Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Újabb halál a sivatagban

Újabb haláleset történt a Dakar-ralin: a második helyen álló olasz Fabrizio Meoni vesztette életét, egy bukást követően.

Fabrizio Meoni
A győri motorosok a halál árnyékában is remekül mennek.
Újabb tragédiával bővült a Dakar-rali története. Tegnap életét vesztette  az olasz Fabrizio Meoni, aki a motorosok között összetettben a második helyen állt. A 47 éves klasszis, aki 2001-ben és 2002-ben is megnyerte a viadalt, az Atar és Kiffa közötti szakaszon bukott, és szenvedett halálos sérülést. A helikopterrel érkező orvosok megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét.

A két gyermeket hátrahagyó Meoni a sivatagi száguldás 22. áldozata, a motorosok között a 11. szerencsétlenül járt versenyző volt.
Nem lehetett könnyű ennek tudatában teljesíteni a távot, melyet a rossz idő miatt 656-ról 400 kilométerre csökkentettek a szervezők. A győri motorosok ismét kitettek magukért, hiszen az első ötvenöt beérkező közül  Varga Ákos a 26., Nagy Péter pedig a 49. lett. Összetettben ezek után Varga a 25., Nagy az 54. helyen állt.

Pedig a hétfői szakasz után Nagy esetében már az is kész csoda volt, hogy rajthoz tudott állni. Mint arról Varga Ákos beszámolt, az egyik ellenőrző pont után együtt haladtak Nagy Péterrel, aki egy nagyobb kövön átesett. „Nekem sikerült kikerülnöm a követ, de utána rossz érzésem volt, s visszafordultam. A közelben megtaláltam Petit, aki a homokban feküdt. Addigra egy másik motoros is odaért, együtt állítottuk fel a motort, és segítettünk Petinek. Úgy tűnt, komolyabb sérüléseket szenvedett, de mindezek ellenére végigment. A táborban kiderült, a térde és a bokája sérült meg."

Persze Varga számára sem volt leányálom a hétfői nap. „Nem is a nehézsége, hanem a történtek miatt volt megerőltető a szakasz. Péter sérülése mellett ugyanis mások is szerencsétlenül jártak. Előbb egy Yamahás motorost kellett pecekig élesztgetnünk, majd én estem át a motoron, amikor az egy dűnében elmerült. Nem sokkal később egy másik KTM-es versenyző motorja állt le. Míg neki segítettem, észrevettem, hogy a saját akkumulátoromról is letört egy kábel. Kénytelen voltam még ott megszerelni, csak utána indultam újra útnak. Kétszer is elmerült a motor eleje a homokban, és leestem róla, olyan érzés volt, mintha vízben motoroznék."

Varga annyit még elmondott: őket is megviseli, hogy eddig is minden napra jutott valami apró sérülés, amit nem volt könnyű feldolgozni, de ez a két haláleset valamennyiüket megrendíti. „Így is rengeteg sérült versenyző van a táborban, és kétkamionnyi összetört motort látunk nap mint nap. Nem éppen felemelő látvány, de ha nehéz is, túl kell ezeken lépnünk, hiszen mindenképpen Dakarban szeretnénk elbúcsúzni a versenytől."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merész álmok Egyházasfalun

Veretlenül, őszi bajnokként zárta a szezont Egyházasfalu csapata. Tovább olvasom