Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Továbbra is nyeretlen az ETO, Pécsett játszott 1:1-es döntetlent

Az első félidőben Koller tizenegyesből szerzett vezetést a hazaiaknak, majd öt perccel később Trajkovic egyenlített. A második félidő utolsó tizenöt percben emberelőnyben játszott az ETO, de nem sikerült kihasználni.

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában 1:1-es döntetlent játszott a Győri ETO FC együttese a Pécs otthonában. A zöld-fehérek továbbra is nyeretlenek és a megszerezhető 12 pont helyett csak hármat gyűjtöttek be.

Pécs - Győri ETO FC 1:1 (1:1)

Pécs, 2000 néző. Vezette: Vad II. (Ring, Becséri)

Pécs: Dibusz - Fodor, Balogh B., Romic, Mohl - Szatmári., Frőhlich (Gőczi, 80.), Koller, Horváth A., Wittrédi (Rácz, 66.)- Városi (Márkvárt, a szünetben). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

ETO: Kamenar - Svec, Lipták, Lang, Völgyi - Kamber, Mevoungou - Trajkovic (Lázok, 71.) - Varga R., Burgos (Kink, 59.), Martínez (Andric, a szünetben). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Koller (11. – 11-esből), illetve Trajkovic (16.)

Kiállítás: Dibusz (76.)

Sárga lap: Koller (92.), illetve Mevoungou (11.), Trajkovic (22.)

Lörincz Emil: - Nem játszottunk jól, görcsösek voltunk és ajándék gólt adtunk a Győrnek. Ma is elkerültek minket a kis nüanszok, de a bajnok Győr ellen döntetlent játszottunk. A második félidőben jobban felpörögtünk, de megint jött egy kiállítás és nem tudtunk győzni.


Pintér Attila: - Megvoltak a helyzeteink, el kellett volna dönteni a mérkőzést. Egy-két embertől többet vártam, a cserék sem nyújtottak olyan teljesítményt amit vártam, két pontot itt hagytunk. Keveset futottunk elöl, emberelőnyt sem használtuk ki. A döntetlen ellenére nem vagyunk nehéz helyzetben, nem kell kilábalnunk ebből a szituációból.Az előző fordulóban a Ferencváros elleni találkozóhoz képest egyedül a kapusposzton változtatott Pintér Attila. A 2. fordulóban piros lapot kapott, egy mérkőzésre eltiltott Kamenár ismét a kezdőcsapatban kapott lehetőséget.


A kezdeti puhatolózás után finoman fogalmazva sem kezdte jól a találkozót az ETO. A mérkőzés 11. percében Frőlich szeretett volna elmenni Mevoungou mellett a tizenhatos vonalánál, de a győri játékos kézzel ért bele a labdába. A megítélt büntetőt Koller magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtte. (1:0)

A folytatásban nem tört össze Pintér Attila együttese és öt perccel később egy gyors ellentámadás végén Trajkovic 12 méterről lőtt a kapu bal oldalába. A szerb játékos az elmúlt fordulókban nem nyújtott olyan jó teljesítményt, most viszont nagyszerűen használta ki az adódó lehetőséget.

Egyenlítő találatot követően a zöld-fehérek átvették a kezdeményezést, mezőnyfölényben játszottak és többet is birtokolták a labdát. A találkozó 27. percében Burgos jobb oldali beadása után Trajkovic fejjel megszerezhette volna második gólját is, de 6 méterről centikkel a jobb oldali kapufa mellé fejelt.


Az utolsó negyedórában sem változott a játék képe, de komolyabb helyzetet már nem dolgoztak ki a győriek, így 1:1-es állásnál vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően próbált frissíteni csapatán Pintér Attila, a győriek vezetőedzője. Martínez helyére pályára lépett a pálya jobb oldalára Andric, Az argentin és olasz állampolgárságú csatár nem nyújtott olyan jó teljesítményt, bár valamivel azért aktívabbnak tűnt, mint a centerposzton játszó Burgos. A közelmúltban érkező játékos egyelőre nem bizonyította tehetségét, valószínű ezért is váltotta Kink a találkozó 61. percében.


A cserék ellenére a zöld-fehérek támadójátéka továbbra sem javult jelentősen, igaz a pécsiek sem törték össze magukat az újabb gól elérésében. Sajnos a második játékrészben a visszább esett a játék színvonala, sokkal kevesebb helyzetet láthattunk, mint az első félidőben.


A győri szurkolók szerették volna látni már a fiatal Kalmárt is az együttesben, de Pintér Attila Lázokot küldte pályára a gólszerző Trajkovic helyére. Ha a játékban nem is segített a támadó, de a mérkőzés 77. percében kiállítást harcolt ki Dibusszal szemben, így emberelőnyben várta az ETO a folytatást. 


A hosszabbítással együtt az utolsó negyedórában sem javult a győriek játéka. Ötlettelenül játszottak, kevés helyzetet dolgoztak ki, így négy forduló után továbbra is nyeretlenek az OTP Bank Ligában. 


Korábban úgy nyilatkozott Pintér Attila, hogy az akarattal nincs probléma, a helyzeteket kell kihasználni. Ezúttal sajnos sok helyzetet sem láthattunk, így a Pécs megszerezte első pontját a bajnokságban, míg az ETO négy forduló elteltével a tizenkettő helyett három pontot gyűjtött.


Online közvetítés

Vége a mérkőzésnek!

92.p. Koller kapott sárga lapot reklamálásért.

90.p. Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

88.p. Hiába az emerelőny, nem sikerül helyzetet kialakítania az ETO csapatának. Rendkívül pontatlanul játszanak a zöld-fehérek.

77.p. Lázok és Balogh csatározása után előbbi indult volna kapura egyedül. A visszafelé pattanó labda megzavarta a Dibuszt, így elsodorta a győri támadót, ezért a játékvezető jogosan kiállíotta. A megítélt büntetőt a sértett kevéssel tekerte a kapu bal oldala mellé. A sorfalon megpattant a labda, de szögletnél Mevoungou szabálytalansága után kifelé ítéltek szabadrúgást.

75.p. Frőlich egy csellel két győri védők vert át, majd jobb lábbal 12 méterről lőtt laposan, de Kamenár hatalmas bravúrral hárított.

73.p. Völgyi bal oldai beadása után Lázok csúsztatta méterekkel a kapu fölé a labdát.

71.p. A gólszerző Trajkovic helyére Lázok érkezett a pályára.

69.p. Fodor jobb oldali szólója után élesen lőtt középre, de a kapufánál álló Kamenár megszerezte a labdát.

67.p. Kink gyönyörű cselek után jobb tekert középre, de Andric kevéssel lemaradt a labdáról.

66.p. Wittrédit Rácz váltotta a hazaiaknál.

62.p. Varga lőtt éles szögből 5 méterről a gólvonalon álló Dibuszba.

61.p. Burgos helyére Kink érkezett a pályára.

55.p. Továbbra is az ETO birtokolja többet a labdát, de komolyabb helyzetet nem láthattunk.

49.p. Wittrédi bal oldali beadása nem találta meg a hazai támadókat, Kamenár szerezte meg a labdát.

46.p. Elkezdődött a második játékrész!

Mindkét vezetőedző cserélt a szünetben. A hazaiaknál Városi helyére Márkvárt, míg a győrieknél Martínezt Andric váltotta.

Vége az első félidőnek!

45.p. Egy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető!

43.p. A pálya jobb oldalán Balogh szabálytalankodott Martínezzel szemben, de játékvezető sípja néma maradt. Szögletzászló környékéről jöhetett volna szabadrúgással az ETO.

42.p. Az ETO többet birtkolja a labdát és főként a hazaiak térfelén zajlik a játék.

38.p. Völgyi jobb oldali beadása után Burgos 12 méterről fejelt a kapu fölé.

31.p. Az elmúlt percekben a hazaiak kapuja előtt zajlik a játék, de rendre tisztázni tudtak a pécsi védők.

27.p. Óriási helyzetet hagyott ki az ETO! Burgos jobb oldali beadása megpattant egy hazai védőn, így pont a lendületben érkező Trajkovic felé szállt, aki 5 méterről centikkel fejelt a jobb oldali kapufa mellé.

26.p. Martínez haza adása után Kamenár pont elcsúszott a kirúgásnál, így a zavaró Wittrédit találta telibe, de a labda szerencsére nem a kapu felé pattant.

24.p. Pécsi szögletet követően Mohl 14 méterről kevéssel emelt a kapu fölé.

22.p. Gyors pécsi ellentámadást Trajkovic akadályozott meg, amiért sárga lapot kapott. Ígéretes helyzetből végezhetett el szabadrúgást a Pécs, de a sorfalban elakadt a labda.

21.p. A két gólon kívül nem dolgoztak ki újabb helyzetet a csapatok. Az elmúlt öt percben kevéssel, de az ETO többet birtokolta a labdát.

16.p. Góóóóóóól! Egyenlített az ETO! Hazai eladott labda után Kamber felpasszolt labdája volt pontatlan Burgosnak, ám a második hullámban érkező Trajkovicnak kiválónak bizonyult az indítás, aki 14 méterről jobb lábbal, laposan lőtt a kapu bal oldalába (1-1)

11.p. Vezet a Pécs! Frőhlich egy csellel szeretett volna elmenni Mevoungou mellett a tizenhatos vonalának környékén, ám a győri játékos kézzel ért a labdához. A hazaiak büntetőt kaptak, míg Mevoungou sárga lapot. A labda mögé Koller állt, aki magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába. (1-0)

5.p. Az első öt percben mezőnyjátékot láttunk, egyik együttes sem dolgozott ki helyzetet.

1.p. Az ETO kezdte a találkozót!

Pécs - Győri ETO FC

Vezeti: Vad II. (Ring, Becséri)

Pécs: Dibusz - Fodor, Balogh B., Romic, Mohl - Horváth A., Frőhlich, Koller, Városi, Szatmári - Wittrédi. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Csere: Gőcze (k), Lantos, Jocic, Márkvári, Rácz, Deutsch, Kővári.

ETO: Kamenar - Svec, Lipták, Lang, Völgyi - Kamber, Mevoungou - Trajkovic - Varga R., Burgos, Martínez. Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Stevanovic (k), Kink, Lázok, Kalmár, Pátkai, Andric, Wolfe.


Kamenár játszhat Pécsen


Szerdán ülést tartott az MLSZ Fegyelmi Bizottsága. Itt nemcsak az OTP Bank Liga 3. fordulójában kiosztott lapok sorsáról ítélkeztek - így pl. a két kiállított pécsi játékos, Grumics és Uzoma egyaránt 2-2 mérkőzésre szóló eltiltást kapot, a Győrött a kispadtól a lelátóra küldött ferencvárosi vezetőedző, Ricardo Moniz viszont megúszta egy figyelmeztetéssel - hanem újra megtárgyalták Lubos Kamenár szombathelyi kiállítását. A FEB úgy ítélte meg, hogy az első körben túl szigorú ítéletet hozott, ezért kettőről egyre módosította az eltiltott mérkőzések számát. Mindez azt jelenti, hogy ha Pintér Attila is úgy akarja, akkor Lubos Kamenár már a szombati pécsi mérkőzésen is ott állhat a győri kapuban.

Örökrangadó

Szombaton rendezik a Ferencváros-MTK Budapest örökrangadót a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában.

A két patinás fővárosi gárda ellenkező előjelekkel várja a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő összecsapást, ugyanis a zöld-fehérek múlt héten 2-1-es győzelmet arattak a címvédő Győr vendégeként, míg a kék-fehérek váratlan vereséget szenvedtek hazai környezetben az addig nyeretlen Szombathelyi Haladástól.

A két együttes története során 203. alkalommal találkozik egymással az NB I-ben: eddig a Ferencváros 82-szer, az MTK 74-szer győzött, 46–szor pedig döntetlennel zárult az összecsapás.

Vasárnap két százszázalékos gárda, a Videoton és a Paks székesfehérvári randevúja ígérkezik a legérdekesebbnek, de ugyanezen a napon lép pályára a harmadik hibátlan csapat, a Debrecen is, amely a forduló zárótalálkozóján a Szombathelyi Haladás vendége lesz.

OTP Bank Liga, 4. forduló

péntek: Kaposvári Rákóczi-Újpest FC 19.00, v.: Szabó Zs.

szombat: Diósgyőri VTK - Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 16.30, v.: Andó-Szabó
Mezőkövesd Zsóry-Lombard Pápa Termál FC 19.00, v.: Kassai
PMFC-Matias - Győri ETO FC 19.00, v.: Vad II.
Ferencváros-MTK Budapest, Puskás Ferenc Stadion 21.00, v.: Farkas

vasárnap: Budapest Honvéd-Puskás Akadémia 16.30, v.: Erdős
Videoton FC-MVM Paks 18.30, v.: Solymosi
Szombathelyi Haladás - DVSC-TEVA 20.30

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. BudaiKr 2013. augusztus 24. 17:24
  „56. Lacika62 2013.08.23. 17:06

  a gyávaságod nem tetszik panelos! hogy csak itt mersz ugatni fésztu fész nem mersz talákozni!”
 • 56. Lacika62 2013. augusztus 23. 17:06
  „55. BudaiKr 2013.08.22. 20:27 Mi van <moderálva>?? valami nem tetszik?? <moderálva>”
 • 55. BudaiKr 2013. augusztus 22. 20:27
  „54. Lacika62 2013.08.22. 16:24

  szádra naon vigyázz! ez most tu much volt panelos.”
 • 54. Lacika62 2013. augusztus 22. 16:24
  „53. BudaiKr 2013.08.22. 11:07 Anyud tudja!”
 • 53. BudaiKr 2013. augusztus 22. 11:07
  „52. Lacika62 2013.08.21. 16:32

  te fájsz panelos de naon! mi az emil cimed?”
 • 52. Lacika62 2013. augusztus 21. 16:32
  „49. BudaiKr 2013.08.21. 10:38 Mi van gumi csizmás, fáj az igazság??”
 • 51. ambi65 2013. augusztus 21. 14:03
  „Az ETO, amióta eszemet tudom, a szívem csücske, de ez a Pinyő ,szerintem olyan edző mint játékos volt: romboló
  Én régóta bírálom, mert nem látom mit szeretne a csapat játszani, mit gyakoroltak. A játékosok akarásán és szerencsén múlt a bajnokság megnyerése.
  Irányító a csapatban Józsi Gy. óta nem volt, bár Pátkai és Kronovater érkezésével javult a helyzet. Most Pátkai csere Rok még az sem, sőt el akarja Pinyő adatni. Varga kicsit elszédült, hol van már az őszi játéka.Kink??? Ki lát benne valamit? "O"-Százból egy jó ballábas bomba. Ilyen van a megye III-ban is. Vannak tehetséges fiatalok, de hát Pinyő nem játszatja őket, pedig ,ha nem is nyernénk, legalább szimpatikusabb lenne a csapat. Játékos állomány nem rossz, de kellene egy kreatív, jó edző.”
 • 50. njozsi 2013. augusztus 21. 11:58
  „Ez a csapat egy lyukas garast sem ér. Tavaly nem kis szerencsével nyerték a meccseket, s a bajnokságot. Most a tudáson múlt minden. Pintér és a csapat ennyit tud. Sajnos a Videoton is szét fog bennünket verni.”
 • 49. BudaiKr 2013. augusztus 21. 10:38
  „48. Pzoli 2013.08.19. 17:03
  <moderálva>”
 • 48. Pzoli 2013. augusztus 19. 17:03
  „A csak focin budaikr moderatyi greenstar nagyuram néven trollkodik”
 • 47. tber 2013. augusztus 19. 16:33
  „Kedves BudaiKr!
  Csak a rend kedvéért "Győrben" . Egyébként igen hajrá Győr. Futsal, kézilabda, evezés de nem a labdarúgás.”
 • 46. ATX 2013. augusztus 19. 13:44
  „Érdekes, hogy pont a Videoton ellen tippel mindenki (azaz minden edző és játékos) győzelmet...”
 • 45. xverax 2013. augusztus 19. 11:27
  „44. BudaiKr 2013.08.19. 10:38

  tuti pénzt kapsz ezért.. vagy ingyen ropit”
 • 44. BudaiKr 2013. augusztus 19. 10:38
  „csakazértis: HAJRÁ GYŐR! A JÖVŐ GYŐRBE ÉPÜL!! GYŐR AZ GYŐR!!”
 • 43. vadfruttik 2013. augusztus 19. 10:30
  „Budai ha találkoznál Erzsébet királynővel add át neki légyszíves üdvözletemet!Madridban meg a C.Ronáldonak mondd meg,hogy nem férne be Atca csapatába...”
 • 42. BudaiKr 2013. augusztus 19. 09:05
  „na látom megin csak a volt edző fizetett emberei irogatnak itt és nem a igazi szurkerek. sajnos egy vissza utasitthatatlan meghivás miatt Londonba és Madrdba néztem meccseket a hétvégén igy nem tudtam jelen lenni de nem aggódok mer Atca csapata 15 20 pontal jobb mint a tööbi csapat a NB 1 mezőnybe. következő meccset behuzzuk aztán azzal befogjuk az ellen szurkolók száját.”
 • 41. Klappantyu 2013. augusztus 19. 06:14
  „Pedig megmondta az egyik "játékos" is a Bayern meccs után: Majd ha lesznek sokan a meccseken, akkor majd játszani is fognak. Szerintem meg pont fordítva kellene lennie.
  A kézis lányok miért tudják kitenni minden hazai és külföldi meccsen a szívüket-lelküket a pályán? Pedig ott is vannak idegenlégiósok. Meg is érdemlik azt, hogy a meccseik 85-90%-át telt ház előtt játsszák.”
 • 40. Primax 2013. augusztus 18. 21:29
  „A magyar NB I-ben - gyakorlatilag - minden csapat egyforma "erősségű."
  A bajnokcsapat mostani szereplésében nincs - tehát - semmi meglepő.
  Bárki bárkit - bármikor - legyőzhet, bárki bárkitől - bármikor - kikaphat. Van, amikor nem bírnak egymással a "gigászok", hát ilyenkor ikszelnek...
  Még valami : ETO drukker vagyok...a nyolcvanas évek elején-közepén, a Verebes-korszakban minden meccsen kinn voltam...sőt : mentünk Tatabányára, Szombathelyre, Fehérvárra is...ott voltam az üllői úti 3 : 4-en is, amikor bajnok lett az ETO...:)
  Az elmúlt 25 évben azonban nem nagyon van kedvem kimenni a meccsekre...nincs miért...
  Sajnos.”
 • 39. oxana 2013. augusztus 18. 18:37
  „Ilyenkor hova bújt el BudaiKr?”
 • 38. Zöld_Mező 2013. augusztus 18. 18:03
  „Mibe is kerül fenntartani az ETO-t ?
  Biztosan lenne jobb helye annka a pénznek !!!

  Győrben a sporttámogatás felosztása idén így alakul : egyesületi sporttámogatás keretösszeg: 325 millió forint
  ww.gyor.hu”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB II - Több visszatérő Sopronban

A hétvégén kezdődik az egycsoportos NB II 2013/2014-es idénye. Tovább olvasom