Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

Új klubház, új pályák

A Győri TC Kálóczy téri pályáin gyengültek a versenyzési lehetőségek. A klub a Bisinger sétányi telepének elköltöztetésével egy időben új klubházat és új pályákat építtet.

Kellemetlen helyzetbe kerültek a Győri TC Kálóczy téri pályáinak használói. A vízügyi igazgatóság által a csónakházon végzett építési munkálatok révén a teniszezőknek megszűnt az öltözőhasználati lehetőségük, s a pályák megközelítése is körülményessé vált. Most már csak az evezősök telepén keresztül juthatnak be a hatpályás teniszcentrumba.

Amint Rigó László klubelnöktől megtudtuk, az evezősök klubházában kaptak a teniszezők is némi öltöző- és mosdóhasználati lehetőséget, de ez messze áll attól, amit a versenyrendezési szabályok és igények előírnak. Berecz András edző elmondta: eddig évente 4–5 országos jellegű versenyt rendeztek, hiszen a Győri TC még tavaly is az egyik legerősebb vidéki szakosztálynak számított, de ezentúl még a csapatbajnokság hazai fordulóinak megrendezése is akadályba ütközik. A pályákon a felnőttek mellett fiatal versenyzők is készülnek.

Gyors orvoslást a gondra senki sem tud, távlati megoldást viszont az a terv nyújt, amit a klubelnök nagy kedvvel ecsetelt. Ez pedig ahhoz kapcsolódik, hogy a vasúti átjáró megépítése miatt a klub Bisinger sétányi telepét mindenképpen fel kell számolni. Cserébe az önkormányzattól az Integrál- DAC-pálya szomszédságában kapnak területet.

A közel 7000 négyzetméteren új, korszerű klubházat szeretnének építeni, s olyan nyolcpályás teniszcentrumot, amelyen két állandó s három mobil fedett pálya működne, ugyanakkor az adogatófalra s egyéb szükséges kellékekre is gondoltak. Ha a nyár végén elkezdhetik az építkezést, a tél beálltával már üzemelhetne az új létesítmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gólkirályjelölt újra betalált

A Matáv Sopronnak – bár vezetett – meg kellett elégednie egy ponttal az Újpest elleni… Tovább olvasom