Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Triplázó futó, értékes díjak

Népes, több mint háromszáz fős mezőny állt rajthoz a vasárnapi 5. Philips Nemzetközi Félmaratonon.

A Kisalföld – mint a család napilapja – kiemelten támogat olyan rendezvényeket, ahol a család valamennyi tagja sportolhat. Remek példa volt erre az 5. Philips Nemzetközi Félmaraton, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg Győrött.

Molnár Z. Csabáné, a rendező megyei szabadidősport-szövetség elnöke a Kisalföld érdeklődésére elmondta, hogy idén a tavalyinál is több – körülbelül 330 – versenyző nevezett a viadalra. Az ország szinte valamennyi tájáról, sőt még a szomszédos Szlovákiából is érkeztek futók az ipari parkba. Az elmúlt napok csapadékos időjárása egy kicsit megijesztette a szervezőket, ám végül kiderült: nem volt ok az aggodalomra, hiszen a sportolók  ideális időben vághattak neki a távok valamelyikének.

A győri Lenzsér Zsolt és családja immár második alkalommal vett részt a megmérettetésen. A feleségével, Lenzsérné Cs. Ildikóval valamint a gyerekekkel, Bencével (9) és Adriennel (13) egyaránt a négy kilóméteres távot teljesítették. Jól érezték magukat a rendezvényen és már most elhatározták, hogy jövőre is indulnak. Elmondták még azt is, hogy immár több éve lapunk hűséges előfizetői közé tartoznak.

 Bizony komoly erőpróba várt azokra a futókra, akik a félmaratoni táv teljesítésére (21 km) vállalkoztak. A győztes – zsinórban harmadik alkalommal – a győri Zatykó Miklós lett. A huszonnyolc éves futótól megtudtuk, hogy kemény edzésekkel készült a versenyre. Érdekesség, hogy holtpontot nem a táv végén, sokkal inkább az elején érezte. Utána azonban már nem volt gond és a végül magabiztos teljesítménnyel utasította maga mögé a teljes mezőnyt. Jutalma a kupa és az érem mellett egy komplett házimozirendszer lett.

A félmaratonon a hölgyek mezőnyében a pomázi Molnár Barbara (20) diadalmaskodott, így az eredményhirdetés alkalmával ő is átvehetett egy házimozirendszert. Megtudtuk tőle, hogy a legnagyobb vetélytársa a barátnője, Vajda Zsuzsanna volt, akivel sokáig szinte kéz a kézben haladtak, ám végül sikerült lehajráznia. A versenyre az édesapja, Molnár Zoltán, a MOB csapatvezetője is elkísérte.

Üde színfoltja volt a versengésnek Csepelyné Kun Szilvia (35). A Balatonalmádiból érkezett hölgy ugyanis boszorkánynak öltözve futotta végig a félmaratoni távot. A nem mindennapi sportteljesítmény jutalmaként 20 000 forinttal lett gazdagabb.

A futóversenyt egyébként tánc-és önvédelmi bemutató, valamint ajándéksorsolás is színesítette. A díjakat Kovács István megyei sportigazgató, Rozman Richárd, a Philips személyügyi igazgatója valamint dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke adta át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darts Eb: magyar aranyérem

Szenzációs versenyzéssel megnyerte a nemzetek közötti csapatversenyt a magyar női válogatott a soproni darts Európa-bajnokságon. Attila idejében a magyarok, mostanság pedig – főleg dartsos berkekben – a magyar lányok nyilaitól retteghet egész Európa, hiszen valóban káprázatosan célozva utasították maguk mögé a mezőnyt a mieink. Tovább olvasom