Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Újabb rekord világsztárok társaságában

A kedvezőtlen autóipari kiállítások ellenére az Audi konszern 2003-ban is rekordot döntött és az anyavállalattól a győri leányvállalat sem maradt el – jelentették be szerdán Ingolstadtban, ahol ismét megerősítették: eldöntött tény a Bayern München győri vendégjátéka.
(Munkatársunk telefonjelentése Németországból.)

Évente egyszer: A szponzori megállapodás értelmében a Bayern München az Audi-kérésnek megfelelő helyen játszik meccset.
Az Audi konszern éves sajtótájékoztatójának előestéjén sem hiányoztak a világsztárok, akikkel ezúttal nem fehér asztal mellett találkozhattak az újságírók, hanem a müncheni Olimpiai Stadionban. A Bayern München és a Real Madrid kedd éjszakába nyúló összecsapásának külön pikantériát adott az a tény, hogy az Audi mindkét csapatot szponzorálja, nem véletlenül mondogatták a vezetők a müncheni döntetlen után, bárki is jut tovább, a siker konszernen belül marad.

A kedd esti mérkőzés után szerdán arról is tájékozódhattak az újságírók, milyen gazdasági háttér teszi lehetővé, hogy az Audi két sztárcsapatot is szponzoráljon.

A konszern tavaly 23,4 milliárd euró árbevételt ért el, 3,6 százalékkal többet, mint az előző évben. Növekedett adózás utáni eredménye is, amely 5,4 százalékkal 816 millió euróra nőtt. Ezek után már az sem meglepő, hogy 2003-ban 3,7 százalékkal több Audit értékesítettek a világban, összesen 770 ezer autót. Az Audi legnagyobb exportpiacai az USA, Nagy-Britannia, Olaszország és Spanyolország. Kínában volt a legnagyobb a növekedés, egy év leforgása alatt 72 százalékkal növekedett az Audik értékesítése.

Dr. Martin Winterkorn, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke ingolstadti sajtótájékoztatóján kiemelte a győri gyár tevékenységét is. Az Audi Hungaria Motor Kft. tavaly 4,5 százalékkal növelte motortermelését és 1 millió 335 ezer motor készült Győrött, amely Európa immár legnagyobb motorgyára. A győri Audi több mint ötezer embert foglalkoztat, a beszállítói körrel együtt pedig tizenkétezer embernek nyújt biztos megélhetést. Növekedett majdnem 5 százalékkal a győri gyár árbevétele is, amely 3 milliárd 722 millió eurót tett ki.

Természetesen nincs olyan alkalom Ingolstadtban, hogy a Bayern München győri vendégszereplése ne kerülne szóba. Jürgen Lunemann, a győri gyár ügyvezető igazgatója ezúttal is megerősítette, eldöntött tény, hogy a Bayern München megyeszékhelyünkre látogat, néhány kérdés azonban még tisztázásra vár, s utána lehet konkretizálni a vendégjáték pontos idejét.

Ingolstadtban felmerült az is, hogy az Audi szerszámgyárat alapítana Győrben, egy német iskola alapításához pedig támogatást nyújtana. Döntés azonban még egyik kérdésben sem született, mindkét esetben vizsgálják a feltételeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mandula és Kapros a hét legrangosabb női tornáján

Nincs megállás, Mandula Petra ezen a héten is ütőt ragad, méghozzá a hét legrangosabb női tornáján,… Tovább olvasom