Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Tudnak támadni, ha hagyja az edző: Győri ETO FC-Ferencváros 1-0

Pörgős első, visszafogottabb második félidő: A Ferencváros ellen szerzett három pontot a Győri ETO. Koltaiék az elmúlt időszakban megszokotthoz képest kreatívan, gólratörően játszottak. Bebizonyosodott, ez a csapat képes támadó focit játszani.


 
Győri ETO FC–Ferencváros 1-0 (0-0)
Monicomp Liga-mérkőzés, 20. forduló 
Győr, ETO Park, 4000 néző
V.: Andó-Szabó

ETO: Sztevanovic – Takács, Djordjevic, Fehér Z., Völgyi – Pilibaitis, Kiss M., Ji-Paraná, Dinjar (Dudás 70.p.) – Koltai (Bouguerra 78.p.), Aleksidze (Trajkovic 78.p.)
Vezetőedző: Csertői Aurél

FTC: Ranilovic – Csizmadia, Tutorics, Dragóner, Rodenbücher – Rósa D., Maróti (Sztanic 52.p.), Andrezinho (Tóth B. 55.p.) – Heinz – Schembri, Morales (Abdi 69.p.)
Vezetőedző: Prukner László

Gólszerző: Aleksidze (50.p.)

Prukner László: Gratulálok a Győrnek a győzelméhez. A találkozó elején a kapunk elé szorítottak bennünket. Később nagy küzdelmet hozott a meccs. A döntetlenre rászolgáltunk volna, de az egyéni hibák eldöntötték a találkozót. 

Csertői Aurél: Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy egy hazai csapatnak kell. Helyzeteink voltak, de ezeket nem tudtuk kihasználni. A második félidő elején egy fantasztikus akció végén betaláltunk. Hatvan percig nagyszerűen játszottunk. A Fradi erős hajráját kivédekeztük.

Kiss Máté: Jól játszott a csapat, együtt voltunk, küzdöttünk egymásért. Hajtani kellett, de ez nem csapott át idegességbe. A lényeg, hogy megőriztük az előnyt.

90. perc: Vége a mérkőzésnek.

78. perc: Kettős csere az ETO-nál. Aleksidze és Koltai ment le. Trajkovic és Bouguerra állt be.

70.perc: Cserél az ETO is. Dinjar helyére Dudás jön.

69. perc: Újabb vendég csere. Morales le, Abdi be.

60. perc: Tóth Bence gyenge távoli lövését könnyedén fogta Sztevanovic.

55. perc: Andrezinho helyére Tóth Bence állt be.

52. perc: Cserél a Fradi. Marótit Sztanic váltja.

50. perc: Vezet az ETO! Koltai futott el a jobb oldalon, és pontosan tette középre a labdát laposan. Az érkező Aleksidze becsúszva 6 méterről a hálóba lőtt. 1-0.

48. perc: Koltai kapott sárga lapot.

47. perc: Szép hazai akció futott végig a jobb oldalon, amelynek végén Kiss M. passzára Ji-Parana érkezett, de jobbal "eltörte"  labdát.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.


Győri ETO FC-Ferencváros 1-0

45. perc: Takács szólózott végig a vendégek térfelén, majd a tizenhatoson belül jobbra passzolt az érkező Koltai elé, aki 10 méterről ellőtte a labdát keresztben a kapu előtt. Vége az első félidőnek.

42. perc: Völgyi kapott sárgát.

41. perc: Eúttal Pilibaitis emelt a meginduló Aleksidze elé. A balos lövés megint méterekkel elkerülte a bal alsó sarkot. 

36. perc: Ji-Paraná tette le a labdát a bal oldalról meginduló Aleksidze elé, aki 16 méterről kapásból lőtt ballal. Felejthető.

34. perc: Maróti állította meg szabálytalanul Ji-Paranát. Sárga lap.

25. perc: ETO-ziccer maradt ki. Ji-Paraná passzával lépett ki a bal oldalon, már a tizenhatoson belül Aleksidze. A csatár 7 méterről a kimozduló Ranilovicba lőtte a labdát.

22. perc: A -zöld-fehér rangadóhoz mérten - kevés néző ellenére remek a hangulat a lelátón. A Fradi-tábor benépesítette az egyik kapu mögött lévő állóhelyi részt, de hangerőben nem maradnak le a hazai drukkerek sem.

19. perc: A legnagyobb Fradi-helyzet maradt ki. Egy szöglet után Rodenbücher érkezett a kaup előtt, és 8 méterről csúsztatott a bal felső felé. Nem sokkal tévesztette el a kaput.

16. perc: Az első ferencvárosi próbálkozás meglehetősen sutára sikerült. Dragoner pörgette fel magának a labdát, és 22 méterről legalább 8 méterrel kapu fölé lőtt. 

8. perc: Többet támad az ETO, és ezek többsége veszélyt is jelent a Fradi kapuja előtt. Aleksidze emelt be egy laza mozdulattal a kapu előterébe, Ji-Parana elpöckölte a labdát a kimozduló Ranilovic fölött, de célt tévesztett. Közben az asszisztens lest jelzett. 

5. perc: A szöglet után Dinjar vállalt be egy bonbát 15 méterről. Megint kellett a vendégek kapusának bravúrja.

5. perc: Aleksidze lőtt ballal nagy erővel kapura az ötös bal oldaláról. Ranilovic szögletre ütötte a labdát.

4. perc: Ji-Paraná jobb oldali szabdrúgását az ötösről fejelték ki a Fradi védői.

1. perc: A fehérben játszó Ferencváros kezdte a mérkőzést. A hazaiak zöld szerelésben léptek pályára.

Korábban:

A fővárosi zöld-fehérek elleni összecsapás mindig több, mint egy bajnoki találkozó, bizonyíték erre a két gárda tavalyi győri összecsapása, amelyre ötezren voltak kíváncsiak

„Attól függetlenül, hogy a Ferencváros legutóbb öt góllal kikapott, második helyen áll a bajnokságban és tíz ponttal többel rendelkezik, mint az ETO. Agresszív játékot játszanak, és a legutóbbi szereplésükből nem indulhatunk ki. Nagyon fegyelmezett és hatékony játékkal tudjuk őket legyőzni szombaton, a célunk természetesen a győzelem" - emelte ki Csertői Aurél a győriek vezetőedzője.

A szakvezető öt sárga lapja miatt nem számíthat az eltiltott Sztanisic játékára, s sérülés miatt Tokody, Nicorec, Szabó O. és Berde sem léphet pályára.

A Ferencváros elleni találkozóra jegyet váltók, belépőjükkel féláron tekinthetik meg a Gyirmót–Pécs NB II-es rangadót, amelyet április 2-án rendeznek.


Ez történt a két csapat legutóbbi győri meccsén

A Győri ETO FC és a Ferencváros tavaly szakadó esőben mérkőzött meg egymással, közel 5000 néző előtt. Pintér Attila győri edzőként először és utoljára vezette hazai pályán csapatát a Fradi ellen.

Az első félidő parádésan kezdődött: Tokody Tibor a 7. percben szerezte meg vezetést az ETO-nak. Alig telt el pár perc a középkezdés után, az azóta már a Middlesbrough csapatát erősítő Tarmo Kink 16 méterről lőtt a kapu jobb oldalába. Tokody Tibor kiállítása után a csapat tíz emberrel is derekasan helytállt. A mérkőzés végén sikerült a Ferencvárosnak Abdi góljával szépítenie.

A Győri ETO FC kapujában Sztevanovic állt, Tokody, Djordjevic, Eugene, Koltai, Fehér, Józsi, Kink, Nicorec, Aleksidze szerepeltek a kezdőcsapatban.

Dinjar a 60. percben, a mérkőzés utolsó percében El-Araici és Adilovic is pályára lépett.Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. drKotász 2011. március 21. 21:05
  „45. gondolat1234 Teljesen igazad van, te ne is gyere meccsre.”
 • 52. lászló8 2011. március 20. 19:48
  „sándor71
  Győrben,és Te is tudod,hogy igazam van!”
 • 51. laci86 2011. március 20. 18:44
  „szép volt györ!! hajrá györ!!”
 • 50. sándor71 2011. március 20. 15:59
  „42. lászló8
  Te hol élsz,hogy így minősíted a Győrieket?”
 • 49. napsugár. 2011. március 20. 15:10
  „Csak ismételni tudom magam.. akinek nem tetszik, ne nézze!
  Szerintem mindenki tiszta szívvel bevallhatja, hogy tegnap csapatunk, a győri ETO nagyon jól játszott.
  Harcoltak, csinálták, odatették magukat, igenis megérdemelték a 3 pontot!!
  Kellett az edzőváltás! Szerintem elindultunk a javulás útján.
  NEM csak egy focicsapatban vannak hullámvölgyek, gondoljatok bele a saját életetekbe, nem minden sikerül mindig elsőre, és úgy, ahogy Mi azt eltervezzük, persze, tisztelet a kivételnek!
  Most látszott rajtuk, hogy akarják a győzelmet, minden erejükkel azon voltak, hogy ezt el is érjék. És sikerült nekik. MEGCSINÁLTÁK! Csak egy kis bíztatás kell nekik, taps, és szurkolók! Szavazzuk meg nekik a bizalmat! Megérdemlik!
  Erről a légiós témáról meg szerintem le kellene már szállni, ez csak egy nagyon rossz szöveg azoknak, akik név nélkül csak ócsárolni szeretnék a csapatot!
  Nem is értem, sok helyen látom azt, hogy mocskos külföldiek nem kellenek ebbe a csapatba, de ugyanúgy az is levan írva, hogy Sasa Stevanovic nélkül nem lennénk sehol se.. akkor miről beszélünk? Ha jól tudom, ő sem magyar állampolgár.. javítsatok ki, ha tévedek.
  Sasa,Stanisic,Djordjevic,Pilibaitis,Trajkovic,Bouguerra mindig odatették magukat rendesek! pedig KÜLFÖLDIEK alias mocskos légiósok, ahogy sok agyoniskolázott mondaná.. Niksicben én látok fantáziát, JiParaná és Dinjar pedig javuló tendenciát mutat, az előző idényhez képest!
  Ha Ceolin visszatér, akkor pedig szerintem még erősebb lesz a támadó játékunk! Az ő gyorsasága segíthet a csapaton.

  Úghyhogy necsároljuk őket, főleg akkor NE amikor győzelmet arattak, majd ha ez a lelkesedés lankadni fog, majd akkor! Mostmég bizakodjunk!
  Hajrá ETO!!
  "Kiáltsd a színünk zöld-fehér, egy a szívünk egy a vér.. kedvenc bajnokcsapatunk, érted élünk és halunk ez sírig tartó szenvedély"”
 • 48. gólkirály 2011. március 20. 14:05
  „Tetszett a csapat hozzáállása, remek volt a győzelem, és az új induló is bejött. Talán már csak egy olyan egységes B-közép kellene, mint a Fradié... Hajrá ETO!”
 • 47. Dragó 2011. március 20. 13:41
  „LÁSZLÓ 8
  Igaz a Fradi nem érdemelt pontot pontokat!!!Mert elképzelés nélkül nem megy!Na meg ez a hátvéd sor botrány:(
  DE AZÉRT KITARTOK...CSAK A FRADI.”
 • 46. Dragó 2011. március 20. 13:38
  „balee
  SZAVAD NE FELEJTSD!!!”
 • 45. gondolat1234 2011. március 20. 13:35
  „Nem tudom itt ki hány éves... döbbenten olvasom, hogy egyesek szerint mekkorát javult a csapat meg milyen jó irányba haladunk.... Megnéztem azt a bizonyos 3-3-at, amivel beköszönt a Faragó a Nyilasival. Sajnos azt a meccset fiatal korom ellenére nem láthattam, de a 90-es években esőben-hóban-fagyban minden meccsen, főleg Fraid elleni rangadón kint voltunk 15-20 ezren és ezt a tegnapi meccset látva... ez nem foci. Emlékszik még valaki arra a bizonyos 4-2-re, mikor a fradisták dühükben kiszedték a székeket ? Vagy utána a 3-1-re, a pesti 4-1-re, vagy a teltházas 2-3-ra a jubileumon, amikor igaz, hogy kikaptunk, de akkora meccs volt, hogy azóta is emlegeti minden győri... Ma meg mi ez az egész ?
  A Faragó megmondta a szünetben... : úgy látszik előre elkiabálta, hogy ez egy rangadó lesz... Harmatgyenge játék mindkét oldalon a falábú külföldi zsoldosokkal.
  Lőttünk egy gólt egy szép támadásból, majd utána már a félpályán se tudtunk átjönni, a fradi meg erőlködött elképzelés nélkül...
  Legalább nyertünk, meccsre meg jó tíz éve nem megyek és ez a meccs is csak abban erősített meg, hogy ezután se fogok, ingyen se.”
 • 44. piroskaésabarkasz 2011. március 20. 12:07
  „Nem rajongtam Pinyőért,de nem mostanában fogunk játszani a bejutásért az Európa Ligába!”
 • 43. Habok 2011. március 20. 11:28
  „Gratula az Etonak ez már nagyon kellett.”
 • 42. lászló8 2011. március 20. 10:19
  „. Dragó
  Egyetértek veled!Most "köszönjük Aurél",pár hét múlva meg a pokolba kívánják!Ilyenek sajnos a győriek,szinte minden téren!Természetesen tisztelet a kivételnek!!!”
 • 41. Hedon 2011. március 20. 09:29
  „Régen még volt Fradi szív, ma meg már csak a Fradi szív!
  Gratulálok a csapatnak, Ceolinnal (Dudással) még jobbak leszünk.
  És talán előbb utóbb két (itthon akár három)csatárral fogunk kezdeni.
  Kezdésnek egyelőre rendben van a dolog.”
 • 40. lali84 2011. március 20. 08:47
  „ilyen gyenge fradit még nem láttam és ezek 2 .... lett volna vérmesebb csatárunk nem ennyi az eredmény...nem baj csatárt kell igazolni”
 • 39. Brandon 2011. március 20. 08:28
  „Kedves Szurkolótársak! Ne foglalkozzunk se a fagyival, se más csapattal! Mindegyikünk látja azt is,h a saját csapatunk hol szorul további előrelépésre, erősítésre...DE: örüljünk végre a győzelemnek kritikák nélkül, örüljünk annak, ha hangyányit is, de előremozdultunk!!! Jó lenne úgy végignézni a következő hazai bajnokinkat, hogy a nézők nem fütyülnek azonnal, ha valami nem sikerül, hanem -mint sok helyen a világon- tapssal biztatják a játékosokat...próbáljuk ki, h ez hogyan hat rájuk!!! HAJRÁ ETO!!!!”
 • 38. füstbement 2011. március 20. 08:25
  „5 magyarral a kezdőben is lehet ilyen eredményt elérni?micsoda véletlen..
  Legalább az edző gondolkodott és látott, ezért fejhajtás.
  Amúgy ha egy rangadó ilyen gyenge, akkor ettől a bajnokságtól sokat ne várjunk.Persze most kell szerényen viselkedni Győrben és a drukkereknek még több magyar gyereket követelni a kezdőbe.Az a jövő.”
 • 37. kismedve72 2011. március 20. 08:01
  „Jó meccs volt! Végre van újra támadó foci.
  Köszönet a Csertőinek és a csapatnak!
  Gyenge ez a fradi szerintem, nem lesznek az első ötben.

  Jó volt nézni ahogy szenved a fradika!!! :)”
 • 36. JOSHI52 2011. március 20. 07:27
  „Gratulálok az egész csapatnak Jó a megkezdett út. Szabálytalanságokról csak annyit ez túlzás!!!!!!!!!!!!!!”
 • 35. zag 2011. március 20. 06:48
  „A gól szép volt,a játék kevésbé.Ez a hajtás,küzdelem,ami minimum elvárható.Legalább ezt minden meccsen hozni kellene,akkor még bármi lehet.Úgy gondolom,1-2 ezer nézőt ez is hozhat.Rég nem láttam az ETO-t ilyen agresszíven játszani,kár,hogy a támadás még nem nagyon megy!Hajrá,Győr!”
 • 34. Falcmen 2011. március 20. 00:51
  „32. Dragó: Szerintem ez az ETO nem fog 3x zsinórban kikapni - legalább is most tavasszal biztos nem. Hogy mi lesz jövőre ki tudja... de addig is - Köszi srácok, köszi Aurél! - hogy a tegnapi és a mai napomat bearanyoztátok.
  Ja és majd elfeledtem: Tudja már az egész város, hogy lesz....t a lesz....t a Ferencváros! Igazán nem akartam ilyen alpári stílus felé elmenni, de sivatag66 barátoddal ki kényszerítitek az emberfiából! Hajrá Győr!”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemcsik ötödik Moszkvában

Nemcsik Zsolt ötödik helyen végzett szombaton a férfi kardozók moszkvai Világkupa-versenyén. Tovább olvasom