Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Új stáb, új focisták - Már edzenek az ETO-s fiúk - videó, fotók

A Győri ETO egyelőre két új játékossal a keretében kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A vezetőedző Miriuta Vasile erős együttest ígér. Még két új labdarúgó érkezése várható.
 
Megélénkült a forgalom hétfő délelőtt az ETO Parkban, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen az élvonalban szereplő Győri ETO FC labdarúgóinak idei első edzésére a média részéről sokan kíváncsiak voltak. A tavaly ezüstérmes, az ősszel azonban halvány teljesítményt nyújtó és a folytatást csupán a 9. helyről váró együttes alapos változáson esik át. A távozó és érkező játékosok mellett gyakorlatilag teljesen új lett a szakmai stáb.


Edzésben az ETO labdarúgói

Miriuta Vasile vezetőedző mellé még tavaly csatlakozott Cristian Dragota erőnléti tréner, tegnap már Alin Minteuan pályaedző és Horea Carlan kapusedző is felvette Győrött a munkát. Utóbbi három hálóőrrel dolgozott a tegnapi első edzésen, ami valószínűleg azt jelenti, Lubos Kamenár lesz az első számú kapus, tartalékként Pogacsics Krisztiánnal és a 19 esztendős Horváth Dániellel számolnak. (Korábban a román sajtóban szóba került Mihai Minca győri szerződtetése, a 30 éves kapus valószínű, most nem lesz az ETO játékosa.)

Visszatérve a stábra, azért ismerős is akadt a szakemberek között: Verebes Józsefet nem kell bemutatni a győri drukkereknek, tegnap a Mágus – aki szakmai tanácsadóként segíti a győriek munkáját – kíváncsi tekintettel vizsgálgatta a pálya széléről a győri keretet. Maradt még a klubnál Igor Nicsenko is, aki továbbra is edzőként dolgozik.
„Menj csak, mutasd meg a fiúknak, hogyan kell levenni a labdát" – viccelt vele Verebes József, aki aztán elárulta, hogy Nicsenko talán a mostani keretbe is beférne és Miriuta az egyik kedvenc győri játékosa volt.
„Laci mindig a maximumra törekedett, nagyon határozott volt már futballistaként is. Biztató eddigi pályafutása edzőként, bízom benne, hogy Győrött is sikeres marad" – említette a korábbi sikeres tréner.
Egyébként a vállával tavaly műtött és rehabilitációs munkát végző Marek Strestík mellett nem akadt igazoltan hiányzó a győri csapatban. Persze azok a játékosok, akikkel nem számolnak Győrött, már nem voltak ott az első gyakorláson.

Szasa Sztevanovic sportigazgató elmondta, ahogy Dudás Ádám és Leandro Martínez szombathelyi távozásával kapcsolatban szóbeli megállapodás született, úgy Varga Roland esetleges ferencvárosi átigazolása ügyében is hasonló egyezség jött létre.

„Eddig két játékost igazoltunk, a középpályás Dan Bucsa és a támadó Miroslav Sztevanovic mellett még két védő, egy jobb és egy bal oldali hátvéd érkezése várható. Több saját nevelésű fiatal is az első kerettel készülhet, jelenleg öt játékos, Bénes László, Horváth Dániel, Nagy Ádám, Szabó Levente és Németh Bence kezdte el velünk az edzéseket. Elég nagy a változás, de úgy érzem, lesz idő összekovácsolódni" – fogalmazott az egykori kapus.

Essen szó a várható távozókról is. Sváb Dániellel már felbontották a szerződést, Michal Svecnek nem kell a győriekkel készülnie, Völgyi Dániel, Milos Kocic, Stieber András és Lazar Sztanisic az NB III-as kerettel edzhet, amíg nem talál magának másik csapatot.
„Már nagyon vártam, hogy végre elkezdjük a munkát – jelentette ki az edzést követően Priskin Tamás, aki szerint jó, hogy a felkészülés alatt komoly ellenfelekkel is találkoznak. – Kemény edzésekre számítok, de ránk is fér az erőnlét. Örülök az erős programnak, hiszen csak így tudhatjuk meg, hol is tartunk" – tette hozzá a válogatott támadó.
Láthatóan nagy kedvvel vágott bele a munkába Miriuta Vasile, a győriek trénere is.

„A kilencedik helyen állunk, ahonnan mindenképp feljebb akarunk lépni. Mindent megteszünk és keményen fogunk dolgozni azért, hogy tavasszal egy erősebb ETO-t láthasson a közönség. Az érkezőkkel kapcsolatban, Bucsát jól, míg Sztevanovicot kevésbé ismerem, mindkettő a csapat erőssége lehet. Terv még legalább két játékos leigazolása, de hogy kik ők, arról még nem szeretnék beszélni" – fogalmazott Miriuta.
Mivel Szasa Sztevanovic elárulta, hogy egy bal és jobb oldali védőt szeretnének igazolni, a korábban képbe került játékosok közül valószínű, a 23 éves, boszniai jobbhátvéd Mateo Susic és a kolozsváriak 32 éves rutinos védője, Ionut Rada lehet a befutó.

Korábban írtuk:

Megkezdte a felkészülést a Győri ETO FC a 2015-ös szezonra. Az első edzésen már új szakmai stáb irányította a munkát, és megérkezett az a két új labdarúgó is. Köztük Dan Mihai Bucsa >>

A kerethez fiatal tehetségek is csatlakoztak, Miriuta Vasile azt mondta: szeretne több játékosnak lehetőséget adni az edzésen, hogy kiderüljön, ki mire lehet képes - írta az eto.hu.

A klubtól többen is távoztak, Dudás Ádám már Szombathelyen edzett.

A csapat január 24-én játssza első felkészülési mérkőzését. A teljes menetrend itt olvasható >>

 
 


Edzésben az ETO labdarúgóiAz első edzésről részeltek a klub hivatalos honlapján >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját válogatottja lesz a felvidéki magyaroknak

Várhatóan már az idei évben saját labdarúgó-válogatottja lesz a felvidéki magyaroknak, az ehhez… Tovább olvasom