Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Újabb Ászok Győrött

A Győri ETO FC NB I-es labdarúgócsapata, amely szombaton 17 órakor Békéscsabán kezdi az idényt. A nyáron alaposan átalakított gárdából tizenketten távoztak, míg az érkezők száma tizennégy. A tájékoztató egyik fontos bejentése volt az is: az ETO új szponzorral gyarapodott.
A Győri ETO FC új címere.
Rokob Péter sajtófőnök üdvözölte a média képviselőit, majd bemutatta az ETO FC új mezét. Ennek érdekessége, hogy már az új klubcímer van rajta, ezenkívül pedig az Arany Ászok révén új szponzori emblémával is bővült a felszerelés. A sörös cég 1999 óta áll a magyar labdarúgó-válogatott mögött, tavaly az FTC egyik főtámogatója lett, idéntől pedig újabb négy élvonalbeli együttest – ETO, Debrecen, Békéscsaba, Siófok – is jelentős összeggel szponzorál. Mint azt Gábor István, az Arany Ászok márkamenedzsere elmondta, kétéves szerződést kötöttek a győri gárdával, a támogatás mértékét üzleti titokként kezelik, ám azt elárulta, hogy nyolc számjegyű összegről van szó.
Peczár László, az ETO FC ügyvezetője kiemelte: rendkívül örül az új szponzor győri szerepvállalásának, s bízik benne, hogy a cégnek lesznek követői. Ennek reményében készül egyébként a stadion felújítandó része is, ahol a tervek szerint a nyolcezer fős fedett lelátón ötszáz VIP-szék kap helyet, s lesz huszonkét úgynevezett VIP-boksz is. Az ügyvezető a stadionrekonstukcióval kapcsolatban elmondta: minden szerződés aláírásra került, s véleménye szerint augusztus végén megkezdődhetnek a bontási műveletek. Pe- czár László kifejtette, azon dolgozik, hogy a gazdasági háttér adott legyen a honi labdarúgásban meghatározó szerepre készülő klub működéséhez.
Ezután a szakmáé lett a főszerep, Tamási Zsolt vezetőedző elmondta, a csapaton tudatosan hajtottak végre jelentős átalakítást. A harmincegy tagú keret magyar viszonylatban rendkívül nagy létszámúnak számít, ám ez külföldön már bevált dolog. A szakvezető szerint nagy csata lesz majd a különböző posztokért, ami egyértelműen jó hatással lehet az ETO szereplésére.
– Amit terveztem, azt nagyjából el is végeztük a felkészülés során, igaz, ahhoz még idő kell, hogy a sok új játékosból egységes csapat váljon – folytatta Tamási Zsolt. – Nem szeretnénk, ha a tavalyi év megismétlődne, minden szempontból nyugodtabb, stabilabb esztendőre számítunk. A nagyon kiegyensúlyozott mezőnyben a felsőházba vágyunk, azaz az első hat hely valamelyikének a megszerzése a célunk. Örülök annak, hogy sérülésmentes alapozáson vagyunk túl, s nagyon várom már a békéscsabai bajnoki nyitányt. Az újonc otthonában kezdeni, feltehetően telt ház előtt, nem éppen leányálom, ám feltérképeztük ellenfelünket, s győzelmi reményekkel utazunk a Viharsarokba. Az újonnan érkezett idegenlégiósaink játékengedélye rendben van, így rájuk is számíthatok a rajton. A kezdőcsapatunk várhatóan a következőképpen alakul majd: Sebők – Böjte, Stark, Baranyai – Peric vagy Füzi, Szanyó, Lakos, Németh – Herczeg, Nicsenko, Nagy.
(A mérkőzést a Győri Városi Televízió vasárnap 17.30 órától közvetíti felvételről.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új arcok zöld-fehérben

A Győri ETO FC labdarúgócsapata nyári nagybevásárlása során nem kevesebb mint tizennégy új játékost… Tovább olvasom