Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Továbbra is veretlenül

Amit a mérkőzés előtt Tamási Zsolt eltervezett, azt maradéktalanul végrehajtották játékosai. A szerkezetmódosítás ellenére a győriek higgadtan, jól játszottak. Ez akkor is igaz, ha támadásban már kissé akadozott a gépezet.
Újpest: Posza – Szélesi, Tamási, Juhár, Tchur – Farkas, Kunzó, Sloncik (Rósa H., 46. p) – Tokody (Simek, 46. p), Horváth (Móri, 78. p), Kovács. Edző: Szabó András.
ETO FC: Sebők 2,5 – Böjte 3, Karabatic 3, Baranyai 2,5, Hucika 2,5 – Peric 2,5, Szanyó 3 (Semenik, 81. p), Kartelo 3 (Erős, 86. p), Németh 2,5 (Mracskó, 63. p) – Herczeg 3, Nicsenko 3. Edző: Tamási Zsolt.
Gsz.: Kovács, Horváth, ill. Nicsenko, Semenik.
Sárga lap: Kartelo (18. p), Nicsenko (34. p), Böjte (92. p).
Szögletarány: 8:6 (2:2).

Nicsenko és Farkas Balázs
Az előzetes összeállításon és a megszokott szerkezeten is módosított Tamási Zsolt, a győriek vezetőedzője. A három csatár helyett ezúttal csak kettő kapott helyet a kezdő tizenegyben. Semenik maradt ki az együttesből, helyette negyedik védőként Hucika lépett pályára a Megyeri úton. A győriek fiatal szakvezetője az Újpest várható taktikájával magyarázta a változtatást.
3. p: Kovács kiugratása után Horváth jobbról hét méterről, jobbal alig lőtte a labdát a bal felső sarok mellé.
10. p: Farkas bal oldali szögletét követően az ötösön felugró Juhár senkitől sem zavartatva a kapu közepén álló Sebők ölébe fejelt. Az ellentámadás végén az egyedül kilépő Peric 15 méterről kevéssel lőtt a bal alsó sarok mellé.
33. p: Herczeg–Szanyó összjáték végén az éppen Újpestről a nyáron Győrbe szerződött támadó gurított vissza az alapvonal közeléből Szanyónak, akinek lövésébe beleléptek, így a labda szögletre pattant.
37. p: Szanyó csavarta a kapu elé a labdát bal oldali szabadrúgásból. Kartelo emelkedett a legmagasabbra, de öt méterről küldött csúsztatása elszállt a keresztléc felett.
44. p: Herczeg emelt Perichez, aki a jobb oldalon laposan visszapörgette a labdát Herczegnek, a csatárnak nem okozott gondot lefutni Juhárt, középre adott labdájáról Nicsenko azonban – ha kevéssel is – lemaradt.
45. p: Németh Norbert indította Herczeget a jobbszélen, a csatár a tizenhatoson belül tökéletesen passzolt a rövid sarokhoz érkező Nicsenko elé, aki négy méterről jobbal Posza mellett a jobb alsó sarokba pörgetett. 0–1.
51. p: Tchur szöktette a bal oldalon Kovács Zoltánt, aki alaposan becsapta a győri védőket, beadását azonban Hucika nagy nyugalommal lekezelte, majd felszabadított.
64. p: Baranyai veszítette el a labdát saját térfele közepén, Kovács lecsapott rá, majd pár lépés után tizennyolc méterről a bal alsó sarokba lőtt. 1–1.
68. p: Simek szerzett labdát a győri térfélen, majd Kovácshoz játszott, aki okosan visszagurított, az érkező Rósa Henrik azonban „eltörte" a labdát, ami viszont így lett jó Horváthnak, de a csatár ötös sarkáról leadott lövését Sebők bravúrral hárította.
71. p: Kovács nagyszerűen ugratta ki a védők mögül kibújó Horváth Ferencet, aki estében, 13 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát. 2–1.
86. p: Karabatic ügyetlenkedett a győri tizenhatosnál, Simek elvette tőle a labdát, s már bent járt a tizenhatoson, amikor Sebők óriási bravúrral leszedte a lábáról.
93. p: Posza Zsolt röviden dobta ki a labdát, pont Nicsenko elé, aki egyből a balszélen felfutó Hucikához játszott. A horvát labdarúgó középre kanyarított, ahol a csereként beállt Semenik hat méterről a kapu közepébe fejelt. 2–2.


Az elképzelés nyilvánvaló volt, a megszerzett labdákból a villámgyors Herczeget próbálták megjátszani a zöld-fehérek, középen pedig Nicsenko várta volna az átadást. Az első félórában viszont ritkán volt alkalma meglódulni Herczegnek, mert ebben a periódusban Szanyónak nemigen akadt társa az előrejátékban. Szerencsére a hazaiak sem tudtak kibontakozni, mert a győriek a labdát birtokló játékost azonnal letámadták, így gyors ritmusváltásokra, megugrásokra nem volt képes az Újpest. Ha unalmas nem is volt ez a játékrész, esemény nem sok történt, a kapuk alig forogtak veszélyben.

A félidő utolsó pillanataiban azonban támadásban is bejött az elképzelt koreográfia, Herczeg lefutotta védőjét, bent pedig Nicsenko ilyen helyzeteket nem hibáz el, így teljesen megérdemelt vendégelőnnyel mehettek pihenőre a csapatok.
A szünetben a hazaiak kettős cserével próbálták frissíteni csapatukat, Simek a jobb, Rósa a bal oldalon igyekezett a győri védelem mögé kerülni. A félidő első helyzete ugyan a vendégoldalon maradt ki, ezt követően feljavultak a hazaiak, s több kritikus pillanatot át kellett vészelnie az ETO-nak. Az Újpest egyenlítéséhez és a fordításhoz azonban kapitális védelmi hibák kellettek.
A bekapott gólok hatására megzavarodott a vendéggárda. A támadójáték azonban ekkor már erősen akadozott, nyilván ezért is küldte pályára Tamási Zsolt az előzetesen a kezdőcsapatba jelölt Robert Semeniket. A cserecsatár aztán meghálálta a bizalmat, a gól a szemfüles Nicsenko mellett azért Posza Zsolt „érdeme" is, hiszen az egykoron az ETO-ban védő kapus tálcán kínálta fel az egyenlítés lehetőségét.
Szabó András: – Az első félidőben rossz felfogásban játszottunk, szünet után a cserékkel sikerült megbontanunk az ETO hátsó alakzatát, de egy buta hiba miatt – ami egyébként benne van a labdarúgásban – két pontot veszítettünk.
Tamási Zsolt: – Hatvan percig azt játszottuk, amit elterveztünk, utána elfáradtunk, s úgy tűnt, két egyéni hiba miatt veszítünk. Kis szerencsével és hatalmas szívvel a hajrában egyenlítettünk, ezért minden elismerésem a játékosoké.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol és mit sportoljon a gyermek?

Hova forduljon a szülő, aki azt szeretné, hogy szakemberek irányításával sportolhasson gyermeke? E… Tovább olvasom