Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Újjáéledhet a győri öttusa

Neves szakember, Hicsák Zsolt edző részvételével az alapokról építik fel a győri öttusasportot. Reményeik szerint néhány év múlva régi fényében csilloghat a sportág.
A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején élte fénykorát Győrött az öttusa, főként a nők tündököltek, közülük is elsősorban Kovács Irén és Tulok Andrea. Maga az öttusa azonban már jóval régebbi múltra tekint vissza, hiszen a Magasépítők szakosztályát 1954-ben alapította Magyar Vilmos edző. Az azt követő évtizedekben mindkét nem versenyein szép sikereket értek el a győriek – ekkor már GYÁÉV néven –, különösen az utánpótlásszintig voltak jók nemzetközi viszonylatban is. Érdemes megemlíteni még Pál Ferenc, Vincze Csaba, Kárpáti Hajnalka, Heilig Anita vagy Eőry Diána nevét.

A Győri Öttusa és Triatlon SE egyik vezetője, Kovács Zsuzsa – aki a hetvenes évek elején Hoffmann Ibolyával és Kovár Magdával együtt meghonosította hazánkban a sportág női változatát, többek között Győrött legyőzték az NSZK válogatottját is – a fejébe vette, hogy újra felvirágoztatja a megyeszékhelyen az öttusát. Ehhez sikerült megnyernie Hicsák Zsolt edzőt, akinek jól cseng a neve a szakmában. Az 52 éves szakember eddig a MAFC-nál, a KSI-ben és a Honvédnál dolgozott, tanítványának mondhatja többek között Marosi Ádám felnőtt világbajnokot, de valamennyi korosztályt beleszámolva a versenyzői több mint hatvan aranyérmet szereztek az olimpiai számokban az országos bajnokságokon.

„Nagy fantáziát látok abban, hogy Győrött ismét virágzó öttusaélet legyen – mondta az edző. – Ezért is vállaltam az izgalmas feladatot. Szinte a nulláról kell felépíteni a szakosztályt, de szerintem néhány éven belül már eredményekkel is jelentkezhetünk. A létesítményfeltételek nagyjából adottak ehhez. Várunk minden olyan nyolc és tizenkét év közötti gyermeket, aki nálunk szeretne megismerkedni a sportággal, majd versenyezni is. Nem kizárólag élsportolókat akarunk nevelni, éppen ezért korosztálytól függetlenül akarunk lehetőséget adni mindenkinek, aki akár az öt szakágat, akár ezek közül valamelyiket szeretné nálunk űzni."

Az öttusa iránt érdeklődők a 30/236-7175-ös telefonszámon hívhatják Hicsák Zsoltot, aki tájékoztatást ad a feltételekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda: akire az edzője is hallgathat

Iva Ciglar remekül érzi magát Győrben. Az UNI SEAT Győr irányítója szeretne megtanulni magyarul, a… Tovább olvasom