Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Újoncként ezüstérmesek

Remekült szerepelt a győri Integrál-DAC csapata az NB III Bakony-csoportjában. A tavalyi megyei bajnok a magasabb osztályban is végül a dobogó második fokára állhatott fel.

Integrál-DAC: az NB III Bakony-csoportjában a második helyezést szerezte meg.
Újoncként ezüstérmet szerzett az NB III Bakony-csoportjában az Integrál-DAC együttese. A remek szereplés inkább az őszi szezon második felének, illetve a tavasszal mutatott egyenletes jó teljesítménynek köszönhető.

Horváth Dénes edző:
„ A bajnokság előtt úgy gondoltuk, csapatunk lesz annyira erős, hogy alapelvárás lehet az első ötbe kerülés.

A dobogóra lépést a bravúr kategóriába soroltuk, s így a mutatott játékkal és a kivívott ezüstéremmel elégedettek lehetünk. Megítélésünknél számunkra fontos tényező, hogy az ellenfelek is rendre elismerően nyilatkoztak csapatunk teljesítményéről."

A tavalyi 131 találat után az NB III-ban 94 rúgott gólig jutott az együttes, amely 32-vel több a csapat mögött végzett Tapolca szerzett góljainál. A 26 gólos Czetti Balázs lett a Bakony-csoport gólkirálya, Kovács Lászlóval ketten éppen 50 gólt termeltek a pontvadászat során.
A kezdet nem volt könnyű, megyei bajnokként kellemetlen meglepetések is érték az együttest, volt úgy, hogy a kilencedik helyen is tanyázott a kék-fehér társaság.

„ Nem volt túl szerencsés a sorsolásunk, már a bajnokság elején az erősebb ellenfelek ellen kellett játszanunk. A hatodik fordulóig a korábbi bajnokság első öt helyezettjével kerültünk szembe, de túljutottunk a nehéz sorozaton, így nem kellett nagy jóstehetség ahhoz, hogy elmondhassuk: a későbbiek során majd a »surranópályán« felzárkózhatunk. Bíztunk az elvégzett munkában, így a jól edzett keretünk elbírta a kétfrontos, bajnoki, valamint kupamenetelést is. Októberben emlékezetes, jó mérkőzést vívtunk az első osztályú Videoton ellen, nagy csatában négy-kettőre győzött le minket a székesfehérvári csapat, s jutott tovább a kupasorozatban."

Az őszi szezon után a harmadik helyen várta a folytatást a győri együttes. Talán maguk a vezetők sem gondolták, hogy a tavasz még sikeresebb lesz, mint az előző idény.

„ Több egyéni jó teljesítmény is kellett ehhez. A két rendkívül gólerős játékost már kiemeltem, de említést érdemel a gárda egyik vezéregyénisége, a csapatkapitány Keszei János, valamint a nagy munkabírású Fajkusz László. Az ő hasznos játékukhoz társult a többiek jó teljesítménye, ami a sikeres tavaszt eredményezte. Pontosan hét ponttal gyűjtött többet a társaság, mint ősszel. Ez az eredmény akár a bajnoki címhez is elég lehetett volna, amennyiben a tavalyi bajnok él a pályán kivívott jogával és már a magasabb osztályban indult volna."
Ketten biztosan távoznak a kék-fehérektől. Kellner Zsolt és a kapus Nagy Kornél Ausztriában folytatja pályafutását. Helyettük természetesen lesznek érkezők, tesztelésük jelenleg is tart.

„ Egykori csapatunknál Füzi Gézával negyedik szezonunkat kezdjük edzőként. Az eddigi eredmények azt gondolom, egyértelműek, minden évben előbbre léptünk. A magyar futballtársadalomban minden kiszámíthatatlan, így tulajdonosunk egyetértésével beadtunk a ligához egy kötelezettségvállalást arról, hogy amennyiben a várható visszalépések miatt a második helyezett jogán felkérnek bennünket, az Integrál-DAC vállalja a magasabb osztályt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vicc Beckham kihagyott tizenegyeseiről

Ahogy várni lehetett, nem múlt el nyomtalanul David Beckhamnek az Európa-bajnokságon elkövetett… Tovább olvasom