Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Új vezetést választanak a győri evezősklubnál

Új elnökséget választanak a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klubnál. Janák Emil, az eddigi elnök is átadja helyét és reméli, utódja és az új elnökség az eredményesség megtartása mellett a jövőben jobb politikát folytat.

Evezés

A közelmúltban tartotta taggyűlését a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub. Az ilyenkor szokásos beszámolókat túlnyomó többségben elfogadták a küldöttek, noha a kissé hosszúra sikeredett programban rengeteg észrevétel és hozzászólás bírálta az elnökség munkáját. A viták közepette fel is merült annak a lehetősége, hogy a taggyűlés visszahívja az elnököt és az elnökséget, de ekkor még nem került erre sor.
Új napirendi pontként viszont sor került az alapszabály módosítására is. Janák Emil elnök elmondta, hogy ezt ő javasolta. Elsősorban azért, hogy a klub megalakulását követően módosult sporttörvénynek teljes mértékig megfeleljen az egyesület.

Ennek egyik legfontosabb eleme volt, hogy a jövőben egy kisebb létszámú, ezáltal jóval hatékonyabb elnökség álljon a klub élére, melyet egy sokal erősebb jogkörrel felruházott elnök irányít. Miután ezt az alapszabály-módosítást a tagok elfogadták, Janák Emil úgy döntött, az a legelegánsabb, ha lemond tisztségéről. Ezt azzal indokolta, hogy amit vállalt, azt véghezvitte: a klub egy hároméves folyamat végén eljutott oda, hogy a törvényi garanciáknak megfelelően, átlátható gazdálkodással működik.

Janák Emil hozzátette, kicsit furcsának találta, hogy a nagyszerű eredmények – a klub az országos pontversenyt megnyerte, a Vízügy adja az év nevelőedzőjét és a Heraklész-program egyik vezetőjét is – ellenére a megítélésük igencsak negatív volt Győrben. Reméli, hogy az új elnök és az új hatfős elnökség a jövőben jobb személyzeti politikát folytat, s ezzel városszerte javul a kép a nagy múltú klubról.

Az elkövetkezendő hetek feladata, hogy az ügyvezető elnökséggé „visszaminősülő" régi grémium előkészítse a választásokat, meghatározza a taggyűlés időpontját, melyre legkorábban a jövő hónapban kerülhet sor.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar sikerek a kiokusin karate Európa-bajnokságon

Magyar sikerek születtek a litvániai kiokusin karate Európa-bajnokságon. Tovább olvasom