Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Új edző érkezik

Még nem lehet tudni, hogy ki lesz az ETO új edzője. Megoldódhat Miriuta átigazolása. Decemberben nagyszabású utánpótlásgála lesz az egyetemi csarnokban.

Három változat

Lehetséges, hogy az ETO kispadján újból Reszeli Soós István foglal helyet.
Egyelőre nem tudni, ki lesz a jövőben a Győri ETO FC edzője, de egyéb információkat megtudtunk a klub vezetőitől a tegnap rendezett sajtóreggelin. A teljes szakmai stáb tagjait és az edző személyét – mivel a konkrét szerződések még nem jöttek létre – a jövő hét elején kívánja nyilvánosságra hozni a vezetés. Három variációt dolgoztak ki a futballcsapatnál az edző személyét illetően.

Előfordulhat, hogy kívülről kerül szakember a posztra, de lehetséges, hogy a szakmai igazgató felügyelete mellett egy, az ETO-nál dolgozó tréner ül a kispadra, de az is a lehetséges megoldások egyike, hogy maga a szakmai igazgató, Reszeli Soós István veszi kézbe az első csapat irányítását. Természetesen több játékossal is előrehaladott tárgyalások folynak, felmerült Ferenczi István neve is, de konkrétumok szintén csak a jövő héten várhatóak.

A keret- és stábszűkítés utáni magasra csapó hullámok úgy tűnik, kezdenek csillapodni Győrben, Klement Tibor ügyvezető igazgatótól megtudtuk, hogy a költségkímélő intézkedéseknek is köszönhetően a közüzemi szolgáltatók felé a klub első ütemben már kifizette a több éven keresztül felhalmozódott tartozások egy részét és hamarosan a hátralévő elmaradásokat is rendezik.

– Nincs anyagi gond az egyesületnél – mondta az ügyvezető. A pontprémiumokat kivéve, amely csak egytizede a játékosoknak kifizetett összegnek, mindenki megkapta a járandóságát.

Vasile Miriutával kapcsolatban új információ, hogy a FIFA kezdeményezésére az MLSZ is tárgyalni fog a közös megegyezéssel távozó, játékjogosultsággal rendelkező labdarúgók átigazolásának lehetőségeiről, változásairól. Ha a szövetség vezetői jóváhagyják ezt az ajánlást, akkor a volt győri középpályás helyzete is megoldódhat, ugyanis a jelenlegi szabályok szerint még fél évig nem igazolhatna máshová a játékos. Egyébként úgy tudjuk, a labdarúgó a Budapesti Honvéd csapatával folytat tárgyalásokat.

Megoldódhat a távozásával szerződést szegő futballista, Jovo Aranitovic ügye is. Az biztos, hogy a játékos a továbbiakban már nem fog az ETO-ban szerepelni, a győri klubigazgató felvette a labdarúgó menedzserével a kapcsolatot, és ha a futballista kiegyenlíti az ETO által kért átigazolási d íjat – amely egyébként ötvenezer euró –, akkor rendeződhet a kialakult helyzet. Ellenkező esetben, mivel kár érte a győri klubot, az ETO más úton fogja érvényesíteni követelését.

Hangsúly az utánpótláson

Reszeli Soós István szakmai igazgató elmondta, hogy a megtervezett menetrend szerint dolgoznak. A sporttörvény változásával az önkormányzatok támogatása nélkül sok egyesület kerülhet nehéz helyzetbe, de mivel Győrben más tulajdonos irányítja a klubot, ez szerencsére nem érinti az ETO-t.

Kiemelte, hogy jó lenne, ha a közvélemény külön kezelné az első csapatnál és az utánpótlásnál folyó munkát, és nem csak az első számú együttes eredményei minősítenék tevékenységüket. Rendezett, normálisan működő utánpótlás fogadta, de szeretné, ha még nagyobb figyelmet kapnának a fiatalok. Mindjárt példa is lehet erre a december 19-én, 16 órakor az egyetemi csarnokban sorra kerülő – látványos programokkal rendezett – gyermek- és utánpótlás-díjkiosztó gála.

Közvetítések

A Magyar Labdarúgó Liga és az RTL Klub képviselői előszerződést írtak alá az Arany Ászok Liga bajnoki mérkőzéseinek közvetítésével kapcsolatban. Persze ahhoz, hogy jövő tavasszal futballmérkőzések legyenek láthatók a tévécsatornán, még a közvetítési jogokat birtokló Footballduó Kft. taggyűlésének is rá kell bólintani a megegyezésre. Eldőlt azonban, hogy a téli teremlabdarúgó-bajnokság mérkőzései az RTL Klubon lesznek láthatóak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Risztovék éremesélyei

Csúcsrészvételt garantálva 41 ország úszói indulnak a csütörtöktől vasárnapig tartó dublini rövid… Tovább olvasom