Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Újabb közgyűlés dönt

Németh László, a szövetség elnöke leváltotta a mérkőzés ellenőrét, a legendás Zsíros Tibort, az 1955-ös Európa-bajnok csapat játékosát.

Mint ismeretes, furcsa események történtek a közelmúltban lejátszott, sportszakmailag egyébként szenzációs, Mi- Zo-Pécs–MKB-Euroleasing Sopron női csúcsrangadó előtt. Németh László, a szövetség elnöke ugyanis leváltotta a mérkőzés ellenőrét, a legendás Zsíros Tibort, az 1955-ös Európa-bajnok csapat játékosát. Jövő héten egyébként közgyűlés lesz. A tisztánlátás céljából, valamint a január 25-i közgyűlés tétjéről Bácskai Kornéllal, az MKOSZ volt általános alelnökével beszélgettünk.

– Mi lesz a tét a közgyűlésen?

– Egy háromtagú ad hoc bizottságot kell választani. Azzal ugyanis, hogy Ábrahám István, az öttagú elnökség egyik tagja lemondott, megszűnt az elnökség mandátuma. Természetesen ezért vagyok én is csak volt általános alelnök. Az ad hoc bizottságba a tagokat jelölni lehet és a titkos szavazás után akik a legtöbb szavazatot kapják, azok alkotják a bizottságot, amely kiírja a tisztújító közgyűlést.

– Gondolom, ön is hallott a pécsi mérkőzésen történtekről. Mi a véleménye róla?

Németh László a saját koncepciójának megfelelően járt el, az pedig az, hogy a tagozatok nem jogerősen működnek. Tény, hogy sajnálatos események történtek, viszont Németh Lászlóemlékez ett egy, a közelmúltban befejeződött régóta húzódó ügyre. A Siófok NB I/B-s csapata a bíróságon támadta meg a férfiliga egy játékengedéllyel kapcsolatos döntését. Az eset vége az lett, hogy tizenegymillióforint kártérítést ítélt meg a bíróság jogerősen a klubnak, amelyből ha jól tudom, mintegy hárommilliót a szövetség fizet, a többit a liga. Németh László pedig feltehetően nem akarta, hogy a Pécs jóvoltából újabb ügy miatt ismét milliókat kelljen a szövetségnek kifizetni.

– Itt még felvetődhet a kérdés: miután a Németh László által vezetett elnökség mandátuma lejárt, vajon neki joga volt-e így eljárni?

– Igen, joga volt. Hiszen ugyanaz az eset áll fenn ma, mint korábban. Nevezetesen Bartha Ferenc volt a bejegyzett elnök, akit ugye Németh Lászlómájus 29-én legyőzött, s aki augusztusban írásban le is mondott. Mivel azonban a folyamatos obstrukciók miatt Németh Lászlót nem jegyezték be, így az MKOSZ hivatalos képviselője a novemberi dátumig ő volt, melyet ez idő alatt meghozott intézkedései is bizonyítanak. Előbbiek miatt, bár az elnökség mandátuma megszűnt, az MKOSZ képviselője mint bejegyzett elnök jelenleg is Németh László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bilic helyett Fabus jöhet

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a többszörös válogatott Korsós Györgyöt is szeretné soraiban… Tovább olvasom