Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Új elnököt választottak

A napokban új elnököt választott a  megyei asztalitenisz-szövetség, Horváth Tibor helyére Vajthó Zoltán került.

A napokban tartotta beszámoló és tisztújító közgyűlését a megyei asztalitenisz-szövetség. A leköszönő Horváth Tibor helyett a következő négy évben Vajthó Zoltán tölti be az elnöki pozíciót.

A megyei asztalitenisz-szövetség tisztújító közgyűlésén Horváth Tibor leköszönő elnök bevezetőjében elmondta: az elmúlt év egyik kiemelkedő rendezvénye volt a 15. egyetemi-főiskolás világbajnokság, amely nagy sikerrel zárult. Örvendetes az is, hogy az utánpótlás terén fejlődés mutatkozott. Az általános iskolák közül a győri Kölcseyben, Radnótiban, Mórában és a Vocational Academyben megszállott testnevelő tanárok foglalkoznak a gyerekekkel. Sajnos anyagi okok miatt a sportiskolai képzés a mai napig nem valósult meg. Elkeserítő az is, hogy Csornán és Kapuváron egyáltalán nincs asztalitenisz. A következő esztendőkben arra kell törekedni, hogy kétévenként egy rangos eseményt a megyei szövetség rendezhessen meg.

A beszámoló után eldőlt, hogy a jövőben is ötfős elnökség irányítja a munkát. Az elnöki posztra Vajthó Zoltán és Kószás Béla pályázott. A tagok végül 14:9 arányban előbbi sportvezetőnek szavaztak bizalmat. A főtitkár Péntek Gábor lett, míg az elnökségbe Fekete Tamás, Paár Dávid és Szabó János került be. A felügyelőbizottságban Kovács Zsolt elnök, Kovácsova Mária és dr. Freier József dolgozik majd.

Az újdonsült elnök, Vajthó Zoltán korábban első osztályú játékos volt. Jelenleg az MTE 1904 SE asztalitenisz-szakosztályának vezetője és sportolója. Felszólalásában elmondta: bízik benne, hogy munkájával hozzájárulhat az asztalitenisz hagyományainak öregbítéséhez. A következő időszakban az utánpótlásra és a szakosztályokra akar minél nagyobb figyelmet fordítani.

A közgyűlés végén a tagok Horváth Tibort a megyei szövetség örökös tiszteletbeli elnökének választották. A sportember egy óntálat is átvehetett Kovács István megyei sportigazgatótól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban az utánpótláselit

Csütörtötöktől vasárnapig rendezik a soproni sportcentrumban a női Országos Junior Bajnokság nyolcas… Tovább olvasom