Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Új orvosi rendelő európai színvonalon

Új sportorvosi rendelőt adtak át Győrben.

Az Újkapu utcai megújult épületben a korábbihoz képest sokkal jobb, ahogy dr. Gógl Álmos megyei sportorvos fogalmazott, nyugat-európai körülmények között fogadhatják a sportolókat.

A 120 négyzetméteres, zuhanyozót, pihenőszobát is magában foglaló rendelő a győri önkormányzat és az Országos Sportegészségügyi Intézet összefogásával készült el, s összesen 17 millió forintba került. A kormányzat 2,5 millió forinttal támogatta a projektet.

„Egy olyan városban alakítottunk ki egy XXI. századi rendelőt, ahol az emberek nagyon szeretik a sportot. Büszkék is vagyunk a kiemelkedő eredményekre, a sikerekre. Fontos az is, hogy olyan létesítmények épüljenek, ahol a gyerekek sportolni tudnak, de mindezek mellett az orvosi háttérre, a szűrésre is oda kell figyelni. Mi ennek az új rendelőnek a biztosításával, kialakításával szeretnénk ehhez hozzájárulni" – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester a tegnapi átadón.

„2013-ban álmodtuk meg ezt az új rendelőt, mivel a korábbi, Zrínyi utcai épület eléggé elavult. Az önkormányzat teljes támogatásáról biztosított bennünket, s rövid keresés után meg is találták az új ingatlant. Ki kell emelnem a Győr-Szolt, amely rendkívül korrekten vezényelte a beruházást. A kormány kiemelten kezeli a sportot, ha mögötte felzárkózik a sportorvosi hálózat, az biztos szűrőbázist jelent a felnövő nemzedéknek" – emelte ki dr. Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet vezetője.

A rendelő helyiségeit az eddigi tapasztalatok alapján alakították ki, a sportolók előjegyzéssel is bejelentkezhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Macarena: nem az ismeretlenbe jött Audi-ETO-hoz

Sokakat meglepett az Audi-ETO vezetősége, mikor bejelentette Macarena Aguilar leigazolását. Tovább olvasom