Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Új edző: Cél a biztos bentmaradás

Várhatóan két-három fiatal tehetséges magyar és külföldi játékos is érkezik a Soproni KC-hoz. Az új edző célja egyértelmű: a biztos bentmaradás.

Mint arról korábban beszámoltunk, Horváth Imre egy plusz egy éves szerződést írt alá a Kis-Rába menti Takarék Soproni KC férfi kosárlabdacsapatával. Az új vezetőedző Paksról érkezett Sopronba.

– Az új vezetés, élén Pojbics Szabolccsal azt a célt tűzte ki, hogy a csapat harcolja ki a biztos bentmaradó helyet – kezdte Horváth Imre. – A komoly munkában hiszek, ezért úgy gondolom, hogy ezt túl is tudjuk teljesíteni. A felkészülést a tervek szerint augusztus 15-én kezdjük meg, míg az első bajnoki mérkőzésre az október kilencedikei hétvégén kerül sor. Így jó nyolc hetünk lesz az alapozásra. Az elkövetkezendő időszakban kell lefixálni az edzőmérkőzések időpontját, és megteremteni az edzések feltételeit.

Horváth Imre kifejtette, a csapat meghatározó része távozott a bajnokság után. A külföldi játékosok is elhagyták az egyesületet, Szabó Zsolt pedig a Falco-ban folytatja a pályafutását. A megmaradt kosarasok mellé várhatóan két-három fiatal tehetség érkezik. Amennyiben összeáll a magyar keret, akkor lehet dönteni a külföldi igazolásokról. Próbáljuk a rendelkezésre álló anyagi erőforrásokhoz képest a lehető legjobb, legerősebb csapatot kialakítani.

– Több szinten és több célért dolgoztam már a pályafutásom során, ám mindig ugyanaz az elv vezérelt: a játékosokból a lehető legtöbbet kihozni – mondta a tízszeres magyar válogatott. – Azt sem szabad elfelejteni, hogy a siker sosem egy emberen múlik, kell ehhez a játékosok hozzáállása, valamint az is, hogy a vezetőség teremtse meg a biztos anyagi hátteret. Úgy érzem, ezekből Sopronban sem lesz hiány.

Rövid pályafutás ismertető

Horváth Imre játékos pályafutását Kecskeméten kezdte, majd Szolnokra igazolt. 1993-94 között tízszer szerepelt a magyar válogatottban. Edzőként elsőször Nyíregyházán dolgozott, majd debreceni csapattal bajnoki ezüstöt szeretek. 2010-ben szerződött a paksi Atomerőműhöz; a bajokságban előbb a második, majd a negyedik helyet szerezték meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női labdarúgó-vb - Japán-amerikai döntő lesz

Az amerikai után a japán válogatott jutott a fináléba a Németországban zajló női labdarúgó-világbajnokságon. Tovább olvasom