Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Triatlon - Pihenő nélkül három Ironman

A hétvégén London mellett rendeznek háromszoros Ironman-
versenyt, melyen a győri Rokob József is elindul.
A teljesítőképesség újabb határát feszegeti a fél éve apává lett sportember.

A győri Rokob József nevét tavaly ősszel ismerhette meg a nagyvilág, mikor megnyerte a világon először megrendezett 30-szoros Ironmant az olaszországi Garda-tó közelében. Harminc napon át minden áldott nap 3,8 km-t úszva, 180 km-t kerékpározással kellett megtenni, majd végül egy maraton (42,126 km) várt a versenyzőkre.

Rokob emberfelettit produkálva 356 óra 33 perccel nyert – ez 11 óra 53 perces átlagot jelentett –, két órával megelőzve honfitársát, a komáromi Szőnyi Ferencet, míg a harmadik helyezettre több mint 20 órát vert.

„Négy éve kezdtem el az Ironman-versenyekkel foglalkozni, s mindig is a nagy lépések taktikáját követtem. Egyből a nagyobb erőpróbák felé mentem el. Mikor meghallottam, hogy lesz egy ilyen verseny, akkor rögtön éreztem, nekem ezen indulnom kell. Elsősorban az foglalkoztatott, van-e olyan ember, aki ezt meg tudja csinálni, illetve én meg tudom-e csinálni. Nos, a válasz azóta már ismert" – mondta akkor a sportoló, aki elsősorban magának akarta megmutatni, hogy az ember sokkal többre képes, mint azt gondolná.

„Várhatóan nekem sem ez volt az utolsó nagy dobásom" – fogalmazott a tavalyi verseny után Rokob József, s most itt az újabb nagy erőpróba: London mellett a háromszoros Ironman.

Rokob József a harmincszoros versenyért kapott díjjal. Hasonlóra számíthat a hétvégi viadal után.
Rokob József a harmincszoros versenyért kapott díjjal. Hasonlóra számíthat a hétvégi viadal után.


„Pihenő nélkül kell triplán teljesíteni az úszó-, a kerékpáros- és a futótávot. Ez talán még a harmincszorosnál is nehezebb. Egyszer ráadásul már indultam, de akkor egy sérülés miatt fel kellett adnom. Most mindenképpen az a cél, hogy célba érjek. Az nem érdekel, hányadikként végzek, én eddig is mindig csak saját magammal versenyeztem" – tette hozzá a sportoló, akinek élete a legutóbbi verseny óta nagyot változott, ugyanis most már édesapaként egy kisbabáért is felelősséggel tartozik.
„Egy kicsit nehezebb is volt a felkészülés, mert a munka és a család mellett kellett összehangolni az edzéseket, de Józsi nagyon tudja, hogy mit szeretne elérni, s mindent megoldott annak érdekében, hogy mindenre jusson ideje és energiája. Bár nem professzionális sportoló, hozzáállása viszont igazi profira vall" – ezt már Barthalos István, Rokob egyik edzője mondta el.

Egy biztos, mint az előző erőpróba, ez is fejben dől el. Fizikálisan biztosan alkalmas a cél elérésére Rokob József, aki ha a tavaly őszhöz hasonlóan mentálisan is rendben lesz – márpedig gondolkodása alapján ez nem is kétséges –, akkor újabb sikeres „kísérletnek" lesz főszereplője.
Ez vár Rokob Józsefre

A háromszoros Ironman számokban 11,4 km úszást – egy tóban róják le körönként a távot –, 540 km kerékpározást és valamivel több mint 126 km futást – mindkettő országúton – jelent. Ezt a távot kell megállás nélkül teljesítenie a versenyzőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Inzaghi váltja Seedorfot a Milan kispadján

3 olasz sportlap is arról számolt be, hogy az eddig az utánpótlásban dolgozó olasz világbajnok… Tovább olvasom