Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

TV-ben mindenki láthatja az Audi ETO BL-döntőjét?

Görbicz Anitáékat eddig csak az láthatta, akinél jött a Digi. Változhat a helyzet?
A Magyar Kézilabda Szövetség és a Bajnokok Ligája-résztvevő csapatok közös nyílt levélben fordultak az európai szövetséghez (EHF) annak érdekében, hogy országos lefedettségű csatorna közvetítse a magyar érdekeltségű BL-mérkőzéseket, így már májusban, a női sorozatban a győriek Podgorica elleni döntőjét is.

"Olyan szituáció állt elő, amely a sportág valamennyi szereplője számára hátrányos, hiszen láthatatlanná vált egy olyan látványsport, amely Magyarországon rendkívül népszerű" - olvasható az MKSZ, a Győri Audi ETO KC, az MKB Veszprém KC és a Pick Szeged levelében annak kapcsán, hogy tavaly tavasszal - az országosan széles körben elérhető televíziós csatornák helyett - "a rendkívül szűk elérésű" DigiSport és DigiSport Plus csatornákra került a férfi és női BL közvetítési joga.
A szerzők háttér-információként szerepeltetik az m1 által sugárzott férfi Európa-bajnokság nézettségi adatait, melyekből kitűnik: átlagosan több mint másfél millióan voltak kíváncsiak a meccsekre, miközben - amint arra egy másik táblázat utal - a Digi Sporton a Veszprém Ademar León elleni BL-nyolcaddöntős találkozóját 200 ezren sem követték nyomon."Levelünknek kiemelt aktualitást kölcsönöz, hogy egy magyar kézilabdacsapatnak lehetősége nyílik arra, hogy megnyerje a legrangosabb európai kupát. Ezért első lépésként azt szeretnénk elérni, hogy az idei BL-döntő mindkét mérkőzése országos elérhetőségű csatornán (is) látható legyen hazánkban, hiszen meggyőződésünk, hogy ilyen élménytől nem lehet megfosztani a magyarok millióit, és ez az EHF-nek, illetve a Bajnokok Ligája-sorozat szponzorainak sem állhat érdekében" - olvasható a levélben.

A Győri Audi ETO KC három év után jutott ismét a BL fináléjába, s május 5-én vagy 6-án fogadja a montenegrói Buducnost Podgoricát, majd egy héttel később idegenben lesz a visszavágó.

Olvasóink írták

 • 17. BudaiKr 2012. április 19. 19:43
  „én biztos látni fogom minda két meccset. zselér dolog tévén nézni ient szerintem.”
 • 16. bretman 2012. április 17. 23:12
  „Latakacs,

  a Diginek nem az az érdeke, hogy pénzt csináljon a döntőből, hanem az, hogy nézői nyomást. Ha pénzt akarna, már rég eladta volna az eldődöntőt is a királyi tévének, ahogy azt a Sport TV teszi a futball válogatott meccsekkel, meg fordulónként egy bajnokival.

  Csakhogy a Digi Sport ezzel nem járna jól. A problémájuk ugyanis nem a pénz, hanem a csekély lefedettség. Ennek oka pedig az, hogy a Sport Tv tulajdonosa a Chello, ami egyben a UPC tulajdonosa is, ezért a UPC nem engedi be a hálózatába a Digit, és teljes piaci erejével akadályozza a terjeszkedését, mert konkurenciája lenne a Sport TV-nek. Ezért a Diginek valójában ilyen szituációkra van szüksége: BL-közvetítési jogra futballban és kézilabdában is, és egy csomó olyan eseményre, amit nézni akarnak a sportrajongók éd balhéznak

  A győri klubelnök tehetné azt is, hogy a kábelszolgáltatóknál reklamál, hogy vegyék fel a Digit.”
 • 15. BudaiKr 2012. április 17. 17:32
  „12. Lacika62 2012.04.17. 07:54

  kiskocos már megin kelted a feszültséget? mivagy te villanykapcsoló?
  igen ott leszek Podgoricába majd integetek neked a tvbe!”
 • 14. pokop 2012. április 17. 10:05
  „ÉS a fradi miért nem írta alá? Csak nem oda megy a digi. Egyébként azokkal értek egyet, akik szerint nem a digit kell szidni, hanem azokat a szolgáltatókat, akik nem akarnak fizetni a közvetítésért. Olcsón átvenni és drágán továbbadni az tetszene nekik, de fizetni valamiért az már nem...
  Kelecsényitől én is tartok már a kezdetektől fogva, mert azért csak bankár... félek leépíti a csapatot, mert a személyes érdekei fontosabbak. Remélem tévedek.

  A második csapatunkkal mi van? Feljut az NB1-be? Nagy a hallgatás erről mostanában. Remélem azt meg nem viszi el egy az egyben Mocsai agyament akadémiája amit a 2/3-ad tervez.”
 • 13. Punxsutawney_Phil 2012. április 17. 08:31
  „Uraim!
  Egyértelmű, hogy a döntő tekintetében a helyzet már nem fog változni. Ez a levél a jövőnek - köv. szezon - szól, nehogy a nemzetközi szövetség a közvetítési jog értékesítésénél ne csak a befolyt összeget lássa. Meggyőződésem, hogy a köv. szezon BL meccseit már nem a Digi fogja közvetíteni, ergo nem is lesz érdeke, hogy szponzorálja az ETO-t. Jól tette Kelecsényi, hogy aláírta.”
 • 12. Lacika62 2012. április 17. 07:54
  „3. BudaiKr 2012.04.16. 19:30 már megint kevered a ..art, ne itt verd magad hanem az állítólagos VIP páholyodban mond el a véleményedet, ha annyira nagy szurkolónak tartod magad ott leszel Podgoricában is.”
 • 11. Hedon 2012. április 17. 06:29
  „Kelecsényinek azt hiszem lassan lefő a kávé!
  Ember nem lehet ekkora ostoba főleg ha klubelnök.
  Azokat támadja akiktől pénzt vár?
  Vagy nyártól már ők sem támogatnak bennünket
  és "hálából" még beléjük rúgunk egy jót.
  Ide vezetett ennek az embernek ez a beteges, kozmopolitán
  gondolkodása? Pozsonyban él, Bécsben tárgyalgat, néha Győrben
  tartózkodik akkor megnézni a mérkőzéseket.

  A szuper igazolásokat köszönjük! Jövőre már nem kell Veszprémbe
  utaznunk ilyen "veszély" nem fenyeget.
  Borkainak sem kell aztán magyarázkodnia, hogy hol a választási kampányban
  - első helyen ígért - új multifunkcionális csarnok.
  Kelecsényi viszlát, már bizonyítottál.”
 • 10. ramirez 2012. április 17. 00:41
  „Nem hinném,hogy ez olyan hatalmas bűn Kelecsényi részéről...nem kell ezt felfújni ennyire,a Diginek érdeke hogy minket támogasson...az igazolásokról meg annyit,hogy Grosnál Rédei csak jobb lehet,egyenletesebb teljesitményre képes ez biztos. Vérten két éve leszállóágban,fellángolásai vannak,az is kevéske,jót tesz neki a környezetváltozás és nekünk is egy gólerős szélső aki fiatalabb de kevesebb rutinnak viszont lehet hogy dupla lelkesedéssel fog pályára lépni...Igazán Kati fog hiányozni és az ő pótlása ami nem könnyű feladat.”
 • 9. latakacs 2012. április 16. 23:05
  „Lehet, hogy az akkori vezetés nem gondolt arra, hogy kedvenc csapatunk egyszer megint eljut a döntőbe, és sokan kíváncsiak lesznek rájuk. A mostani vezetés próbálja menteni a helyzetet. Ha lenne esze mind a Diginek, mind a királyi tv-nek, megegyeznének, és jó borsos áron el tudnák adni a reklámidőt, még hasznuk is maradna a dolgon.”
 • 8. umberto 2012. április 16. 21:44
  „A Digi vette meg a jogot a BL-re. Megvehette volna a többi is. Senki nem tiltja meg, hogy átvegye az adást (Invitel, UPC stb.), csak fizetni kéne érte, erre persze nem hajlandók, de azért a hangulatkeltés az népszerű. Miért nem ezeknél a szolgáltatóknál kopogtatnak a mostani levéllel?

  Ha annak idején az M1, a Sport1, Sportklub stb. vette volna meg a jogot, akkor most a Digi levele mellé állnátok?

  Beteg egy kezdeményezés, de sajnos tipikusan magyar. Semmiért sem akarunk fizetni, felháborodunk, ha valami vélt jog nincs "ingyen".”
 • 7. balee 2012. április 16. 20:52
  „T_McVay_01, mélységesen egyetértek veled!
  Ennyire amatőr dolgot egyszerűen nem szabadna csinálnunk!”
 • 6. denisz88 2012. április 16. 20:36
  „Én sem igazán értem ezeket az igazolásokat! De azt ne felejtsétek el, hogy ezeknek a játékosoknak megtiszteltetés lesz a Győrben játszani. Szerintem mindegyik ezer fokon fog égni és bizonyítani akar. Néha ilyen ismeretlenebb játékosok sokkal többet érnek mint neves játékosok, akik kb. már mindent nyertek és csak pénzt akarnak keresni. Ne temessétek őket előre!”
 • 5. BudaiKr 2012. április 16. 19:54
  „4. T_McVay_01 2012.04.16. 19:40

  én se értem figyelmeztettem is a vezetöséget...”
 • 4. T_McVay_01 2012. április 16. 19:40
  „#3 BudaiKr

  Hidd el jobban örülnék ha végül nem Nekem lenne igazam.
  De valami nagy gáz lehet az Elnökségben.

  Pálinger -> visszavonul
  Vérten -> megy a Fradiba
  Ana Gros -> Németország

  És hármajuk fizetéséből (holott csak Pálingeré havi több milla)
  Rédei Soós Vikire és a 10kg túlsúllyal rendelkező Hornyák Dórára futja.

  Hova lett a távozók eddigi bérkerete??
  És akkor a pesti elvárásoknak megfelelve mi rúgunk bele a támogatónkba?
  Érti ezt valaki, mert nekem ez ,,magas".”
 • 3. BudaiKr 2012. április 16. 19:30
  „2. T_McVay_01 2012.04.16. 19:25

  Már megin mindenbe igazad van szerintem!!!!”
 • 2. T_McVay_01 2012. április 16. 19:25
  „Óriási öngól a javából.
  Kelecsényinek úgy tűnik hogy elgurult a gyógyszere.
  Valaki szóljon már neki, ha még nem késő hogy
  momentán egyik főszponzorunkat (DIGI)támadja.

  Hogy adhatta ez a szerencsétlen a nevét ehhez a petícióhoz
  amikor a DIGI mint egyik fő támogatónk szponzori pénzére
  közben égetően szükségünk van.

  Ja, hogy jövőre Szepesi Ivett, Hornyák Dóra és a volt fradista Rédei Soós
  az erősítésünk, Így már értem. Persze BL8-nál meg is áll majd a tudomány.
  Vagy éppen ez a cél? Szétverni és leépíteni egy Bl döntős csapatot?”
 • 1. dsj 2012. április 16. 18:53
  „Csak megjön az ész előbb utóbb! A jóval alacsonyabb színvonalú labdarúgó mérkőzések helyett, vagy legalább mellett a sikeres magyar sportágak, sportolók és csapatok kapjanak helyet a királyi TV-ben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

London 2012: 130 indulóra számít a MOB elnöke

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke arra számít, hogy 130 fős magyar csapat vehet részt a nyári… Tovább olvasom