Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Új szakosztály alakult a Győri Dózsában

Fogyatékkal élők számára alakult új szakosztály a Győri Dózsában. Vezetőjük nemrég még maga is a sérült emberek közé tartozott.

Edzésen dr. Gönczöl László irányításával.
A napokban érdekes telefonhívást kaptunk. A kissé vontatottan beszélő hívó arra hívta fel figyelmünket, új szakosztály alakult a Győri Dózsa sportegyesületében. Személyes találkozót kért, mert visszahívni nem tudjuk, nincs mobilja, nem tudná azt fizetni. A szakosztály tagjai felnőtt, fogyatékkal élő emberek, akik versenyszerűen szeretnének futballozni. P lett az elnök – nemrégiben még maga is közéjük tartozott – és mindent megtesz, hogy terve valóra váljon. Szabó Lajosnak sokan segítettek ebben.

„ Tudom, hogy a sérült embereknek is szükségük van a mozgásra, a sikerélményre. Eddig is focizgatott a társaság, de mivel nem volt hivatalos a dolog, versenyeken nem tudtunk részt venni. Jelenleg tizenketten járnak rendszeresen edzésekre. Nyitottak vagyunk, várjuk azok jelentkezését, akik legalább hatvanhét vagy annál nagyobb százalékban rokkantak és szeretnének futballozni."
A hazai speciális olimpiai szövetség év közben több olyan viadalt is szervez, amelyen a fogyatékos sportolók mérhetik össze erejüket. Mostantól ezeken a versenyeken részt vehetnek a győri szakosztály igazolt labdarúgói is.

„ Sokan mellénk álltak, köszönet érte. Egy héten kétszer tudunk kispályán edzeni, ehhez a tanítóképző iskola biztosít helyet. A csapat edzője általában az intézmény egyik testnevelője, tehát szakember foglalkozik a csoporttal."

Szabó Lajos ezentúl mint szakosztályvezető fogja össze, irányítja a kis csoportot, és bízik benne, a létszámuk gyarapodni fog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó percben büntettek

A német szakvezető Szélesi Zoltán, Rósa Dénes, Polonkai Attila és Leandro személyében négy újoncot… Tovább olvasom