Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Újabb válogatott Győrből?

Kovacicova Mónikára a távozott Lovász Zsuzsa pótlása vár a Graboplast-ETO-ban. Eddig sikerrel oldotta meg a feladatát. Magyar válogatott szeretne lenni a szlovákiai játékos.

A válogatott Lovász Zsuzsa távozása után egyértelművé vált, hogy a Graboplast-ETO veze- tőinek a jobbszélsői posztra mindenképpen egy azonnal bevethető játékost kell igazolniuk. Itthon a tavalyi bajnoki év legjobb serdülőkorú játékosának választott Bódi Bernadett a rendkívül kiegyensúlyozott magyar női bajnokságban egyedül még nem tudott volna olyan teljesítményt nyújtani, amely mindenben hozzásegíthette volna a győrieket tervük megvalósulásához. A választás végül egy szlovák, azaz helyesebben egy szlovákiai magyar kézilabdázónőre, Kovacicova Mónikára esett.

– Úgy tudom, hogy a győri csapat folyamatosan figyelte pályafutását és már évekkel ezelőtt is szó volt arról, hogy a Graboplast- ETO játékosa lesz.
– Három évvel ezelőtt kerestek meg a győri vezetők és valóban már akkor volt szó arról, hogy a zöld-fehérekhez szerződök. Én viszont úgy gondoltam, hogy jobb lesz nekem, ha Békéscsabára megyek, mert egyrészt még nagyon sokat kellett tanulnom, másrészt pedig ott több játéklehetőséget kaptam. Mivel Békéscsabán egy szlovák–magyar iskolában leérettségiztem és a csabai csapatban rendszeresen pályára is léptem, azt hiszem, akkor nem döntöttem rosszul. A győriek ismételt megkeresésére azonban azonnal igent mondtam.

– Szlovákiában hol kézilabdázott?
– Szlovákia egyik legjobb kézilabda-iskolájában Naszvadon játszottam és tagja voltam minden korosztályos válogatottnak. A szlovák felnőttválogatottban is bemutatkoztam már, de az a tervem, a későbbiekben a magyar válogatottban szerepeljek.

– Gondolom, tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű meghívót kapni, hiszen a magyar válogatott a világ élvonalához tartozik.
– A Graboplast-ETO csapatában is egy válogatott szélsőt, Lovász Zsuzsát kell pótolnom és én őszintén remélem, hogy ez sikerül is. Semmiképpen nem szeretnék túlzottan nagyravágyónak tűnni, de én hiszem, hogy egy sportolónak mindig a legnagyobb célokat kell kitűznie maga elé. A magyar mezőnyt pedig úgy gondolom, hogy már kellőképpen ismerem, hiszen három évig rendszeresen játszottam az élvonalban Békéscsabán. Ez az időszak pedig mind a tapasztalat, a rutinszerzés, mind pedig a fejlődésem szempontjából hasznos időszak volt.

– Mennyire sikerült már beilleszkednie új csapatába?
– Nagyon jó együttesbe és nagyon jó társaságba érkeztem és úgy érzem, beilleszkednem sikerült. A játékostársaim mindenben segítettek és mára már a lényegesen gyorsabb és erősebb edzéseket, munkát és játékot is megszoktam. A jelenlegi Graboplast-ETO egy fiatal és sokra hivatott csapat és én pontosan ilyen közegben és ilyen csapatban akartam játszani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hibázott az MTK Zágrábban, győzött a Debrecen Varasdon

Két együttesünk Horvátországban lépett pályára: az MTK és a Debrecen is 3-1-es eredményt ért el,… Tovább olvasom