Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Újjászületik a Barátság park

Szabadidősport - Ötszázmillió forintból megújul a győri Barátság park. Több futballpálya is műfüves borítást kap. A teljes beruházás jövő év végére készül el.
Remek hír a győri sportbarátok számára, hogy a legutóbbi győri közgyűlés döntésének értelmében 500 millió forintból teljes mértékben újjászületik az általuk nagyon közkedvelt Barátság park. Az átalakítás és a felújítás a park teljes területét érinti, a különböző pályák és játszóterek mellett kiszolgálóépület – benne irodákkal, büfével, öltözőkkel, központi vizesblokkal – és parkoló is épül.

Budapest kivételével Magyarországon egyedülálló szabadidőpark épül Győrött – mondta stílszerűen a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Borkai Zsolt, a város polgármestere. – Több ezer ember kulturált körülmények között sportolhat a megújult Barátság parkban. Többek között műfüves pályák, streetballpálya, játszóterek állnak majd az érdeklődők rendelkezésére. A győri lakosok ingyenesen használhatják a létesítményt, míg a városi bajnokságban szereplő kispályás futballcsapatok kedvező áron vehetik igénybe a pályákat. A park felújításával egyik választási ígéretem válik valóra."

Horváth Vilmos, Adyváros önkormányzati képviselője mindehhez hozzátette: egyik cél, hogy a park továbbra se zavarja a környéken lakók nyugalmát és bár néhány fa biztosan „áldozatul" esik az építkezésnek, helyettük újakat ültetnek, így a zöldterület biztosan megmarad.
Szabó Erik, a városrész másik önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, hogy a park a csellengő fiataloknak is számos sportprogramot biztosíthat.

Herkely Ákos – aki szintén Adyváros önkormányzati képviselője – szerint az egész város üde színfoltja lehet a megújult park.

Bolla Péter kabinetfőnök pedig így nyilatkozott: „A kispályás bajnokság csapatai tizenöt-húsz éve futballoznak a nem túl jó minőségű pályákon és ez alaposan tönkreteszi a játékosok ízületeit. A város ezt nem engedheti meg magának, ezért is döntöttünk a felújítás mellett. A pályákat kiváló minőségű, negyedik generációs műfűvel boríttatjuk le, ez jövő tavaszra elkészülhet. Hétköznap nyolc és délután két óra között pedig iskolai testnevelésórákat is lehet majd a létesítményben tartani."

Szaksz Vince, a győri Pannonplan Tervezőiroda építésztervezője szerint a bekerített park – amely a létesítmény védelmét szolgálja – modern arculatot kap.

Az építkezés még idén elkezdődik, a teljes beruházás pedig várhatóan 2009 végére készül majd el.

Olvasóink írták

  • 2. colomano 2008. június 05. 09:03
    „Így van!

    S hogy ellenőrzik, hogy valaki győri-e? Lakcímkártyát vinni kell?
    Vagy mindenki fizessen, vagy senki!”
  • 1. EGY CSAPAT JÁTÉKOSA ÉS GYŐRI! 2008. június 04. 11:28
    „A CSAPATOK NEM GYŐRIEK?GONDOLTAM,HOGY FIZETNI KELL ÉRTE!HA INGYENES,HOGY KÜLDIK EL AZ EMBEREKET A CSAPATOK!HONNAN TUDJÁK MIKOR INGYENES SZERINTEM PÁR HÓNAPIG AZTÁN MINDENKI JEGYET VESZ!PEDIG ELÉG JÓL HANGZOTT !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: a Milan is ellenfél lehet

Labdarúgás - Mivel nagy valószínűséggel a Soproni Liga második helyezett csapata, a DVSC lesz a… Tovább olvasom