Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Új csapatok és visszalépők a megyében

Ami a magyar labdarúgás profinak nevezett szintjén látható, az elérte a kiscsapatokat is, legalábbis ami a visszalépéseket, alacsonyabb osztályba nevezéseket illeti.

A Győr-Moson-Sopron megyei I. osztály bajnoka, az Abda nem vállalta a magasabb osztályt, de a Kisfalud sem indult el az I. osztályban. A héten tartott megyei LSZ ülésén kiderült, hogy a megyei II. osztály bajnokai közül a Győri Elektromos és a Győrsövényház vállalta a megmérettetést, s hogy a mezőny létszáma teljes legyen, a Győrszentiván is megkapta az indulás jogát, mert időközben a Mosonszentmiklós visszalépett az első osztálytól, a Kimle a megyei III. osztályba nevezett és az egyébként kieső Bakonyszentlászló is az alacsonyabb osztályt választotta.

Nem nevezett ezúttal önálló csapattal a Majthényi SE, a Kimle II és a Nyalka II, mert összeolvadtak a másik helyi csapattal. Ugyancsak nem nevezett az új bajnokságra a Fehértó, a Nemeskér és a Szakony gárdája, e három községben egyelőre szünetel a labdarúgás. Új színfoltot jelent viszont a Sopronhorpács indulása, illetve Kunszigeten is lesz egy önálló csapat, amely a megyei III. osztályban szerepel.

Az elnökség döntése értelmében a megyei I. osztály mellett ősztől mindhárom megyei II. osztály bajnokságát Győrből irányítják, csak a megyei III. osztályú bajnokságokat szervezik más versenybizottságok, amelyek közül a soproni megszűnt. Megszűnt a megyei IV. osztály is, a győri és Sopron környéki csapatokat a megyei III. osztályú bajnokságba sorolták be, így Győr és Kapuvár környékén két-két megyei III. osztályú csoport lesz. Újdonság a versenykiírás szerint, hogy a sárga lapokat osztályonként és bajnokságonként külön-külön kell nyilvántartani a játékosoknak, egyesületeknek és a szövetségnek, és az eltiltásokat is külön-külön kell letölteni. A bajnoki rajt a megyében egységesen augusztus 15-én lesz, az átigazolási időszakot pedig meghosszabbították július 31-ig.

A csoportbeosztások

Megyei I. osztály: Veszprémvarsány, Győri Elektromos, Győrsövényház, Bajcs, Öttevény, Koroncó, Győri Dózsa, Kunsziget, Lébény, Abda, Tét, Fertőszentmiklós, Pannonhalma, Nagyszentjános, Petőháza, Győrszentiván.

Megyei II. osztály Győri csoport: Börcs, Ikrény, Kóny, Rábapatona, Táp, Töltéstava, Enese, Kajárpéc, Győr-Ménfőcsanak, Győrújbarát, Bácsa, Mezőörs, Vámosszabadi, Nyúl, Gönyű, Bakonyszentlászló. Mosonmagyaróvári csoport: Lipót, Dunasziget, Hédervár, Bősárkány, Mosonszolnok, Dunakiliti, Mosonszentmiklós, Hegyeshalom, Farád, Rajka, Levél, Győrladamér, Dunaszeg, Ásványráró, Győrújfalu, Halászi. Soproni csoport: Fertőszéplak, Lövő, Nagycenk, Kisfalud, Vitnyéd, Mihályi, Babót, Fertőendréd, Veszkény, Egyházasfalu, Beled, Hegykő, Harka, Szany, Fertőrákos, Fertőd.

Megyei III. osztály, Győri A csoport: Bőny, Pér, Mindszentpuszta, Győrság, Pázmándfalu, Nyalka, Győrasszonyfa, Écs, Boka Juniors, Nádorváros, Kunsziget II. Győri B csoport: Tényő, Sokorópátka, Felpéc, Gyömöre, Szerecseny, Csikvánd, Gyarmat, Rábacsécsény, Rábaszentmihály, Győrszemere, Győrújbarát II. Csornai csoport: Rábaszent- andrás, Rábakecöl, Bágyogszovát, Vág, Rábapordány, Bodonhely, Szil, Rábacsanak, Egyed, Markotabödöge, Rábatamási, Bezi, Jobaháza, Barbacs. Mosonmagyaróvári csoport: Mecsér, Püski, Máriakálnok, Újhely-Építők, Károlyháza, Újrónafő, Mosonszentmiklós II, Darnózseli, Várbalog, Bezenye, Kimle, Dunaszentpál, Győrzámoly.
Kapuvári A csoport: Sarród, Csáfordjánosfa, Pusztacsalád, Répcevis, Csapod, Répcementi SE, Himod, Iván, Osli, Agyagosszergény, Magyarkeresztúr, Szárföld. Kapuvári B csoport: Sopron Boys, SFAC, Ágfalva, Kópháza, Pereszteg, Nagylózs, Zsira, Sopronhorpács, Balf, Sopronkövesd, Und, Újkér.

A versenykiírás értelmében minden osztály, illetve csoport bajnoka feljut a magasabb osztályba és a feljutás határozza meg a kiesők számát.
Horváth Cs. Attila, a megyei LSZ elnöke: – Sajnos, az évek óta tartó negatív folyamat elérte megyénket is, amely egyrészt az önkormányzatok anyagi helyzetét, a gyerekek más irányú elfoglaltságát és érdeklődését jelzi, hiszen ezúttal nálunk is szűntek meg csapatok. Mindezek ellenére remélem, hogy sikerült olyan csoportbeosztást kialakítani, illetve sikerül olyan bajnokságokat szervezni, amelyek az egész megyét átfogva kielégítik majd a szurkolók igényeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borimirov is brillírozott

Matáv FC Sopron–Leszki Szófia 3–3 (2–0) Sopron, nemzetközi mérkőzés, 500… Tovább olvasom