Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Új vezetők a Győri Dózsa élén

Új vezetők irányítják a Győri Dózsa sportegyesületét, az eddigi két szakosztályvezető, Vígh Zsolt és Farkas Roland lettek a lila-fehérek elnökei.
Nemrég tartott tisztújító közgyűlést a Győri Dózsa, amelyen nem hosszabbították meg a korábbi elnök, Horváth Zsolt mandátumát. Helyette ezentúl két elnök irányítja a klubot, Vígh Zsolt korábban a labdarúgó-, míg Farkas Roland az atlétikai szakosztályt vezette.

A váltás nem titkolt célja, hogy az egyesület és Győr közelebb kerüljön egymáshoz, ugyanis nem volt valami ideális a viszony a városvezetés, valamint a távozó Horváth Zsolt között.

Farkas Roland és Vígh Zsolt, a Győri Dózsa új vezetői.
Farkas Roland és Vígh Zsolt, a Győri Dózsa új vezetői.


„Az elsődleges cél az egyesület napi működőképességének biztosítása, ami már magában nem lesz egy egyszerű feladat – mondta Vígh Zsolt.
– Nem állunk jól anyagilag, szeretnénk nyitni a város felé, megállapodni a vezetőkkel, tisztázni a vélt vagy valós sérelmeket, mert kicsit mostohagyerek volt mostanában Győrben a Dózsa. Szeretnénk, ha mellénk állna a városvezetés, mert az eredményeink Győr értékei is. A város támogatása nélkül nem lehetséges a további működés" – fogalmazott a sportvezető, aki hozzátette, az egyesület elnökségében számítanak az összes együtt dolgozni akaró szakosztály képviselőjére is. A feladatokat a május 20-i rendkívüli közgyűlésen beszélik majd meg.

„Jó lenne az eddigi eredményeket nem a szemétkosárba söpörni. Meg szeretnénk szüntetni a sporttelep áldatlan állapotát, kérjük azokat, akik ebben tudnak, segítsenek nekünk. Azt akarjuk, hogy a Győri Dózsa pályáján ismét a sporté, az eredményeké legyen a főszerep" – összegezte elképzeléseit a másik elnök, Farkas Roland.

A Dózsában jelenleg hét szakosztály működik, közel 400 gyerek és 150 felnőtt sportol. Kiemelkedő az atléták, a női labdarúgók szereplése.
A Bercsényi ligeti sportteleppel kapcsolatban korábban több nagyszabású felújításról lehetett hallani. Tavaly azonban a szolgáltató már elzárta a vizet, sokáig nem zuhanyozhattak edzés után a gyerekek és a felnőttek sem. Jelenleg egy régi kutat használnak és új vezetékrendszert építettek ki az egyesület vezetői. A lelátó alatti öltözőkben és a birkózócsarnokban azonban továbbra sincs víz.

Tavaly ügyészségi vizsgálatot tartottak a Győri Dózsánál. A korábbi elnök szerint a vizsgálat komoly hiányosságot nem tárt fel az egyesület működésében, s egy uszoda, valamint egy búvármedence felépítése is cél volt a sporttelepen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: két lépésre a döntő

A Rába ETO hazai pályán győzte le az Aramist. A három győzelemig tartó párharc állása 1–0 az… Tovább olvasom