Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Új vezetőedző az SVSE-nél

Remek évet hagyott maga mögött az SVSE teniszszakosztálya. A női csapat feljutott a Szuperligába.

A soproni évek óta az ország egyik legjobb, legeredményesebb utánpótlás-nevelő szakosztálya, amelynél változások lesznek. Amint arról Márta György, a szakosztály vezetője beszámolt, az év végén lejár az edzői stáb három tagjának, Papp Sándor vezetőedzőnek és a két edzőnek, Úr Csabának és Szemerits Gábornak a szerződése.

A sportvezető már szeptemberben megtette ajánlatát a három szakembernek a folytatásra. Mint mondta, mindegyikükkel többször egyeztetett, módosított az eredeti ajánlaton. Végül a vezetőedző Papp Sándorral nem sikerült megállapodni, Szemerits és Úr viszont marad az SVSE-nél.

Márta István ezzel kapcsolatban kifejtette, januártól várhatóan Úr Csaba lesz a vezetőedző, a szakmai stáb vezetője. A szakosztály szeretne még egy fiatal edzőt szerződtetni. Ez ügyben több szakemberrel is tárgyal a vezető.

Ami a Szuperligába felkerült női csapatot illeti, ugyanazzal a játékoskerettel vág neki az SVSE a legmagasabb osztálynak, mint amely kiharcolta a feljutást: vagy-

is vendégjátékosként Babos Zsuzsa, a hozzá hasonlóan Amerikában tanuló Sülyös Emese, Dorn Kunigunda, Csontos Eszter és a fiatalok, Seregély Dalma, Jani Réka, Babos Tímea.

A 14 éves lánycsapat korosztályos bajnok lett, a fiúk ugyanebben a korosztályban ezüstérmesek lettek. Az országos pontrendszer alapján az SVSE volt a legeredményesebb vidéki utánpótlás-nevelő egyesület.
A fényes jelen mellett nagy kérdés, mi lesz a jövővel, azon belül is a GySEV által eladásra kínált SVSE-sportteleppel.

Márta István örömmel beszélt arról, hogy a város vezetőinek nyilatkozatai alapján remélhetőleg a terület művelési ága nem változik, azaz legyen bárki is a vevő, a sporttelepen a jövőben is lehet sportolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv FC: nagyobb alázattal jobb szereplést

Az előző évadbeli 5. hely után – bár a játékoskeretben elég nagy mozgás volt a nyáron – csalódást jelentett a szurkolók körében a Matáv FC Sopron őszi szereplése és 9. helyezése. A szezon közben edzőváltásra is sor került a soproni klubnál, Dajkát Pintér Attila váltotta a kispadon.
Az őszt olyasvalakivel értékeltük, aki végig „képben volt”. Gőbl Gábor, a klub ügyvezetője felelt kérdéseinkre. Tovább olvasom