Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Új egyesület első versenye

A Csornai Sportegyesület szakosztályaként indult, ám időközben – június elején – önállósította magát, így ma már Csornai Teremkerékpár Sportegyesületként tevékenykedik a rábaközi város legújabb sportszervezete, amely a minap a helyi Széchenyi István Általános Iskola tornatermében meg is tartotta első versenyét.

Varga Pál elnök, edző és mindenes azonban sajnálattal állapította meg, hogy az ukrán versenyzők némi technikai malőr következtében nem érkeztek meg. Eljöttek viszont a német és szlovák kerekesek. Előbbiek kapcsán az elnök megjegyezte, hogy ők a világ élvonalába tartoznak. Rajtuk kívül két hazai gárda is elfogadta a meghívást, a baji és a romhányi.

Varga Pál elmondta, hogy ez egy kvalifikációs verseny volt, ami azt jelenti, hogy a válogatottsággal rendelkező kerékpározók úgynevezett szorzópontokat kaptak, s azok az év végi értékelésnél számítanak. Az egyesületi vezető hozzátette: minden évben két versenyt rendeznek, idén a második szeptemberben lesz, kimondottan a fiatal versenyzők részére. A nagyversenyt pedig jövő tavasszal tartják.
Visszatérve az önállóságra, Varga Pál megjegyezte: azért hozták létre az egyesületet a szülők áldozatos segítségével, hogy ezzel elkerüljék a későbbi nézeteltérést. Ugyanakkor mindez nem jöhetett volna létre, ha nem olyan háttérbázissal rendelkeznek, mint az önkormányzat, a Széchenyi-iskola és a többi támogató.

Varga Tamás, a csornaiak legígéretesebb versenyzője öt és fél éve teremkerékpározik, korábban a futballtól nyergelt át erre a sportágra. Jelenleg a felnőtt kategóriában versenyez.

– Négy éve országos bajnok vagyok, a legutóbbi világbajnokságon a tizenharmadik helyen végeztem – mondta az ifjú kerekes.
A csornai versenyzők közül az iskolás lányoknál a C1-es kategóriában Jókuti Fruzsina első, a B1-es kategóriában Molnár Katalin a negyedik, a B2-es kategóriában a Makrai, Molnár páros a második, az A1-es kategóriában Makrai Zsuzsanna a hatodik helyen végzett. Az iskolás fiúknál az A1-es kategóriában Jakab Gábor a második, a junior férfi 1-es kategóriában Nagy Gábor a második, felnőtt férfi 1-es kategóriában Varga Tamás a második, felnőtt férfi 2-es kategóriában a Varga, Matyóka páros az első helyet szerezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anand ellen kezd Lékó Dortmundban

Dortmundban csütörtökön kezdődik az esztendő harmadik szuperversenye. A klasszikus sakkozás… Tovább olvasom