépítése folyamatban van, az iskolákkal szoros együttműködésre törekednek. Elsődleges céljuk a győri sportélet színesítése, nem pedig a rivalizálás más sportágak képviselőivel.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: az első sportdiplomáciai sikerüket már elérték, hiszen győri javaslatra a jövőben nem U20-as, hanem U22-es utánpótlás-bajnokságot rendeznek, így az egyetemisták nagyobb szerephez juthatnak ebben a csapatban. Újságírói kérdésre elhangzott: a sorsolás után a mérkőzésidőpontokat egyeztetni fogják a Graboplast-ETO női kézilabdacsapatának vezetőivel, hogy ne legyen egybeesés.

 Fűzy András, az egyesület ügyvezető igazgatója kifejtette: elsősorban magyar játékosokra építenek, ám a centerposztra várhatóan külföldi játékost igazolnak. A hagyományoknak megfelelően a klub színe zöld-fehér marad. A csapat az egyetemi csarnokban játssza a hazai mérkőzéseit. A keret várhatóan két hét múlva lesz teljes.
Az együttes újdonsült edzője, Magyar András két éve szakított a sportággal. Korábban harminc esztendőt töltött el a kosárlabdában, így természetesen nagyon örült a felkérésnek. Hároméves szerződést kötött a klubbal.

Elmondta: a háttér adott a nyugodt munkához. A csapat átlagéletkora huszonöt év, amely ideális. Az edző az agresszív védekezés híve. Véleménye szerint a pontvadászatban az első nyolc között, de talán előbbre is végezhetnek. A csapat augusztus 15-én kezdi el a felkészülést az október elsején rajtoló szezonra.

Bojtor Gyulától, a Foton ügyvezető igazgatójától megtudtuk, hogy a telephelyváltás nem sértette a cég érdekeit, így a jövőben is a klub mellett állnak. Véleménye szerint a kitartásuk példa lehet a többi cég számára is.

Kovacsics Imre, a Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója szerint különböző sportrendezvényeket már korábban is támogattak. A fürdő országos szinten az élvonalban van, Kovacsics Imre reméli, hogy a csapat ehhez méltó eredményekkel örvendezteti meg a szurkolókat.
velük indul újra az élvonalbeli győri kosárlabdaélet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri labdarúgó sikere az EB-n

Czetti Balázs, az Integrál-DAC labdarúgója évek óta tagja a magyar strandfutball-válogatottnak, amely a napokban Németország legyőzésével az Ausztriában rendezett B csoportos kontinensviadalon elhódította az Európa-bajnoki címet. A győri futballista és csapattársai pontosan egy évvel ezelőtt még csak a szlovéniai C csoportos kontinenstornára készülődtek. Tovább olvasom