Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Tüntettek a szurkolók

10. p: Először jött át a soproni térfélre a Siófok és megszerezte a vezetést. Pantic erőteljes felszabadító rúgására a leshatáron tartózkodó Usvat csapott le, és mert a soproni védelem fellazult, gyakorlatilag zavartalanul lőhetett 12 méterről Farkas kapujának jobb alsó sarkába. 0–1.
60. p: Szabó vezette fel a labdát a soproni térfélen jobbról középre, majd remek ütemben tálalt a balösszekötő helyén előretörő Gaál elé, akinek 14 méteres lövését Farkas óriási bravúrral hárította.
65. p: Szabó kapott indítást és ugrott ki a fellazult soproni védelem tagjai mellett, egyedül vezethette a labdát kapura, ám a kifutó Farkas kapusba lőtt.
72. p: Egy kapu előtti kavarodás után Farkas kapuson túljutott Filipovic éles szögből leadott lövése, ám Fehér a gólvonalról kivágta a labdát.
74. p: Ezúttal a jobb oldalon futott szép siófoki akció, amelynek végén a keresztbe ívelt labdát ismét Gaál lőtte kapura, ám a siófoki középpályás és a soproni kapus párharcát az újfent bravúrral védő Farkas megint megnyerte.
80. p: Horváth R. jobb oldali beívelését Tóth M. fejelte kapura mintegy 8 méterről, a labda a bal kapufáról vágódott a mezőnybe.
86. p: A siófokiak cserejátékosai bebiztosították a vendéggyőzelmet. Schultz ugratta ki a jobbösszekötő helyén Filipovicsot, aki senkitől sem zavartatva 14 méterről helyezett Farkas kapujának jobb alsó sarkába. 0–2.
92. p: Pantic számította ki rosszul egy előrevágott labda ívét, amely Tóth M. elé került, aki fordulásból, 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1–2.

A Siófok amikor első ízben átjutott a felezővonalon, rögtön megszerezte a vezetést. Hátránya birtokában fokozta az offenzívát a Matáv, amely percekre kapuja elé szögezte a Siófokot. A fölény azonban csupán szögletekben nyilvánult meg, a kapu elé ívelt sarokrúgásokat azonban a siófoki „légelhárítás" gond nélkül hatástalanította. A 30. perc táján egy nagyobb füttykoncert jelezte a hazai szurkolótábor növekvő elégedetlenségét. A szünetben teljesen megérdemelten vezetett az újonccsapat.

A második játékrészt is támadószellemben nyitotta a soproni együttes, amely pár perc elteltével a kapufáig jutott. Jó negyedóra elteltével azonban újra a siófokiak akarata érvényesült, futószalagon gyártották a gólhelyzeteket a vendégek. Ekkor a Matáv csak Farkas kapus hatalmas bravúrjainak köszönhette, hogy nem kapott további gólokat. Annak láttán, hogy a vendégek szinte lefutballozzák a pályáról a Matávot, óriási lett az elkeseredés a lelátón, voltak, akik élő szóban adtak kifejezést nemtetszésüknek, néhányan pedig pályára küldött füstbombák jóvoltából tették meg ugyanezt. Emiatt állt is pár percet a játék, a kényszerszünet után azonban semmi nem változott. A látottak alapján megérdemelt a siófokiak győzelme és az eredmény, ha a gólhelyzeteket nézzük, igencsak hízelgő a kiábrándítóan futballozó soproniakra nézve.

Bognár György: – Az első félidőben többé-kevésbé azt játszottuk, amit elterveztünk, beszorítottuk az ellenfelet a kapu elé, de korán kaptunk egy vitatható gólt. Szünet után csak futottunk az eredmény után, ekkor már nem játszott jól a csapat.
Csank János: – Fontos győzelmet szereztünk, elégedett vagyok a csapatom játékával és az eredménnyel is, mert több meghatározó játékosom hiányzott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol és mit sportoljon a gyermek?

Hova forduljon a szülő, aki azt szeretné, hogy szakemberek irányításával sportolhasson gyermeke? E… Tovább olvasom