Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Ua anyád! - Így szidják a bírót a megyében az edzők

Magyar labdarúgás - Egyre gyakrabban hallani - sportnyelven szólva -, hogy a focibírók nem állnak a helyzet magaslatán. A megyei bajnokság edzőinek nyilatkozataiból szemezgettünk.


A forró fejű edzőkről már hallottunk, olvassuk nyilatkozataikat. (Eltiltás is volt.) Találtunk többeket, akik a játékvezető ténykedését minősítették. Válogatás a megyei első osztályban szereplő csapatok edzőinek mérkőzés utáni nyilatkozataiból.

Ha Ön tud cifrábbat, írja meg!

Válogatott vélemények

Kapuvár–Lébény 2–2
(0–0)
Turány Imre: – Nagyon gyenge játékunkra nincs mentség, még a szerdai kupatovábbjutásunk sem. Teljesítményünket csak a játékvezető múlta alul.

Intertec Ablak-Bajcs-Raabpetrol-Koroncó 2-0
(1-0)
Gulyás Imre: - Nagyon nehéz erről a mérkőzésről mit mondani, mert úgy éreztem, mezőnyben nem egyformán bírált a játékvezető, de a gólhelyzeteinket mi hagytuk ki.

Nagyszentjános-Győrszemere 2-2 (0-2)
Gyurmánczi Attila: - Magunknak köszönhetjük a pontvesztést, amihez a gyenge játékvezetés is hozzájárult.
Fertőszentmiklós–Rajka 3–0 (2–0)
Kovács László: – Az első félidőben az orkán erejű szél a hazai csapatot támogatta, és a gyenge középpályás védekezésünk miatt ki is tudta használni lehetőségeit. Mindkét csapat három-három gólt lőtt, állítólag a mi három gólunk les volt.

WHB-Ménfőcsanak–Fertőszentmiklós 4–1 (3–0)
Horváth György: – Gratulálok a Ménfőcsanak a győzelméhez, de a játékvezetőknek egyenlő mércével kellene mérni, hiszen mi is megadjuk részükre a tiszteletet, amit mi is elvárunk tőlük.

Rajka–Pannonhalma 2–2 (0–1).
Novák Béla: – Az idény egyik legfontosabb mérkőzésén sajnos nem tudtuk megtartani két gólos előnyünket és ebben az is közrejátszott, hogy nem csak 11 ember ellen küzdöttünk.
Abda–Loland-Nyúl 2–1 (1–0)
Pék László: – Negyvenhét perc alatt sikerült ,,házi nyulat" faragnunk a vendégekből, de a sípmester képes volt egyetlen ítéletével újra „megvadítani" a vendégeket.

WHB Ménfőcsanak–Lébény SE 2–1
(2–1)
Turány Imre: – Két nagyon jó képességű csapat játékát elrontotta a játékvezető.

Raabpetrol-Koroncó–Jánossomorja 0–0

Horváth Dénes: – Rúgtunk két gólt, számon kérünk egy 11-est az ,,igazságosztótól" és a ma tapasztaltak alapján örülünk az egy pontnak.

Ítélet
Ítélet


Mit mondott a főtitkár

Álljon itt végül egy vélemény arról, mi a véleménye a főtitkárnak az edzők vélemény nyilvánításáról:

Tamási Gábor főtitkár szerint szerencsésebb lenne, ha a mérkőzés utáni nyilatkozataikban az edzők csupán a találkozókkal kapcsolatos véleményüket emelnék ki. „Sajnos egyre gyakrabban előfordul, hogy nem csak az eltelt kilencven perc eseményeivel kapcsolatban nyilatkoznak a szakvezetők. Az egymásnak történő üzengetések, vádaskodások, idézetek nem vezetnek jóra, csupán a tüzet szítják. Megkérek minden szakvezetőt, a pályán mutatott teljesítményt értékelje, megfelelő hangnemben, sportszerű keretek között" – fogalmazott a főtitkár.

Az MLSZ fegyelmi szabályzatának első szakasza szerint:

Az MLSZ, a területi LSZ, a sportszervezetek, valamint labdarúgóik, sportszakembereik és tagjaik a labdarúgással összefüggő tevékenységük során a lojalitás, a tisztesség és a sportszerűség elvei szerint kötelesek viselkedni.

A labdarúgó mérkőzések nem sport jellegű megnyilvánulásokra történő felhasználása a sportszerűség megszegésének minősül.

Részletek a fegyelmi szabályzat menüpontban >>

Olvasóink írták

 • 17. gusztisporttars 2009. április 30. 08:22
  „inkább szidásnak értékelem az általad használt következő kifejezéseket, mint véleménynek:
  tanulatlan, buta, mások pénzén hatalmat gyakorolni, megyei gittegylet, szánalmas, nevetséges, hátrányos helyzetű
  és még találnék párat, de meguntam
  téged így szoktak dícsérni?
  Kivel is vagy te milyen véleményen?”
 • 16. pulci 2009. április 29. 20:29
  „Én is focizom Ausztriában alacsonyabb osztályban itt csak egy partjelző van a meccseken el lehet képzelni hány rossz ítélet van egy meccsen. De nem lehet mindent a bírókra fogni hisz sokszor BL meccsek után is milyen felháborodás van a bíró teljesítményén és sokszor jogosan is. Akkor nem lenne jogos elvárni,hogy egy nyilván sokkal rosszabb képességű játékvezető aki még pénzt is alig kap a 90 percért hibátlanul fújja a meccset. Természetesen a meccs alatti és még utáni különleges állapotban mindenki a bíróra fog mindent amikor sokszor valójában a bírónak volt igaza.”
 • 15. fanclub 2009. április 29. 17:55
  „gusztisporttars!
  Örülök, hogy olvastad írásaimat.
  Én azonban valamit nem értek a hozzászólásodból: "elkezdhet szidni bennünket".
  Úgy gondolom, hogy tényeket írtam a témával kapcsolatban, amiket elfogadni vagy megcáfolni lehet. Itt szó sincs egyikről sem. Sokkal könnyebb a szegény hátrányos helyzetű játékvezető bőrébe bújni. Annak azonban örülök, hogy nem csak mi ketten vagyunk ezen a véleményen!!!!!!!!!!!!!”
 • 14. a_ko_s13 2009. április 29. 10:25
  „Igen vannak rossz játékvezetők és vannak csapnivaló játékosok és buta edzők is.

  Akiknek viszont egyaránt megvan az a csodálatos képességük, hogy 70 méterről meglátják, hogy valaki lesen áll, vagy 70 méterről meghalljál, hogy valakinek a haja beleért a labdába. Igen vannak ilyenek is, meg vannak rossz játékvezetők is.
  Én is focizok, hétről-hétre találkozom mindkettővel. Tény, hogy nagyon kevés bíró van, és akik vannak, azok se nagyon állnak a helyzet magaslatán. Nem tudom miért nem. Lehet, hogy azért mert buták vagy nem tudják a szabályokat, vagy nincs jó szemük és nincs jó hallásuk, mint a fent említett kollégáknak. Vagy az is lehet, hogy szándékosan fújnak az egyik csapatnak, különböző okok miatt. Hallottam már olyat bírótól, hogy "ha legközelebb találkozunk kiállítom". Van ilyen is. Meg van sok öreg bíró, és van sok alkoholista bíró is. Sajnos.
  Kevés bíró közül nehéz sok jót találni. Ez van, ezzel kell beérnünk.

  Lényeg a lényeg, hogy vannak rossz játékvezetők és vannak csapnivaló játékosok és buta edzők is.”
 • 13. gusztisporttars 2009. április 29. 07:53
  „Már vártam, hogy mikor jelenik meg itt olyan cikk, ami kapcsán IHunter és fanclub elkezdhet szidni bennünket...
  Üdv. ismét az oldalon srácok!”
 • 12. fanclub 2009. április 28. 23:29
  „dodi1975!
  Sajnos teljesen igazad van. Széllel szemben azonban nem lehet.....
  Az egész bajnokságban az a legfontosabb, hogy a pénzt előre beszedjék! Nem hinném, hogy bármilyen szolgáltató ezt megteheti. Úgy gondolom, hogy az elvégett munkáért jár fizetség (legalábbis a legtöbb munkahelyen). Arról már ne is beszéljünk, hogy az elvégzett munka minőségének függvényében!!!!!
  Ezek az álmok, a valóságot a megyei gittegylet irányítja. Mint tudjuk: állam az államban!
  Amíg azonban ennyien aszisztálnak ehhez a nevetséges/szánalmas cirkuszhoz, nem is fog változni semmi.”
 • 11. dodi1975 2009. április 28. 21:33
  „Duracell!

  Sajnos nem egyezik meg a játék színvonalával!Alatta van sajnos!Pedig annyi elvárható lenne,hogy azért a pénzért amit a meccsekért kapnak ne rontsák el a játékosok és vezetők munkáját!Sok bírót nem is érdekli,hogy jól vagy rosszull vezette a meccset a lényeg azon van,hogy a pénzét megkapja!Sajnos a szövetséget sem érdekli a játékosok és vezetők véleménye!Sehol semmilyen formában nem akarnak hallani játékvezetővel kapcsolatos rossz kritikát ,mivel vannak ellenőrök a meccsen akik a bírókat figyelik!Ja figyelik!Azok az emberek akik tavaly még bíráskodtak!Egy tányérból esznek miért írnának rossz osztályzatot?!!De a lóvét beszedik!Ha nem fizetik be a csapatok akkor nem nevezhetnek!De a vezetőket sem értem!Évről-évre a bajnok nem megy felsőbb osztályba így kieső sincs!Miért nem csinálnak önálló független bajnokságot a szövetségtől külön?Tized annyiból megúsznák,mint az MLSZ égisze alatt!Az MLSZ beszedi a sok lét aztán évente adnak vissza pár labdát táskát ajándék címszó alatt!VICC az egész MLSZ úgy ahogy van!”
 • 10. Duracell-copy 2009. április 28. 20:45
  „Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a játékvezetés színvonala kb. megegyezik a játék színvonalával. Tehát aki azt akarja, hogy meccseit a jelenlegi legjobb bírók vezessék, nyomja a MU-ban, vagy a Barcelónában, esetleg a világbajnokságon.”
 • 9. fanclub 2009. április 28. 19:32
  „IHunter!
  Gratulálok, végre valaki, aki tisztán látja a dolgokat.
  Mint a nevükben is benne van: "bírók". (Vagy legalábbis annak hiszik magukat....)
  Néhány apró különbség azért van bíró és "bíró" között:
  - A "bírók" többsége tanulatlan .......
  - A bíróságon mindkét felet meghallgatják. Hát itt nem, itt csak egy igazság van.

  Van egy magyar szólás: Ha buta ember kezébe hatalmat adnak.....
  Sajnos nagyon sokszor, nagyon sokan viselik ennek következményét!!!
  Talán szükség lenne egy fórumra, ahol a szenvedő alanyok is meghallgattatnának. Persze sokkal egyszerűbb büntetni és mások pénzén a hatalmat gyakorolni. Csak egy valami kerül háttérbe: a labdarúgás. Talán egyeseknek a saját pozíciójuk a legfontosabb....”
 • 8. texipappa 2009. április 28. 12:49
  „re 3: Én egy másik verziót hallottam :) : Mitititi átátá? ( Gy. k: Mit ítéltél átálltál? )”
 • 7. texipappa 2009. április 28. 12:46
  „Az a legnagyobb probléma, hogy kiengedik bíróknak a hozzá nem értő embereket, gyerekeket is. ( Egy megyei 3. oszt. meccsen volt már rá példa hogy 16 éves vezette a meccset, aki a szemébe érő hosszú hajától szerintem azt sem látta, hogy nappal van vagy éjjel :))....)”
 • 6. lHunter 2009. április 28. 10:31
  „A Főtitkár addig ne kérjen senkitől semmit,amíg a bírókat nem kérik számon,hogy mit műveltek a meccsen!
  Nincs egy olyan fórum,vagy hatóság ahol a játékvezetők ellen panaszt lehetne tenni!Utólag eltiltott játékosról már hallottam,de hozzá nem értés miatt elzavart vagy számon kért bíróról még nem!”
 • 5. MTT 2009. április 28. 08:31
  „A játékvezető az ítéleteivel simán eldönthet egy meccset. Rengeteg meccsen ott vagyok, látom. Persze vannak kivételek. Egyik kedvenc sípmesterem a megye II. rangadóin, Mariann, aki nő lététre tud fegyelmet tartani, jól vezeti a meccseket, pedig annyira picuri, hogy van olyan játékos, akinek a mellkasáig sem ér fel. De csak magasságban. Sportszerűségben és korrekt játékvezetésben nálam viszi a pálmát.”
 • 4. lali84 2009. április 28. 08:15
  „na ja:pont olyanok nyilatkozata olyan aki vagy kikapot vagy ott van végén..focizni kéne...ez csak én véleményem.”
 • 3. Tapmancs 2009. április 28. 08:03
  „Állítólag évekkel ezelőtt, egy Petőháza meccsen hangzott el (nézőtől):

  - Mititítí te tetü?

  (Gy.k: Mit ítéltél, te tetü?)

  :D”
 • 2. -upho- 2009. április 28. 06:49
  „jo reggelt ISJ, 2 meccsen ha voltam eletemben de ez 10 eve is igy volt...”
 • 1. sivatag66 2009. április 28. 06:26
  „Csak az furcsa,hogyan nyilatkozhat a Petőháza edzője,edzőként ,ha el van tiltva?!?!?!?!?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos Díjugrató lovasverseny - Dunakiliti

Dunakiliti - Egyben a Győr-Moson-Ssopron Megyei bajnokság I. fordulója. Tovább olvasom