Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Újabb lépést tett nyugat felé

Ana Maria Lazer személyében új beállósa van a kupagyőztes és magyar bajnok győri kézilabdacsapatnak.

Ana Maria Lazer
Ana Maria Lazer személyében új beállósa van a kupagyőztes és magyar bajnok győri kézilabdacsapatnak. A Zilahról érkezett és a héten már a többiekkel együtt készülő játékos a harmadik román válogatott a női együttesben.

Róth Kálmán, a Graboplast- ETO vezetőedzője szerint Ana Maria Lazer az a játékos, akire szüksége volt a csapatnak az elkövetkező feladatok megoldásához. Már két éve felfigyelt rá a KEK-mérkőzés alkalmával, s azóta is volt alkalma követni játékát. Nagyszerűen érvényesül mind a nyitott védekezésben, mind pedig a hatos, a zárt falas felállásban, ugyanakkor a támadásban is helyt tud állni. Vele elérték azt, hogy most két külön típusú beállóval rendelkezik a csapat. Zilahról nem könnyű játékost elhozni, jó, hogy ezúttal ez sikerült. Az edző véleménye szerint az is szerencsés, hogy a két, már nagyszerűen bevált román válogatott mellett Lazernek is sikerülhet a gyors beilleszkedés.

Ebben teljes mértékben egyetértett Ana Maria Lazer is, akivel első győri edzése alkalmával beszélgettünk, s elmondta, hogy Gogirlát és Bradeanut még Romániából jól ismerte, örül, hogy velük egy csapatban játszhat. Meg van győződve róla, hogy segítségükkel hamar megtalálja helyét a magyar bajnokcsapatban. Ugyanakkor az ETO többi játékosa sem idegen számára, hiszen zilahi színekben már volt alkalma ellenük játszani. Megtisztelő számára, hogy ugyanazt a mezt viselheti ezentúl.

Előrelépésnek tekinti, hogy az ETO-ban játszhat, hisz ez igen színvonalas bajnoki mérkőzéseket és nemzetközi megmérettetést is jelent számára.
A Romániából érkezett játékostól megtudtuk, hogy a szomszédos ország északkeleti részéből származik, s már egészen kicsi korában eljegyezte magát a kézilabdával, annak ellenére, hogy a családban nem volt, aki példát mutasson, hiszen ő az első sportoló a famíliában. Ám alig 13 éves volt, amikor tanára, Lucretia Ciocirlan felfigyelt tehetségére.

Onnan egyenes út vezetett Piatra Nemtra, a sportiskolába, majd az ottani nagy (első osztályú) csapathoz. Később, 2001-ben került egy jelentős ugrással az ország nyugati részébe, Zilahra. Ez a mostani a második nagy távolodása Nyugat felé, s ettől azt reméli, hogy a sportpályafutásában ez ismét pozitív változást hoz. Győr már az első alkalommal – amikor először erre jártak a román csapattal – nagyon kellemes benyomást tett rá, s meg van győződve róla, hogy jól fogja itt érezni magát, s mindent elkövet, hogy hasznára legyen a győri együttesnek a további sikeres szereplésben.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Optimista hangulatban

A szervezők optimistán várják az 56. Forma–1-es világbajnokság jövő heti Magyar Nagydíját. Tovább olvasom