Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

UEFA-delegáció Győrött

A 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére pályázó országokat sorban keresi fel az UEFA szakmai delegációja. A héten Magyarországon tartózkodik az említett stáb,  a vozsgálódást hétfő déután Győrött kezdte meg.

EB-pályázat: Magyarországi vizsgálódás a lehetséges helyszíneken

A tervezettnél háromnegyed órával később érkező küldöttséget – a fővárosból repülővel érkeztek Pérre – Balogh József polgármester, Peczár László, az ETO FC ügyvezetője és Horváth Cs. Attila, a megyei LSZ elnöke fogadta a győri stadionban. A VIP-teremben egy Győrt bemuató filmet, majd pedig a tervezett új stadionról készült látványos számítógépes anyagot nézte meg az UEFA négytagú delegációja, amelyet Budapestről elkísért dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke is. Ezután főként infrastruktúrával, közlekedéssel, közbiztonsággal és pénzügyi garanciákkal kapcsolatos kérdéseket tettek fel a nemzetközi szövetség illetékesei, akik aztán nagyon gyorsan távoztak Győrből.

– Egyetlen jelentkezőtől sem várjuk el, hogy olyan stadionokat ajánljon fel, melyekben azonnal pattoghatna a labda. Nekünk azt kell elbírálnunk,
hogy reálisak-e a benyújtott tervek – mondta Mike Lee, a 2008-as labdarúgó Európa-bajnoki pályázatot vizsgáló UEFA-szemlebizottság kommunikációért és sajtóügyekért felelős tagja az ötnapos magyarországi látogatás kezdetén.

 Lars-Christer Olsson marketing- szakember szerint a  dokumentumok és a helyi illetékesekkel folytatott hétfő reggeli kétórás eszmecsere alapján a magyar pályázat erőssége az úgynevezett  Új Futballeurópa koncepció, azaz hogy olyan országban, illetve régióban kerülne sor a kontinenstornára, melyben korábban még soha. Igazán gyenge pontot eddig nem találtak.

 A küldöttség Győr után kedden Kaposvárra és Székesfehérvárra utazik. A tervek szerint az UEFA szakértőit szerdán a Parlamentben fogadja Medgyessy Péter kormányfő és Jánosi György sportminiszter, ezután Miskolc és Debrecen feltérképezése szerepel a programban. Csütörtökön Szegeden és újra a fővárosban szemlélődik a bizottság, a látogatás pénteken Mádl Ferenc köztársasági elnök fogadásával zárul. Olsson és Lee mellett Jürgen Müller, a válogatottak eseményeit felügyelő osztály vezető termékmenedzsere, Anne King, az asszisztense, Christophe von Wattenwyl eseménymenedzser és Cees de Bruin, a stadionokért és biztonságért felelős bizottság tagja vizsgálódik Magyarországon.

  – Minden attól függ, hogy milyen erősek a garanciák. A stadionoknak 2006 szeptemberéig kell elkészülniük, így a jelenlegi   helyzetet nem tartom hátrányosnak – jelentette ki Lars-Christer   Olsson, aki egyben jelezte, hogy a jelentkezőkhöz nem ugyanaz a küldöttség utazik el, de törekednek arra, hogy két-három szakértő az összes szemlén részt vegyen.
 Mike Lee is hangsúlyozta a kötelezettségvállalások fontosságát. Azt mondta: rendelkeznek a megfelelő garanciákkal, de ebből a szempontból előnyös, hogy találkozhatnak a miniszterelnökkel és a sportminiszterrel, majd a köztársasági elnökkel.

 Bozóky Imre, a MLSZ elsőszámú vezetője arról beszélt, hogy ez a hét a pályázat legfontosabb időszaka, amely során eldől, hogy az elképzelések reálisak-e.  – Ez egyébként nemcsak a mi ügyünk, hanem Közép-Kelet-Európáé is – hangoztatta. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bundesliga: nyert a Schalke és a Stuttgart

A Schalke 04 és a VfB Stuttgart győzelmével zárult a német labdarúgó Bundesliga 6. fordulója. Tovább olvasom