Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Továbbra sem tudják, mi okozhatta Zavadszky Gábor halálát

Már több mint egy hónapja hunyt el Zavadszky Gábor, a ciprusi Apollon Limassol négyszeres magyar válogatott játékosa, azonban továbbra sincs válasz arra, mi okozhatta a 31 éves futballista tragédiáját.
Dr. Pozsonyi Tibor (a család jogi képviselője) arról számolt be, hogy a halotti anyakönyvi kivonaton kívül a Zavadszky-család semmilyen hivatalos iratot nem kapott, így nem is tud semmilyen jogi vagy más jellegű eljárást kezdeményezni.

Elgondolkodtató, hogy még a boncolási jegyzőkönyvről, amely az eljárás közben készül, sem kapott másolatot a család. További furcsaság, hogy Gábort halála másnapján boncolták, de a vizsgálat eredményeivel nem sietnek ennyire.

Az ügyvéd szerint ilyen gyorsan csak akkor boncolnak fel valakit, ha felvetődhet, mondjuk, az idegenkezűség gyanúja. A villámgyors eljárás nyomán esély sem volt rá, hogy magyar szakember is jelen legyen a boncolásnál...

Az ügyvéd kérésére a Külügyminisztérium érdekvédelmi osztálya is próbálja sürgetni az ügymenetet, hogy a lehető legtöbb információt begyűjtssék a tragédia körülményeiről. Dr. Pozsonyi Tibor a sportnapilapnak elmondta, hogy a hivatalos iratokra azért is van szükség, mert azok hiányában a biztosítással kapcsolatos ügyeket sem lehet lebonyolítani.

Az ügyvéd birtokában van az elhunyt futballista telefonjának híváslistája is, és szeretnék tisztán látni, mi történt Zavadszky Gáborral. A jogi képviselő kezdeményezi, hogy konzultációt tartsanak a magyar és a ciprusi orvosok, a rendőrség illetékeseinek és más szakértőknek a bevonásával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két futballpályát építenek

Három település – Sarród, Nyárliget, Fertőújlak – közigazgatásilag egyet alkot, ami a… Tovább olvasom