Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Újabb vereség az amatőr ökölvívó-világbajnokságon

Amikor Bedák Pált a magyar éremesélyesek között emlegettük a bangkoki 12. amatőr ökölvívó-világbajnokság előtt, két apróságról megfeledkeztünk, miközben nyilvánvaló volt, hogy a Vasas-Rica Hungária kadett és junior Európa-bajnoka párját ritkító tehetség.
Először is, "Pimpa" még nincs tizennyolc éves, bőven juniorkorú. Másodszor: a legjobb nyolc közé jutásért egy hazai bokszolóval, Suban Pannonnal került szembe. Persze nem ezért kapott ki a thaifölditől: a kilenc pontos különbség -sajnos - a látottak alapján reálisnak tűnt.

Az angyalföldiek "mélynövésű" reménysége - akinek klubjában is, a válogatottban is Szántó Imre az edzője - óriási elszántsággal lépett szorítóba, de nem nagyobbal, mint a hazaiak egyik favoritja. Pannon sajnos rendre megelőzte Bedákot, az első menet után 7-5-re, a másodikat követően 12-7-re vezetett. A mi fiúnk hatalmas luftokat ütött, többször is nekiesett emiatt a kötélnek, nemigen érezte a távolságot. Ennek ellenére a délután talán legizgalmasabb, legszínvonalasabb meccsét varázsolta a ringbe - természetesen ebben része volt a Pimpánál valamivel magasabb thaiföldinek is. A harmadik menetben teljesen érthetetlenül számoltak a megcsúszó Bedákra, és bár a negyedikben mindent megpróbált kislégsúlyú kiválóságunk, nem akadályozhatta meg Pannon jogos győzelmét.

"Pimpa óriási meccset vívott, már ezért érdemes volt kihoznunk a vb-re. Ne felejtsük el, még csak 17 éves, a thaiföldi meg már 1999-ben világkupát nyert. Minden elismerésem Palié" - mondta Szántó a találkozó után.

Bedák teljesen magába roskadva, könnyeivel küszködve ült a folyosón, csak annyit tudott hajtogatni, hogy "mindent megpróbáltam". Ugyanezt, sajnos, az eredetileg tíz tagú, de Bedák Pál kiesésével kétfősre olvadt magyar csapat nem minden versenyzője mondhatja el magáról.

Eredmény:
48 kg (a legjobb nyolc közé jutásért): Suban Pannon (thaiföldi) - Bedák Pál p. gy. 23-14.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totóesélyek a 27. hétre

Az e heti totóban a svéd bajnokság és az Intertotó Kupa meccsei szerepelnek. Tovább olvasom