Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Új csapatot építenek Écsen

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (33.)
Écsről indult Vígh István mozgalmas pályafutása, aki korábban éveken át sportvezetőként, elnökként irányította az egyesület munkáját. Mindeközben az akkor még létező körzeti labdarúgó-szövetség vezetésében is éveken át képviselte a kiscsapatok érdekeit.

– Tekintettel arra, hogy évekkel ezelőtt foglalkozást váltottam, ezért lemondtam az aktív labdarúgásban vállalt tisztségemről – emlékezik vissza korábbi sportvezetői tevékenységére Vígh István. – Választott pozíció nélkül ugyan, de továbbra is kijártam a csapat mérkőzéseire, folyamatosan figyelemmel kísértem a szereplésüket, így az écsi foci iránt való elkötelezettségem az elmúlt években sem halványult.

Mindezeket azért mondta el, mert szerinte nem minden úgy alakult a közelmúltban a klubnál, ahogy kellett volna.

– Sajnos az utóbbi két évben a bajnokság utolsó előtti helyén végeztünk. Ez az eredmény a lelkes szurkolótábornak, a vezetőségnek és nem utolsósorban a helyi vállalkozókból álló szponzoroknak nagy csalódást okozott. A kudarcok következménye, hogy a támogatók száma jelentősen megcsappant. Többször megkerestek, hogy ismét vállaljam el az egyesület irányítását. Megköszöntem a bizalmat, de felajánlottam a vezetőségnek – akik véleményem szerint jól végzik a munkájukat –, hogy közösen próbáljuk meg orvosolni az elmúlt évek kudarcait. Megállapodtunk, hogy új szereplőkre van szükség. Felkerestem a korábbi időkben sikeresen és eredményesen dolgozó edzőnket, Teveli Istvánt, aki nagy örömömre igent mondott a felkérésemre. Szervezzük az új csapatot és nagy erőkkel készülünk az új bajnokságra.

Vígh István önkormányzati képviselőként is sokat segíthet az egyesület működésében. Tudja, hogy a csapatépítés mellett más feladatok is vannak a községben.

– Önkormányzatunk a lehetőségein belül tisztességesen támogatja a sportegyesületet, szép és jó pályánk van. Pályázat útján jelentős összeget nyerve hét-nyolc hónap múlva minden igényt kielégítő öltözőt tudunk felépíteni, amely megfelel a mai kor követelményeinek. Ezek után már csak arra törekszünk, hogy a megfelelő létesítményt olyan tartalommal töltsük meg, amely kielégíti a szurkolók és a szponzorok igényeit. Ezt pedig csak gólra törő, szép játékkal tudjuk elérni – említette végül Vígh István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két erőpróba előtt

Közel másfél hónap leforgása alatt két kihívás is vár a soproni Lövér Íjász SE versenyzőire. Tovább olvasom