Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Új dimenziók a győri jégkorongban

Több mint 22 millió forint lehívására kapott lehetőséget a Győri ETO HC a társasági adóból, s a többi sportághoz hasonlóan ezzel az összeggel már gazdálkodhat az egyesület.
Mind a valamivel több mint 22 millió forint az utánpótlásra megérkezett már a társasági adóból a Győri ETO HC számlájára, s mint azt Szarvas Zoltán elnök elmondta: ezzel gyakorlatilag új dimenziók nyíltak meg előttük.

A pénz egyébként úgy oszlik meg, hogy személyi kiadásokra 5,8 millió, felszerelésekre (korcsolya, ütő, védőfelszerelések) 4,7 millió, mezekre 700 ezer, pályabérlésre 3,2 millió, utaztatásra 2,2 millió, edzőtáboroztatásra 2,1 millió, versenyek, tornák rendezésére 3,4 millió forintot költhet az egyesület.

„Óriási segítség ez számunkra is, s rövid távon is látszik az eredménye, hiszen a szülők válláról is tudunk terhet levenni, s ennek is köszönhetően megnőtt a jégkorongozni vágyó gyerekek létszáma. A pályázat beadásakor csupán negyvennyolc gyerekre tudtuk kérni a támogatást, most viszont már száz fölött van a játékosok száma. Ennyien korábban is edzettek nálunk, de kezdőként még nem igazoltuk le őket, az idősebbek közül pedig többen kölcsönben Zalaegerszegen, Szlovákiában vagy a fővárosban játszanak. Utóbbi szituációra leginkább a serdülőknél és az ifjúságiaknál van példa, komolyabb perspektíva nélkül sok jégkorongozót veszítünk el. Most tervben van az, hogy az ob II-ben újra indítunk csapatot. Elsősorban az ifistákból, de nyilván több rutinosabb felnőtt is csatlakozna a kerethez" – fogalmazott Szarvas Zoltán, aki szerint a szakemberlétszámot mindenképpen bővíteni kell.

Az egyik legnépesebb korosztály a szupermini, a vezetők remélik, hogy később minél több játékost Győrben, a sportág mellett tudnak tartani.
Az egyik legnépesebb korosztály a szupermini, a vezetők remélik, hogy később minél több játékost Győrben, a sportág mellett tudnak tartani.


„Bartalis József a szakmai munka első számú irányítója, mellette Ládai Loránd és Nagy András foglalkozik még a gyerekekkel. A mostani létszám azonban további edzőkért »kiált«, s most van is arra megoldás, hogy megfelelő elismerésben részesüljenek a szakemberek" – folytatta az elnök, aki örül, hogy ki tudták használni a lehetőséget, mégis van benne óvatosság.

„Magunk részéről egy kicsit óvatosan duhajkodunk, ugyanakkor persze bízunk abban, hogy valóban hosszú távon tud majd működni ez a rendszer. Akkor van ennek értelme, hiszen az utánpótlás-nevelés rendkívül időigényes munka, melynek csak évek múltán vannak látható eredményei. Ha azt elérjük, hogy folyamatosan nő a gyerekszám, s tudunk majd idősebb korban is perspektívát nyújtani a játékosoknak, akkor alighanem már elégedettek lehetünk" – fogalmazott végezetül Szarvas Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Február 6-án kiderül, milyen lesz a Red Bull idei autója

Február 6-án mutatják be a konstruktőri és az egyéni világbajnokságban egyaránt címvédő Forma-1-es… Tovább olvasom