Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Úgy estek be a bajnokságra

Lassan két éve működik már az Astoria Curling Club, melynek jelenleg három győri versenyző is tagja. A klubról a www.curling.hu internetes oldal ekképpen ír: „A magyar bajnokság egyik leglelkesebb csapata, melynek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a legeredményesebb vidéki curlingcsapatról van szó, valamint azt, hogy máris gondoltak az utánpótlásra, hiszen legifjabb tagjuk 12 éves."
– Már 2002 februárjáig tekint vissza a múltunk – mondta Faber Kristóf, aki ott volt a klub megszületésénél. – Az egyik internetes portál fórumában beszéltünk először egy esetleges csapat létrehozásáról, majd a szavakat tettek követték, s létrehoztuk az Astoria CC-t. Azóta azonban már történtek személycserék a csapaton belül, mert akadt olyan, akinél a kezdeti lelkesedés megvolt, de később már nem tudott áldozatokat hozni a sportágért.

– Így kerültem én a képbe, s lettem curlinges – vette át a szót Sopronyi László. – Eddig két versenyen indultunk, a magyar bajnokságban negyedikek lettünk, a Magyar Kupában pedig hatodikok. Mégis előbbre léptünk, hiszen utóbbi versenysorozat már tizenöt csapat részvételével zajlott.

A harmadik győri tag – a 12 éves versenyző – Faber Márton, Kristóf fia, míg a negyedik – ő nem győri – Vaspöri Tamás. Az első verseny egyébként érdekesen zajlott a csapat számára, hiszen minden túlzás nélkül a kezdésre „estek be" a játékosok, akik ezt megelőzően még edzeni sem edzettek. Azóta azonban már tréningeken is részt tudott venni a társaság, sőt a februári magyar bajnokság előtt, ha minden jól megy, két ízben is gyakorolhatnak a kitzbüheli pályán.
– Sajnos Magyarországon még nincsen pálya, de a tervek között szerepel, hogy a fővárosban hamarosan épül egy – folytatta Faber Kristóf. – Sőt az sem kizárt, hogy a lefedés előtt álló győri műjégpályán is lesz helye a sportágnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman maradtak

A keddi fekete nap a magyar Dakarosoknak. Már csak két autós és egy kamionos van versenyben. A… Tovább olvasom