Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Újra a soproni labdarúgásért hajt

Labdarúgás - Az SC Sopron új elnöke Csiszár Ákos, aki szeretné, ha egy-két éven belül a náluk nevelkedett fiatalokra épülő másodosztályú csapata lenne a városnak.

Vörös Sándor a közelmúltban lemondott az SC Sopron utánpótlás-nevelő klub elnöki posztjáról. A taggyűlésen megválasztották utódját a soproni születésű, korábban a BVSC-ben, Győrben, a Ferencvárosban, majd a Matáv FC Sopronban futballozó Csiszár Ákos személyében. Csiszár ellenlábasa a posztra Gőbl Gábor volt.

Élvonalbeli vagy másodosztályú soproni csapat híján nem nagyon van jövőképük az SC Sopronban nevelkedett labdarúgóknak. A szurkolók, sportbarátok pedig szóvá tehetik: Sopron más városok csapatainak – Székesfehérvár, Győr, Szombathely – nevel játékosokat. Erről így vélekedett az új elöljáró:

„A klubnak a jövőben is az lesz a célja, hogy minél több olyan fiatal játékost neveljen ki, akik NB-s csapatokban is megállják a helyüket. Itt helyben jelenleg nincs ilyen, így az utánpótlás-korosztályból kiöregedő labdarúgóinknak – futballban eltöltött éveim, a kialakult kapcsolatrendszerem révén – ebben tudok segíteni. Hozzá kell tennem, több kiöregedett játékosunk az SVSE csapatában futballozik." 

Csiszár Ákos
Csiszár Ákos

 

Ha már Csiszár a kapcsolatrendszert említette, felvetettük: köztudott, hogy igen jó a kapcsolata dr. Mezey Györggyel, a fehérvári klub első számú szakmai vezetőjével. Sokan tartanak attól a városban, hogy az SC Sopron a fehérvári klub „kiszolgálója" lesz. A klub új elnöke erről így vélekedett:

„Dr. Mezey György edzőm volt a BVSC-nél, játékosként rengeteget kaptam tőle, tisztelem, megbízom benne. Az SC Sopron utánpótlás-válogatott játékosát, Palkó Dávidot leigazolta a fehérvári klub, és én biztos vagyok benne, hogy ő folyamatosan fejlődhet tovább. Ami a „kiszolgálást" illeti, az SC Sopron amatőr szerződést köt a játékosaival. Nem engedjük eligazolni őket, amíg ki nem öregednek az utánpótlás-korosztályból."

Az elöljáró hozzátette: az önkormányzat támogatásának köszönhetően nincs tartozása a klubnak. Ő most azon dolgozik, hogy további támogatókat szerezzen. Csiszár Ákos bízik benne, hogy az Angeron elkészül egy műfüves pálya, a város vezetésével karöltve pedig egy-két éven belül legalább másodosztályú csapata lesz a városnak és ez az SC Sopronban nevelkedett labdarúgókra épül majd.

Olvasóink írták

 • 8. alena popova 2008. szeptember 12. 16:12
  „I DONT SPIK ANGLISH SAME YOU, BUT FOR ME IT IS NOT PROBLEM, BAKOS IF I WONT SAMTHING- I DO IT. IT IS MY ANGLISH WITHAUT HELP BOOKS. AKOS, TRY TO ANSWER ME OF YOUR LANGWIG.”
 • 7. fc soproni 2008. szeptember 12. 06:53
  „A kapcsolat azért megmaradt Göbl Gabival? Fog ő is segíteni?”
 • 6. Fc soproni 2008. szeptember 12. 06:50
  „Szép tervek. De kérdem én 1-2 év alatt hogyan lesz nb2-es csapat? Saját jogon nem, viszont veszünk valakitől indulási jogot? Van kapcsolata Ákosnak Kuttorral? Véletlen, hogy a városba költözött??????”
 • 5. hosszútávonmilesz? 2008. szeptember 11. 07:54
  „Úajbb megélhetési vezető..no nem baj, ez kell a Magyarnak!”
 • 4. pulci 2008. szeptember 10. 21:52
  „Semmi esélye sincs sajos, hogy belátható időn belül nbII-es csapatunk legyen örülnünk kell ha svse nem esik ki megyei 1-be.
  Az utánpótlásról meg annyit meg lehet sajnos nézni hogy hol játszanak a 88-as 89-es korosztály kiöregedett játékosai akik akkoriban feljuttatták az utánpótlást a kiemelt bajnokságba. Egy-két játékos játszik nb 2-ben a többiek mind falun vagy svse-ben.
  Aki itt tehetséges és akar vmit komolyan kezdeni a focival az menjen ki fiatalon Ausztriába egy akadémiára ahogy azt garics gyuri tette vagy egy városba ahol van pénz és jövő.
  Sajnálom hogy ezt kell mondanom amikor én ott játszottam 2006-ig még volt jövő, de ez már másik téma...”
 • 3. petyusz 2008. szeptember 10. 18:41
  „HAJRÁ SOPRON!!!! BÍZOM BENNE LESZ CSAPAT!!!”
 • 2. mumus 2008. szeptember 10. 18:14
  „Csiszár úr több éve sertepertél az utánpótlás csapat körül.
  Általa hozott támogatók száma: ?
  Most, hogy Ő az elnök, mi változik?
  Jámbor úr nem csak a Vasasból száll ki, hanem az egész labdarúgásból...”
 • 1. pisti50 2008. szeptember 10. 14:12
  „Hajrá Sopron!!
  Csiszi remélem te csinálsz csapaot.
  és ismét lessz Sopron-győr rangadó.
  De én azt is hallottam , hogy Jámbor a Vsasa töbségi tuljdonosa ide jön Sopronba csapatot csinálni a csiszivel mi igaz ebböl?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: Döntetlennel kezdett az Arrabona

Futsal - Az Üllő ellen kezdte Ikrényben az élvonalbeli bajnokságot Győr egyetlen futsalcsapata, a… Tovább olvasom