Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Új védelmet építenek a Matáv fc sopronnál

Szinte teljesen kicserélődik a Matáv FC Sopron védősora. Az előző évadban a fennállása során a legjobb eredményét elérő soproni együttes sikereiben jelentős szerepet vállaló Grósz, Lambulic, Pető, Hanák négyesből csupán ez utóbbi maradhat hírmondónak.

A soproniak tavalyi védelméből Hanák viktor (dombi mögött) maradt hírmondónak.
A védelem szétesése okoz is nem kis „fejfájást" Dajka Lászlónak, a csapat szakvezetőjének. Az együttes egymás után játssza az edzőmeccseket, a szakvezetés pedig teszteli a labdarúgókat. Érthető, hogy elsősorban a hátsó alakzatba keresi a legjobb megoldást a Dajka–Sikesdi duó. A Matáv FC edzőjétől azt kérdeztük, milyen elképzelései vannak a védelmet illetően az Újpestre távozó Grósz, az MTK-hoz visszatért Lambulic és a napokban Törökországba szerződött Pető pótlására. Az is izgalmas kérdés, a többi csapatrészt miként sikerül összerakni a bajnoki rajtig.

Ami a kapusokat illeti, Molnár Leventét már megszerezte a klub, amely megpróbálja ugyanezt megtenni az olimpiai válogatott debreceni Balogh Jánossal. Horváth Tamás is bevetésre kész, sőt, a fiatal erdélyi Sánta Jánost szintén számításba veheti a szakvezető. Dajka szerint lehet, lesz, akit közülük kölcsönad a klub.

A védelemben egyelőre csupán Hanák Viktor helye biztos. Dajka László alapos tájékoztatást adott a hátsó alakzat jelenlegi összetételéről:
„ Jobbhátvédet, valamint jobb és bal oldali belső védőt is keresünk. A kitűnő szerb csapat ellen Földvári Csaba, akit szintén szeretnénk szerződtetni, kifejezetten jól mozgott a védelem jobb oldalán. A jobb belső védő posztján tetszett a tesztelt cseh védő, Andrej Devnár játéka, ő harmincéves, és korábban Törökországban is futballozott. Továbbra is velünk készül, a szerdai, a bolgár Levszki Szófia elleni (kezdés 19 óra, Káposztás utca – a szerk.) edzőmeccsen is megnézzük, ő Lambulic pótlását oldhatja meg.

Az MTK-ból érkezett szerb Ivan Janjicot elengedtem. P százkilencven centis magasságának megfelelően kitűnően fejel, de úgy gondolom, annyival nem jobb a magyaroknál, hogy légióshelyet foglaljon. Végleg ugyan nem mondtunk le róla, nem kizárt, hogy egy hét múlva visszatér, de lehetőséget adtunk neki, hogy máshol is szerencsét próbáljon. Szerdán viszont reményeim szerint már olyan labdarúgó is pályára lép majd, aki esetleg Petőt pótolhatja."Ami a középpályát illeti, ott egy kicsit a bőség zavarával is küzdhet majd a szakvezetés.

„ Szabó Ottó ügyes futballista, pótolhatja Husztit a bal oldalon. Vincze Zoltánnak korábban a BKV-nál és Békéscsabán is voltam az edzője. P inkább balhátvéd, de a legutóbbi évadban az osztályzatok alapján ő lett a legjobb bal oldali középpályás. Pintér Zoli visszatért, úgy tűnik, Lazic is maradhat. Fehér Zoltánt szeretnénk „felépíteni", de bevethető középpályásként Bagoly, Balaskó és Sifter is itt van, tehát lehet harc a csapatba kerülésért. Elöl szerencsére Tóth Misi maradt.

Most elsősorban a védelemre koncentrálok, azt szeretném, hogy hátul minél előbb készek s stabilak legyünk. Ha ez megoldódott, kérdés, mennyit enged a büdzsé. Ha enged, akkor nyilván jó lenne a támadósort is bővíteni. Ami a felkészülési meccsek során már gólt is szerzett cseh Holubot illeti, az ő ügye holtponton van, kiment Oroszországba próbajátékra."A bajnoki rajtig még szűk három hét van, addig kellene megoldani a jelenleg még meglévő gondokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marion Jones 200-on sem indul

Marion Jones 200 méteren sem védheti meg címét Athénban. Jones eddig csak távolugrásban kvalifikálta… Tovább olvasom