Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Új öltöző Ikrényben

Új öltözőt avattak a hétvégén Ikrényben a hatvanas években az egykori állami gazdaság jóvoltából épült, időközben életveszélyessé vált létesítmény helyett.
A tao keretében 2012-ben nyújtotta be pályázatát a helyi sportegyesület az ikrényi önkormányzat támogatásával. Éppen azon a napon kapták meg a pozitív elbírálásról szóló határozatot, amikor az aládúcolást sürgősen meg kellett oldaniuk.

– Ha csak néhány gyerekkel több sportol, néhány fiatallal több tölti itt a szabadidejét, már elégedettek lehetünk – mondta avatóbeszédében Gyopáros Alpár, a térség országgyűlési képviselője. – Lassan elmondhatjuk, hogy a térség egyik legsportosabb települése címet Ikrény kaphatná, mivel a labdarúgáson kívül számtalan sportolási lehetőséget biztosít a helyieknek az önkormányzat, a sportegyesület vagy éppen az iskola.

Az öltöző összköltsége majdnem elérte a 30 millió forintot, a munkálatok során szinte kizárólag ikrényi vállalkozókat kértek fel.

– Két részletben támogatta az állam az öltöző felépítését. Az első részlet tízmillió forintos támogatás volt hárommillió forint önrésszel, ebből az összegből szerkezetkész állapotba hoztuk az öltözőt – mondta az építkezést irányító Németh Tamás polgármester.

– A második részt ezután nyertük el szintén tízmillió forintos támogatási összeggel és hárommillió forint önrésszel. Ehhez még a kulcsrakész állapotig az önkormányzat további két és fél millió forintos támogatást nyújtott az egyesület részére. Tehát összesen: nyolcmillió-ötszázezer forint önerőt biztosítottunk. A pályázat első szakaszánál a társaságiadó-bevételt cégeknek kellett biztosítani, itt volt segítségünkre a Tutti kft. és az Avapack kft. Fontos kihangsúlyoznom, hogy a focipálya mögött lévő strandröplabdapálya minden nyáron színvonalas rendezvénynek ad otthont. Ehhez is kulturált körülményeket nyújt az új sportöltöző.

Az ünnepségen a már említett két cég mellett további három gazdasági társaságot és mintegy húsz kiemelkedő társadalmi munkást emléklappal jutalmazott az önkormányzat. A neveiket egy emléktábla is megörökíti az utókor számára.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Jack Brabham háromszoros Forma-1-es világbajnok

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Jack Brabham Forma-1-es világbajnok - adta hírül hétfőn az… Tovább olvasom