Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Új kihívások előtt a világpolgár kosaras

Igazi „világlátott” kosarashölgy szerződött Sopronba a 32 esztendős, 186 centi magas szerb–szlovén kettős állampolgárságú Sanja Vesel személyében.

A rutinos kosárlabdázónő több országban is profiskodott már. Az utóbbi három évet az Orsi jelenlegi edzője, Natalia Hejková irányításával a szlovákiai Rózsahegyen töltötte.

– Pályafutása során hány országban, mely csapatokban fordult meg eddig? – kérdeztük a mosolygós arcú, nyúlánk szőke kosarast.

– Annak idején a Partizan Belgrádban játszottam, majd Olaszországban, az Alessandria csapatában. Következett a görög főváros, a Panathinaikosz Athén, aztán az utóbbi három évadban Szlovákiában, a Ruzomberok csapatában kosaraztam – hangzott a precíz válasz.

– Hazája válogatottjában sokszor szerepelt?

– Nem kimondottan, olyan húsz-huszonöt alkalommal. A Jugoszlávia elleni, éveken át tartó sportembargó miatt nem szerepeltem többet.

– Melyik az igazi posztja?

– Korábban szerepeltem a hármas, azaz a bedobóposzton, ám az utóbbi időben, és főleg Rózsahegyen egyértelműen a négyes pozícióban játszottam.

– Az előző évad eléggé zaklatott volt Rózsahegyen, Sopronban is tudott volt a pénztelenség a klubnál. Ezt hogyan élte meg?

– Tény, hogy kosaras-pályafutásom talán legnehezebb, legkeményebb szezonja volt, fizikálisan és lelkileg is szinte depresszióközeli állapotba kerültem, és azt hiszem, ezzel nem voltam egyedül. Szerencsére annak az időnek már vége. Imádok kosarazni, Sopronban új kihívások várnak, úgyhogy nem is szeretnék túl sokat foglalkozni vele, inkább előrenézek.

– Mint jó nevű kosarast nyilván több klub is csábította. Mi döntött a soproniak invitálása mellett?

– Elsősorban az, hogy Natalia Hejková és Laczó Jenő személyében egy általam jól ismert szakmai stáb dolgozik a soproni csapatnál. Ismerem őket, a módszereiket, az utóbbi három évben is velük dolgoztam, és ennek döntő szerepe volt abban, hogy ide szerződtem.

– Szabadidejében mit csinál legszívesebben?

– Imádok olvasni, emellett nagy filmrajongó vagyok, a számítógépet is kedvelem, jó eszköz arra, hogy az ember tartsa a kapcsolatot barátaival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv FC: Székek a stadionban

Épül, szépül, napról napra csinosodik a soproni Káposztás utcai futballstadion. Emellett a… Tovább olvasom