Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

UEFA Futsal Cup: kikapott a Rába ETO a házigazdától

A hétfői döntetlen után kedden fantasztikus mérkőzésen, rendkívüli izgalmak között szenvedett vereséget a főleg a második félidőben nagyszerűen futsalozó Rába ETO, úgy, hogy 36 másodperccel a meccs vége előtt még döntetlen volt az eredmény.

Era-Pack Chrudim-Rába ETO 5-3 (3-1)
Chrudim (Csehország), UEFA Futsal Cup-mérkőzés, 1400 néző.
V.: Gherman (román), Fritz (francia).

Chrudim: Meller - R. Mares, Dentinho, Mikan, M. Mares. Cs.: Douglas, Resetar, Cacau, Vladyka, Popelka.
Edző: Jaroslav Bartusek.

ETO: Balázs - Neris, Amrani, Lódi, Madarász. Cs.: Moreno, Dróth, Gyurcsányi, Harnisch, Peczár.
Edző: Paco Araujo.

Gsz.: Douglas (4.), Resetar (10.), Dentinho (19.), M. Mares (40.), R. Mares (40.), ill. Lódi (2., 26.), Madarász (38.)

Sárga lap: Cacau (23.), ill. Moreno (26.), Madarász (34.), Lódi (37.).

Piros lap: Popelka (36.).

Az első helyzet a magyar bajnok előtt adódott, Madarász azonban nem tudott élni a lehetőséggel. Nem úgy Lódi, a 2. percben, amikor Amrani lekészítése után jó 10 m-ről a cseh kapu bal alsó sarkába lőtt. Sokáig nem örülhettek a zöld-fehérek, ugyanis a 4. percben Douglas egy átlövésgóllal egyenlített. A találat után a hazaik kerültek mezőnyfölénybe, s amikor már kezdett feljönni a győri együttes a Chrudim egy oldalberúgás után ismét gólt szerzett. A 12. percben egyenlíthetett volna az ETO, Gyurcsányi azonban a kapusba lőtt. A Chrudim főleg átlövésekből veszélyeztetett, a győriek pedig a 16. percben elkövették az ötödik szabálytalanságukat is. Egy perccel a vége előtt, ismét átlövésből kapott gólt az ETO: Dentinho egy csel után 7m-ről lőtt a kapuba, s ezzel kétgólos lett a hazai előny. Ezen még változtathatott volna az első játékrészben a vendégcsapat, azonban Dróth az utolsó pillanatokban, pár lépésről a kifutó kapusba lőtt.

A Chrudim kezdte veszélyeseben a második félidőt, ám öt perc elteltével magára talált az ETO. A 26. percben Dróth beadása után Lódi pár lépésről szépített (3-2). A gól meghozta a győriek kedvét, több lehetőségük is akadt, előbb Gyurcsányi, majd Moreno hibázott a cseh kapu előtt. Át is vette az irányítást a győri együttes, egyre jobban játszott az ETO, csupán az egyenlítő gól hiányzott. A 33. percben azért két helyzettel a Chrudim is jelezte, hogy a pályán van. Egy perc múlva hazaiak elérték ötödik faultjukat, majd ugyanebben a minutumban már hatodszor is szabálytalankodtak. Jöhetetett a győri tízméters kisbüntető. A labda mögé Moreno állt, aki azonban a kapusba lőtt. A 36. percben Popelka reklamált, amiért azonnal kiállították. Az emberelőnyt nem sikerült kihasználni, három helyzetet hibázott el az ETO, majd Gyurcsányi szabálytalanásga után kisbüntőt lőhetett a Chrudim. Dentinho azonban az égbe lőtte a labdát. A következő támadásból egyenlített aztán az ETO: Madarász egy remek kontra végén egy lépésről talált a kapuba (3-3). Két perccel a vége előtt vészkapusra állt át a Chrudim, de talán nem találtak volna a kapuba, ha Dróth szerelési kísérletét nem minősítik szabálytalannak a bírók. Harminchat másodperccel a vége előtt így kisbüntetőt lőhetett a hazai gárda, amit M. Mares használt ki. Az ETO is vészkapusra váltott, ám hiába szabálytalankodtak Amranival a hazai hatosnál, a bírók nem fújták le az esetet, ami után R.Mares lőtt újabb gólt az üres győri kapuba.
Rendkívül izgalmas összecsapáson az első félidőben még sokat hibázott az ETO. A folytatásban aztán már fejavult a magyar bajnok, remekül játszott, gólokat lőtt, megvolt a lehetősége a győzelemre is, ám végül - bírói segédlettel - még a döntetlen is elúszott.

Nagy baj nincs, az utolsó napon egy nagyobb különbségű győzelemmel az ETO, amely teljesen egyenrangú ellenfele volt az európai rangsorban hatodik Chrudimnak, s, ha győz a Chrudim még kiharcolhatja a továbbjutást.

Paco Araujo: - Megint egy nagy mérkőzést játszottunk, ám úgy érzem a játékvezetőktől túlságosan nagy segítséget kapott a hazai csapat. Ez szomorú, mert a második félidőben óriásit játszottunk, csak a bírókon múlt, hogy nem sikerült a győzelmet megszerezni. Még van egy meccsünk csütörtökön, mindent megteszünk, hogy megnyerjük, de a továbbjutás a másik mérkőzés végeredményétől is függ. A játékosaink ma megtettek minden elképzelhetőt és meggyőződésem, hogy az utolsó találkozónkat meg fogjuk nyerni.

Korábban játszották: FC Mapid Minszk (fehérorosz)-Iberia Star Tbiliszi (grúz) 4-6 (3-1)
A csoport állása: 1. Chrudim 6 pont, 2. Iberia Star Tbiliszi 4, 3. Rába ETO 1, 4. Mapid Minszk 0.

A négyesből az első két helyezett jut a legjobb 16 közé.
A Rába ETO legközelebb csütörtökön 14.30 órakor a fehérorosz Mapid Minszk csapatával találkozik.

Korábban:

A magyar bajnok Rába ETO izgalmas mérkőzésen 5-5-ös döntetlent ért el a grúz bajnok ellen az UEFA Futsal Cup csehországi csoportkörében. A győriek második félidei jobb játékukkal közelebb álltak a győzelmhez.

Iberia Tbiliszi-Rába ETO 5-5 (1-0)
Chrudim (Csehország), UEFA Futsal Cup-mérkőzés, 400 néző.
V.: Fritz (francia), Gherman (román).

Tbiliszi: De Oliveira – De Barros, Xavier, Silva Santos, Da Silva.
Cs.: De Meto, Altunashvili, Dzabiradze.
Edző: Oleg Solodovnyik.

ETO: Balázs – Madarász, Lódi, Neris, Amrani. Cs.: Dróth, Moreno, Gyurcsányi, Harnisch.
Edző: Paco Araujo.

Gsz.: Silva Santos (7., 23), Altunashvili (29.), Da Silva (37.), Xavier (39.), ill. Dróth (28., 38.), Harnisch (32.), Moreno (35.), Lódi (36.) Sárga lap: Silva Santos (5.), ill. Neris (16.), Amrani (34.).

Kiállítva: Silva Santos (34.).

>>VIDEÓS INTERJÚ A HELYSZÍNRŐL HARNISCH ÁKOSSAL ITT <<

Jobban kezdett az ETO, mint a brazilokkal teletűzdelt grúz bajnok. A 2. percben Lódi egy remek csel után lőhetett kapura, a Tbiliszi védői csak a gólvonalról tudtak tisztázni. A másik oldalon Balázsnak kellett egy védést bemutatnia, majd a 6. percben Dróth lövésénél ugyan sokan gólt kiáltottak – a Rába-partiakat több szurkolója is elkísérte a cseh városba – ám a győri játékos lövése a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Aztán a 7. percben, kissé váratlanul megszerezte a vezetést a Tbiliszi. Dzabiradze 7 m-es lövését még bravúrral ütötte ki Balázs, Silva Santos a léc alá vágta a kipattanó labdát. 1-0. A gól feldobta a grúzokat, akik ezután magabiztosabbak lettek, több munkája akadt a győri kapusnak, Balázsnak. Időt is kért Paco Araujo, ami után összekapta magát a zöld-fehér alakulat. Amrani lőtt csaknem gólt saját térfeléről a kissé kint álló grúz kapus fölött. Többet is birtokolta a labdát az ETO, ám nem sikerült gólt szerezni. Aztán újra Balázsnak kellett bravúrt bemutatnia, majd két perccel a befejezés előtt előbb Neris, majd az utolsó pillanatokban Lódi hibázott óriási ziccerben. Hatalmas egyenlítési lehetőségek voltak ezek. Az első játékrészben az első találatig az ETO játszott jobban, ám nem tudott a kapuba találni, míg a grúzok előnyt szerzetek, amit kis szerencsével meg is tartottak a jól hajrázó ETO-val szemben, így a grúzok minimális előnnyel vonulhattak pihenőre.

Lódi ziccerrel kezdődött a második félidő is, ám ismét nagyot védett a grúz kapus. Egy perc múlva pedig már ismét a győri kapuban táncolt a labda: Neris próbált menteni, a róla lepattanó, kapuba tartó labdát aztán Silva Santos vágta közelről a hálóba. 2-0. Rákapcsolt ezután a győri csapat, Amrani került ziccerbe, de a kapusba lőtte a labdát. Aztán megtört a jég, a 28. percben szépített az ETO: Gyurcsányi átadása után Dróth 8 m-ről, kíméletlenül bombázott a léc alá. 2-1. Nem sokáig tartott az öröm, mert egy perc múlva egy grúz szöglet után Altunashvili lőtt közelről a győri kapuba (3-1), így ismét két gól lett a hátrány. Egy remekül eltalált lövéssel a 32. percben aztán Harnisch hozta fel ismét egy találatra a győri csapatot, a fiatal játékos hatalmas gólt ragasztott külsővel a grúz kapuba. Két perc múlva Amrani és Silva Santos kapott sárgát, mivel utóbbinak ez volt a második, a játékvezetők kiállították. A legjobbját veszítette el a grúz csapat. A szabadrúgásból aztán egyenlített az ETO. Moreno messziről, kissé váratlanul lőtt nagy gólt. 3-3. Sőt, a 36. percben egy remek győri kontra végén Lódi lőtt gólt, s szerzett vezetést ezzel először csapatának. 3-4. Sajnos, a középkezdés után nem figyelt a győri védelem, s Da Silva azonnal egyenlített. 4-4. Két perccel a vége előtt aztán Dróth újból a kapuba talált, ismét az ETO vezetett. 4-5. Vészkapusra állt át a Tbiliszi és ennek eredményeként Xavier a 39. percben egy átlövéssel kiegyenlített. 5-5. Egy perccel a vége előtt Moreno közelről a kapufát találta el, így bár közel állt a győzelemhez az ETO, már nem változott az eredmény. Színvonalas, gólgazdag mérkőzésen a győriek a második félidőben már jobban kihasználták helyzeteiket, ám nem sikerült kicsikarniuk a győzelmet a jó játékerőt képviselő grúz bajnokkal szemben.

Paco Araujo: - Sajnálom, hogy nem győztünk, pedig sokat tetünk ezért, keményen készültünk erre a tornára. Holnap is ehhez hasonlóan nehéz meccsre számítok, ahol remélem szerencsésebbek leszünk.

A Rába ETO kedden 19.30 órakor a házigazda Era-Pack Chrudim csapatával találkozik. A cseh bajnok hatodik az európai futsalcsapatok rangsorában.

Korábban:

A magyar bajnok Rába ETO mától csütörtökig a Csehországi Chrudimban vendégszerepel a Bajnokok Ligájának megfelelő UEFA Futsal Cup csoportkörében.

A zöld-fehérek a grúz, a cseh és a fehérorosz bajnokkal csatáznak. A csapat katalán edzője továbbjutást vár a zöld-fehérektől.

A Rába-partiak könnyedén jutottak tovább a sorozat Győrben rendezett selejtezőjéből. Az ETO magabiztosan győzte le angol, svájci és andorrai ellenfeleit, ám mivel a következő körben már sokkal nagyobb játékerőt képviselő csapatokkal találkoznak – a hazai cseh gárda például a hatodik a futsalcsapatok európai rangsorában –, már nem lesz ilyen könnyű dolguk a zöld-fehéreknek.

Paco Araujo, az ETO edzője hisz a továbbjutásban. Fotó: etofutsal.hu
Paco Araujo, az ETO edzője hisz a továbbjutásban. Fotó: etofutsal.hu


Ezzel természetesen tisztában van a csapat spanyol szakvezetője, Paco Araujo is.

„Nyilván ezek a mérkőzések már nehezebbek lesznek, mint a győriek voltak, de már nem én ülnék a csapat kispadján, ha nem bíznék a továbbjutásban – fogalmazott a szakmai igazgató. – Tudjuk, hogy nagyon jó csapatokkal kell megküzdenünk, de előny lehet, hogy a selejtezővel ellentétben több időnk volt felkészülni, a csapattal összecsiszolódni. Maximálisan bízom a saját együttesemben, jó csapat az ETO is, remek játékosállománnyal. Legalább annyi az esélyünk a továbbjutásra, mint a másik három együttesnek."

A csoportból egyébként az első két helyezett jut Európa legjobb 16 futsalcsapata közé. A tréner gondjait növelheti, hogy nem biztos a legutóbbi bajnokin bokasérülést szenvedő romániai légiós, Al-Ioani szereplése. Viszont ott lehet a csapatban az a Diogo Moreno, aki három góllal debütált zöld-fehér színekben.

„Ugyan vannak még dolgok, amiket meg kell tanulnunk, de sok minden újat át tudtunk venni a játékosainkkal, akik rendkívüli odaadással dolgoztak a sikerért. Meggyőződésem, hogy ezzel a mentalitással továbbjutunk a csoportból. Az első bajnokin még csikorgott a gépezet, a másodikon már jobban játszott a csapat, hétfőn és az azt követő napokban lehetünk a legjobb formában" – tette hozzá bizakodva a szakvezető.

A program

Ma: Iberia Star Tbilisi (grúz)–Rába ETO, 17 ó. ERA-PACK Chrudim (cseh)–FC Mapid Minszk (fehérorosz), 19.30 óra.

Kedd: FC Mapid Minszk–Iberia Star Tbilisi, 17 ó. ERA-PACK Chrudim–Rába ETO, 19.30 ó.

Csütörtök: Rába ETO–FC Mapid Minszk, 14.30 ó. Iberia Star Tbilisi–ERA-PACK Chrudim, 17 ó.

Olvasóink írták

 • 11. sivatag66 2010. szeptember 29. 01:52
  „most meg vereség,és akkor mi van...........”
 • 10. bodycheck4 2010. szeptember 28. 22:25
  „pedig ezek a meccsek izgalmasak lennének...itthon nem nagyon találni ellenfelet..legalábbis hazai pályán...kár, hogy nincs vlamilyen közvetítés... remélem holnap nyernek és a chrudim is.”
 • 9. ZéZé 2010. szeptember 28. 15:03
  „Fióka! kérd meg őket hogy a te sportodat is támogassák !
  Mit sportolsz amúgy ?”
 • 8. gólkirály 2010. szeptember 28. 11:57
  „A hat brazillal játszó "grúz" csapat ellen közel volt a csodához az ETO. Ha sikerülne a továbbjutás, az fantasztikus bravúr volna! Ma este 1500 cseh fanatikus előtt a Chrudin az ellenfél... TV-közvetítés sajnos nincs, de a hírek szerint a győri tévék majd leadják felvételről a meccseket. Ja, az etofutsal.hu online nyomja.”
 • 7. fióka 2010. szeptember 28. 06:43
  „4. krisztian75 2010.09.27. 14:46-->hát igen ugyanis a cég ahol dolgozom támogatja őket,de nekem akkor sem jön be rühellem a focit”
 • 6. bodycheck4 2010. szeptember 27. 18:46
  „elnéztem, dróth 2, harnisch, lódi, moreno”
 • 5. bodycheck4 2010. szeptember 27. 18:40
  „basszus mekkora küzdelem lehetett... második félidőben biztosan... 5-5 lett a vége az uefa honlap szerint. Dróth 4et szórt. nem lehet valahol nézni a meccseket? helyi TV stream?”
 • 4. krisztian75 2010. szeptember 27. 14:46
  „Kedves Fióka! Biztos, hogy ehhez a cikkhez akartál hozzászólni? Voltál már kint meccsen? Látványos és szép játék, ahol nem elég jóóóó nagyot rugni... Én is nagyon bízom a továbbjutásban! Hajrá ETO!”
 • 3. ZéZé 2010. szeptember 27. 14:37
  „2-eske. Nyugodtan üljél vissza a BMX-edre. Elég ha csak a fél világnak tetszik a sport. Itthon meg többszázezer embernek.

  Sok sikert a srácoknak. Aki megy annak meg jó szurkolást! Remélem továbbjutunk !”
 • 2. fióka 2010. szeptember 27. 14:14
  „látványosnak látványos az igaz,de részemről egy nagy rakás **ar megint egy felkapott idióta sport amely amilyen hirtelen fellendült olyan hirtelen fog visszacsúszni”
 • 1. norina 2010. szeptember 27. 12:32
  „közvetíti valamelyik sport adó?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futófesztivál és őszi sportnap

Egész napos rendezvény helyszíne lesz szombaton a győri Barátság sportpark, ekkor rendezi meg a… Tovább olvasom