Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Új terem és tévéműsor

Mozgalmas időszakon van túl a megyei ökölvívó-szövetség. Az edzésekre közel 150-en járnak.

Mozgalmas időszakon van túl a megyei ökölvívó-szövetség. Tavaly év végén lemondott az addigi elnök, Rákóczi Tibor, a márciusi tisztújító közgyűlésig megbízottként Vesztergom József látja el az elnöki feladatkört. Mint mondta, az új „stábnak" nem lesz egyszerű dolga, hiszen munka bőven akad majd.
„ A legfontosabb teendő, hogy a meglévő feltételeket a későbbiekben biztosítani tudja az elnökség. A versenyzői létszámot is legalább szinten kell tartani, s a bíróképzés terén is lesz teendő" – mondta Vesztergom József.

Ami az ökölvívók létszámát illeti, közel másfél száz bokszoló jár bokszedzésekre, ebből hetven a versenyző. Győrött és Sopronban is két klubban folyik a képzés. A megyeszékhelyen a Gladiátor Akadémia foglalkozásait negyvenen látogatják, ebből tizennégy a versenyző. Itt készül a Felix-Promotion kötelékébe tartozó profi bokszoló Kovács Attila, akit a mérkőzésekre a moszkvai olimpiai bronzérmes Lévai István készít fel.

A Győri Dózsa Ring Box Club szintén negyven fővel dolgozik az edzéseken. Közülük tizenöten versenyszerűen űzik a sportágat. A klub legismertebb tanítványai közé Nagy „Csonttörő" János, a már említett Kovács Attila és a kadett vb-ezüstérmes Nagy András tartozik. Az már egy másik kérdés, hogy megtartani egyik versenyzőt sem sikerült, mert a közelmúltban Nagy is elszerződött. A 18 évesen felnőtt Bocskai-emlékversenyt nyert tehetség a Vasasban bontogatja tovább szárnyait.
Sopronban a Gyevát Gyula Ökölvívó Iskolában a rendszeres edzésre járók száma negyvenöt, s ebből harminc a versenyző. Felnőttkorú azonban nincs köztük, ígéretes bokszoló annál inkább. Nem lenne meglepetés, ha a későbbiekben majd sokat lehetne hallani Coibus Jánosról vagy Reinhoffer Gergőről. A profi boksz ennél a klubnál is otthonra talált. Képviselőjük Faragó Beatrix, aki már két sikeres mérkőzésen van túl.

A negyedik egyesületnél, a Soproni Ökölvívó Klubnál a húsz bunyósból tizenegy rendszeresen indul versenyeken.
Ezzel a létszámmal egyébként a megye országosan a középmezőnybe tartozik.

Bár a többi sportághoz hasonlóan az ökölvívók helyzete sem rózsás, azért szerencsére pozitívumokról is be tudott számolni az elnök.
„ Az éves költségvetésünk kétszázötvenezer forint. Ez sok mindenre nem elég, de szerencsére azért akadnak támogatói az ökölvívásnak. Győrött a Lukács-iskola sokat segít a Ring Box Clubon, helyet biztosít az edzésekre. A Gladiátor szerződést kötött a Sport tévével, így rendezvényei országosan is láthatóak lesznek. Sopronban pedig a Gyevát-iskola talált magának egy stabil szponzort, aki egy ötszáz négyzetméteres edzőterem építését tervezi. A nagy nehézségek közepette ezek mindenképpen örömteli hírnek számítanak."

A boksz barátai joggal hiányolnak egy olyan nagy hagyományokkal bíró rendezvényt, mint a Rába-kupa. A közeljövőben talán sikerül feltámasztani a viadalt.
„ Be kell látni, hogy ma nehéz nyereséges bokszgálát rendezni, így ezekre szponzorokat sem könnyű megnyerni. A Rába-kupa pedig korábban jó másfél millió forintba került. A terveink között szerepel, hogy egy kétnapos viadal formájában újra megszervezzük, s az egykori főtitkárról, Vas Józsefről nevezzük el a versenyt."
Vesztergom zárásként elmondta, jó kapcsolatot ápolnak a szomszédos megyékkel, míg a bíróképzéssel kapcsolatban Pete László nevét emelte ki, aki nemzetközi minősítéssel rendelkezik. Hozzátette: remélhetőleg a későbbiekben is sikerül hasonló képességű mérkőzésvezetőket kinevelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bozóky Imre maradt az elnök

A korábbi elnök, dr. Bozóky Imre maradt a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Az elnökség tagjai közé bekerült Horváth Cs. Attila, a megyei szövetség első embere és Klement Tibor, az ETO FC ügyvezetője. A Matáv igazgatója, Gőbl Gábor a felügyelőbizottság tagja lett. Az új elnökség egy héttel elhalasztotta a bajnoki
rajtot. Tovább olvasom