Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Tragédia a jánossomorjai focipályán

Telefonálás közben, az öltözőben halt meg az egykori jobbhátvéd.
Közel három évtizedig állt a jánossomorjai futballcsapat szolgálatában, tizenöt évig játékosként, majd szertárosként, pályagondnokként Fördős Pál. Szerdán edzés után az öltözőben hunyt el a negyvenhárom éves sportember: családja mellett az egyesület is gyászolja.

Szerda este az edzések után a magyar–román meccset nézték néhányan a pálya büféjének televízióján. A félidőben a felesége kereste a szertárost, aki hogy nyugodtan tudjon beszélni vele, egy csendes öltözőt keresett. Tíz perc múlva kezdték el keresni a többiek Fördős Pált, akit az egyik helyiségben összeesve találtak meg. A segélyhívásra rohammentő érkezett, ám sajnos már nem tudtak segíteni.

Az utolsó csapatképen szürke ruhában Fördős Pál.
Az utolsó csapatképen Fördős Pál (melegítőben a kép bal oldalán).

A cikk teljes egészében az alábbi hivatkozáson érhető el:
http://www.kisalfold.hu/embargo/az_oltozoben_halt_meg_az_egykori_jobbhatved/2110777/

Olvasóink írták

 • 13. izsó 2009. augusztus 15. 09:26
  „Részvétem a családnak! Sajnos ismét szegényebbek lettünk egy nagy sportemberrel! Mindig barátsággal fogadtál a Jánossomorjai pályán,ezután már kissé más lesz odamenni és ott játszani. Nyugodj békében Pali!”
 • 12. judith1971 2009. augusztus 14. 21:05
  „Köszönöm " Köcsög"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 11. Köcsög 2009. augusztus 14. 14:30
  „Szeretném ha vasárnap minél többen kijönnének a pályára,hogy ott is el tudjunk búcsúzni Palától,ahol az élete legnagyobb részét töltötte.Tudom a gyászban nem lehet a családdal osztozni,de talán ha mindannyian fejet hajtunk egy perc erejég,azzal is kifejezhetjük a tiszteletet mindazért amit tett,és ki-ki a saját gondolataival vehet tőle búcsút lélekben....”
 • 10. andrej 2009. augusztus 14. 14:06
  „Szeretném mindenkinek megköszönni a család nevében, akik gondoltak ránk, együttérzésükről biztosítottak minket és békés nyugodalmat kívántak drága nagybátyámnak az oldalon. Ezekben a nehéz napokon rengeteg segít a felénk áradó szeretet, rengetegen szerették Palát, őt csak szeretni lehetett...

  Pala!
  Nem tudtam elköszönni tőled. Megrendülten és megtörten hallgattam szerető feleséged síró hangját, mikor közölte a tragédia hírét. Nem tudom felfogni, nem is lehet, ezt a sebet csak az idő fogja tudni begyógyítani, a heg azonban mindig sajgó lelkünkön marad.
  Büszke vagyok rá, hogy én is viselhettem a kettes számú JSE mezt, amiben a másfél évtizedes pályafutásod során hétről- hétre őrületbe kergetted az ellenfél támadóit. Rendkívül sokat jelentett nekem, és bár a tudásom meg sem közelítette a tiéd, téged is büszkeség öntött el, amikor kifutottam a kék-fehér kettesben a pályára -láttam arcodon.
  Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen remek ember rokona lehettem, soha nem fogunk elfelejteni, az űrt, amit magad mögött hagytál, soha senki nem töltheti be!
  Figyelj ránk odafentről, óvd lányaidat, feleséged, bátyád és édesapád, akiknek ezekben a percekben is könnyek hullanak a szemükből a fájdalomtól.

  Nagyon szeretünk!
  Nyugodj békében!”
 • 9. nyanyyka 2009. augusztus 14. 13:37
  „Részvétem a családnak A bakin meg nem kéne lovagolni.Ki mível dolgozik Azzal hibázik.Vagy ti vagytok a tökéletes emberek akik soha nem hibáznak???
  Még egyszer részvétem!!”
 • 8. hszilard 2009. augusztus 14. 13:14
  „Nyugodj békében Pala!”
 • 7. Köcsög 2009. augusztus 14. 11:32
  „Akinek van némi fogalma a Jánossomorján zajló sportéletről,az tudja hogy Pala egy ikon volt,a pálya tartozéka,és halála minden sportszeretőt pofánvágott.Azon a lelátón is sokat dolgozott ami a háta mögött van.
  A képen természtesen a melegítőfölsős a Pala,a szürke ruhás a Gazsó "doki",Pöcök és Matyó az előtérben.
  Újságírói baki,de belefér...
  Jucinak igaza van,és nem azért adok igazat neki mert osztálytársam volt,hanem mert Safi tényleg tett annyit a sporkörért R. nénivel együtt,hogy ennyit ők is megérdemeltek volna.Talán anno Juci tényleg kijárt volna a néma csend nekik,megvallom nem emlékszem rá,pedig a pályán voltam abban aszerelésben amit már nem ők osztottak aznap.Én jó szívvel gondolok a szüleidre,engem szerettek,és én is viszont őket...

  Nyugodj békében Pala,emlékezni fogunk rád.... Már nem dícsérlek vasárnaponként hogy milyen jó lett a küzdőtér,és tudom ahova kerülsz ott is tiéd lesz a pálya...Isten veled.”
 • 6. lolita 2009. augusztus 14. 10:44
  „A kep alatt a szerkeztöseg azt irta szürke ruhaban,tehat ha en arra gondolok az egy idös bacsika ,es most akkor kiröl is van szo?”
 • 5. lali84 2009. augusztus 14. 09:38
  „gusztustalanok vagytok ilyenen foglalkoztok ki milyen felső be van nem mindegy nektek ilyenen rágodtok majd asztán lesz belőle a veszekedés??sok eszüek...ősszinte részvétem a családnak...
  amugy juduth1971 igazad van!!!!!!”
 • 4. judith1971 2009. augusztus 14. 09:33
  „Részvétem a családnak!
  Nemtudom miért kell ilyenen lovagolni,hogy milyen szinü a ruha rajta!Engem inkább az bánt,hogy az én szüleim több időt dolgoztak az ő helyén és amikor meghaltak még csak 1 perc néma csendet sem érdemeltek meg:(
  Köszönöm Jánossomorja SE”
 • 3. Tapmancs 2009. augusztus 14. 09:29
  „43 évesen, szörnyű. Nyugodjon békében.

  (Lehet h Cséfalvay Úr színtévesztő. Én (is) az vagyok, bár én kéknek látom.)”
 • 2. csizi75 2009. augusztus 14. 08:56
  „Pala sötétkék-fehér felsőt visel, elég nagy baki ez Cséfalvay Úrtól. Bár gondolom ezek az "apróságok" nem számítanak, a lényeg hogy egy szomorú haláleset körülményeit le lehessen körmölni 5 sorban...
  Az igazi újságírói teljesítmény egy megemlékező írás lett volna. Isten veled Pala! Részvétem a családnak!”
 • 1. lolita 2009. augusztus 14. 08:47
  „Szerintem kek-feher fölsö van rajta ,de lehet szinvak is vagyok mar. Szoval nem ertem ennek a gyors halalnak az okat ami eleg gyakran bekövetkezik ,es varatlanul.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Junior női kézilabda EB: Franciao. - Magyaro. 17-28

11 góllal vertük a franciákat az első meccsünkön a junior női kézilabda EB-n Szombathelyen. Víg… Tovább olvasom