Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Újra a Pécs örülhetett

A Pécs kilencedszer, a Sopron először – ez volt a kérdés az idei NKB kupadöntő előtt.
MKB Euroleasing, Sopron–MiZo PVSK Pécs 22–23

A Pécs kilencedszer, a Sopron először – ez volt a kérdés az idei NKB kupadöntő előtt. A terem zsúfolásig megtelt, igazi aréna lett a finálénak otthont adó létesítmény. Hamar felpörögtek a felek a maximális fordulatszámra. Az első szakaszban hihetetlen magas színvonalú játék közepette fej-fej mellett haladtak a felek.

Makovic triplájára Iványi hasonlóképpen, majd Teasley is bedobott egy hármast futtában 8 méterről. Kezdetben inkább a zöld-sárgák vezettek, ám a pécsi csapat „motorja", Iványi Bernát a vezetést nem tudta tartani. Így az első szakasz minimális pécsi vezetéssel zárult. A második szakaszt szédületes védekezéssel kezdte a soproni együttes. A zöld-sárgák kaptak előbb lábra, Horváth Zsuzsa vezérletével.

A zöld-sárga csereként beállt játékosa amellett, hogy nagyon hasznosan, több lepattanót szerezve kosarazott, igen eredményes is volt. Ekkor Teasley is igazolta klasszisát, hiába váltott rajta védőt Rátgéber, sem Johnson, sem pedig Fegyverneki nem tudta „megfogni". Fokozatosan nőtt a zöld-sárgák előnye, pécsi részről ekkor egyedül Johnson betörései jelentettek veszélyt a soproni kosárra. Szünetben felettébb bíztató volt a helyzet, 13 ponttal vezetett az NKB.

Térfélcsere után mindkét csapat a védekezés magasiskoláját mutatta be. Johnson továbbra is a vállain vitte a pécs csapatát, a zöld-sárgák viszont több, mint három percen át nem dobtak kosarat. Akkor Teasley talált be büntetőkből, Johnson sportszerűtlen hibája után. Az egész harmadik negyedben képtelen volt mezőnyből, akcióból kosarat szerezni a Sopron, a hazai játékosok menekültek a labdától és azzal együtt a felelősségtől is. A Pécs azért zárkózott fel csak hatos pontra a zárószakasz előtt, mert játékosai egymás után dobták mellé a büntetőket.

A zárószakasz elején Teasley saját rossz dobása után a labdát visszaszerezve megszerezte a második félidő első soproni mezőnykosarát. Az előny azonban egyre csak fogyott, többek között Vajda tripláinak köszönhetően, Johnson könnyedén tört át a hazaiak védőfalán, Vajda pedig beemelt két triplát. A játék közepén Dénes megsérült, Makovic pedig kritikus pillanatban dobott fontos duplát. Béres azonban a végére visszatért, és találataival átvette a vezetést a MiZo. A támadásban, a vendégek zónája ellen továbbra is bátortalanul játszó soproniak ellen Iványi újabb triplájával, az utolsó percre négy pontos előnnyel fordult a Pécs.

Ekkor Horváth Zsuzsa próbált újra lendületet adni a zöld-sárgáknak, kosarával 2 pontra jött fel a Sopron. Iványi 11 másodperccel a vége előtt támadó hibát vétett, és a hazaiaknak megvolt az esélyük az egyenlítésre. Teasley egyedül tört kosárra, ám elrontotta a ziccert, majd „nekiugrott", személyit reklamálva a játékvezetőknek, ellene ítéltek technikait. Brázova egy büntetőt dobott be három másodperccel a lefújás előtt. Brázova az elsőt bedobta, a másodikat kihagyta, s a végén a Pécs „lenyelte" a labdát.

Az ellentétes félidők mérkőzésén a szünetben még kedvező pozícióban lévő soproniak a második játékrészre elbizonytalanodtak, s ezt kihasználva a MiZo a maga javára fordította a mérkőzést és újra megnyerte a magyar kupát. Natalija Heikova: – Nagyon szomorú vagyok, hogy elveszítettük ezt a fontos mérkőzést. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, de szünet után megijedtünk attól, hogy megnyerhetjük a kupát.

Rádgéber László: – Ez egy igazi remekmű volt, köszönöm mindenkinek, hogy részese lehettem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mob-díj kollégánknak

A magyar sajtó napja alkalmából a kiemelkedő sportújságírói teljesítményeket ismerte el a Magyar… Tovább olvasom