Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Továbbra is nyeretlen az ETO, 1-1 a Videoton ellen - fotók a rangadóról

Öt forduló elteltével négy pontot szerzett Pintér Attila együttese.

Továbbra sem sikerül győzni Pintér Attila együttesének, öt forduló után 12. helyen állnak a táblázaton. Ezúttal hazai pályán a Videoton ellen játszottak 1-1-es döntetlent.


Továbbra is nyeretlen az ETO, 1:1 a Videoton ellen - fotók: Mészáros Mátyás

Győri ETO FC - Videoton FC 1:1 (1:1)
ETO Park, 4000 néző. Vezette: Kassai (Ring, Bozó)

ETO: Kamenár - Wolfe, Kamber, Lipták, Lang, Völgyi - Pátkai, Mevoungou - Varga R. (Kink, 69.), Koltai (Kalmár, 89.), Andric (Martínez, 74.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Videoton: Calatayud - Szolnoki, Vinicius, Juhász (V. Gomes, 85.), Stopira - Alvarez (Mendes, 63.), Caneira, Sándor, Kleinheilser (Gyurcsó, 80.) - Kovács I. - Nikolics. Vezetőedző: José Gomes.

Gólszerző: Pátkai (18.), illetve Juhász (35.)

Sárga lap: Pátkai (10.), Andric (48.), Mevoungou (60.), Kamber (67.), Wolfe (75.), Lipták (89.), illetve Vinicius (39.)

Pintér Attila: - Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Megszereztük a vezetést, utána kihagytuk a helyzeteket, eldönthettünk volna a mérkőzést. Kaptunk egy elkerülhető gólt, a második félidőben mindkét együttesnél voltak lehetőségek, de egyik csapat sem tudott élni vele. A sárga lapokat sajnos nem ugyan azon a mértékkel ítélték meg a mérkőzés folyamán, ez hátráltatott minket. Gratulálok a csapatnak, a szurkolók is megérdemelnék, hogy végre megszerezzük a győzelmet. Köszönöm a támogatását.

José Gomes: - Az egy ponttal nem vagyunk teljesen elégedettek, de egy nagyon erős csapattal játszottunk. Az előző idényben bajnok volt a Győr, így az egyik legjobb csapathoz látogattunk.Időnként nem volt látványos a mérkőzés, de összességében egy jó találkozót láthattak a nézők, amelyen mindkét együttes nagyon szerette volna a győzelmet.
Az első húsz percben voltak gondjaink, három belső védővel játszott az ETO. Nem hoztunk igazán jó döntéseket az elején, de a folytatásban sikerült rendeznünk a sorokat. Utána kiegyenlített volt a mérkőzés, de a középpályán mi irányítottunk.


Ahogy az várható volt, igazi rangadót rendeztek az OTP Bank Liga 5. fordulójában, annak ellenére, hogy a címvédő Győri ETO FC nem kezdte jól a bajnokságot. Pintér Attila együttese négy forduló elteltével csak három pontot szerzett, míg a vendégek valamennyi mérkőzésükön győztesen hagyták el a pályát.

A kezdeti puhatolózás után a győriek váltak aktívabbá és a találkozó 14. percében a vezetést is megszerezhették volna, de Pátkai óriási helyzetben 12 méterről nem találta el az üres kaput.

Négy perccel később viszont a gól sem hiányzott. Völgyi szögletét követően Lipták ívelt keresztbe Pátkai elé, aki egy méterről fejelt a kapuba. Győri vezetésnél sem vettek vissza a lendületből a zöld-fehérek és ha a találkozó 26. percében Andric nem a kapufát találja el közelről, akár kétgólosra is növelhette volna előnyét az ETO.

A kihagyott lehetőség a 37. percben bosszulta meg magát, hiszen Kleinheilser szögletét követően Juhász 8 méterről lőtt a léc alá.

A folytatásban a szakadó esőben újabb nagy lehetőséget egyik együttes sem dolgozott ki, így 1:1-es állásnál vonultak az öltözőbe a csapatok.

Szünetet követően a Videotonnál volt többet a labda, a győriek beszorultak a saját térfelükre és főként a gyors ellentámadásokban bíztak. A csapatok mezőnyben gyűrték egymást, keveset forogtak veszélyben a kapuk. A második félidőben az első komolyabb lehetőségnél Mendes szólója után Nikolics lövését becsúszva blokkolta Lipták.

Pintér Attila együttese becsületesen küzdött, de sokszor pontatlanul játszott és az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A vezetőedző próbált frissíteni csapatán Kink és Martínez beállásával, de lendületet nekik sem sikerült adni a folytatásra.

Összességében igazságosnak mondható döntetlent játszottak a csapatok, de a győrieknek már nagy szüksége lenne a három bajnoki pontra, hiszen hamar lemaradhat a bajnoki címért folyó küzdelemben. Öt forduló elteltével 12. helyen állnak a táblázaton négy pontot szerezve.Online közvetítés

Vége a találkozónak!
   
Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.
   
90.p. Koltait Kalmár váltotta a zöld-fehéreknél.

89.p. Lipták kapott sárga lapot  Kovács lerántásáért.
   
85.p. Juhász helyére Gomes érkezett a pályára.
   
84.p. Martínez bal oldali beadása után Wolfe fejesét Calacut a mezőnybe öklözte.
   
80.p. Kleinheilsert Gyurcsó váltotta a vendégeknél.

77.p. Az elmúlt percekben mezőnyben gyűrték egymást a csapatok.
   
75.p. Wolfe kapott sárga lapot Kovács felrúgásáért.

74.p. Újabb győri csere. Andric helyére Martínez érkezett a pályára.
   
69.p. Varga Rolandot Kink váltotta a zöld-fehéreknél.
   
67.p. Kamber kapott sárga lapot. Sípszó után elrúgta a labdát.
   
64.p. Mendes cselezett ki három győri védőt is, majd középre adott az üresen álló Nikolicsnak, aki 12 méterről lőhetett nagy helyzetben, de becsúszva mentettek a védők.

63.p. Alvarez helyére Mendes érkezett a pályára.
   
61.p. Andric lőtt élesen középre bal oldalról, Koltai elől bravúrral szögletre mentettek a vendégek. Pontrúgás után Lipták kevéssel fejelt a kapu fölé.
   
60.p. Mevoungou kapott sárga lapot Caneira felrúgásáért.

59.p. Győri szabadrúgásnál Varga gurította le a labdát Völgyinek, aki 22 méterről csúnyán jócskán mellé lőtt.
   
55.p. Az elmúlt percekben a vendégek aktívabbak, keveset van a labda a győrieknél, főként a hazai térfélen zajlik a játék.
   
51.p. Alvarez esett el a tizenhatoson belül, de Kassai jogosan nem ítélt büntetőt.
   
48.p. Andric kapott sárga lapot Szolnoki felrúgásáért.

47.p. Andric bal oldali beadása után Varga erőtlen fejese a kapu fölött szállt el.

46.p. Lang röviden passzolt tovább Lipták felé, így Kovács csapott le a labdára. Rövid labdavezetés után 12 méterről laposan lőtt a kapu bal oldala mellé.

Szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, elkezdődött a második játékrész!

Vége az első félidőnek!

40.p. Völgyi bal oldali beadása után Pátkai 8 méterről fejelt a kapu bal oldala mellé.

39.p. Vinicius kapott sárga lapot Varga felrúgásáért.

35.p. Egyenlített a Videoton! Kleinheilser bal oldali szögletét követően Juhász estében lőtt 10 méterről a léc alá. 1-1        

32.p. Mevoungou futott el a vendégek játékosai között, majd 20 méterről lőtt a kapu bal oldala felé, Calatayud vetődve hárított.

31.p. Mindkét együttes szögletet végezhetett el, de nem okoztak veszélyt a kapukra.
                                                               
26.p. Varga jobb oldali beadása után Andric estében 6 méterről a bal oldali kapufát találta el.

24.p. Az elmúlt percekben kiegyenlített játékot láthattunk, valamelyest az ETO birtokolta többet a labdát.

18p. Góóóóóóóól! Vezet az ETO! Völgyi lőtt váratlanul éles szögből 25 méterről laposan kapura, Calatayud testéről szögletre pattant a labda. Pontrúgás után a vendégek kapuja előtt pattogott a labda, majd Lipták jobbról ívelt keresztbe Párkai felé, aki 1 méterről fejelt a kapuba. 1-0

14.p. Andric gyönyörűen futott el a bal oldalon, majd középre adott az érkező támadók felé. A labda Juhász lábáról kifelé pattant Pátkai elé, aki óriási helyzetben 12 méterről fölé lőtt.

10.p. Pátkai kapott sárga lapot Kleinheilser felrúgásáért.

7.p. Győri szögletet követően Lang lőtt 22 méterről a kapu közepe felé, Calatayud jó helyen állt, így fogta a labdát.

3.p. Gyors ellentámadás végén Kleinheilser lövését védte bravúrral Kamenár. Szöglet után tisztázni tudtak a győri védők.

1.p. A győriek kezdték a találkozót!

Győri ETO FC - Videoton FC
Vezeti: Kassai (Ring, Bozó)

ETO: Kamenár - Wolfe, Lipták, Lang, Völgyi - Kamber, Pátkai, Mevoungou - Andric, Koltai, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.
Csere: Stevanovic (k), Dinjar, Kink, Martínez, Trajkovic, Kalmár, Djordjevic.

Videoton: Calatayud - Szolnoki, Vinicius, Juhász, Stopira - Alvarez, Caneira, Sándor, Kleinheilser - Kovács I. - Nikolics. Vezetőedző: José Gomes.
Csere: Tujvel (k), Brachi, Gomes, Oliveira, Tóth B., Mendes, Gyurcsó.

Előzetes

A párharc külön pikantériája, hogy míg a vendégek négy fordulót követően hibátlanul vezetik a tabellát, a bajnoki címvédő Győri ETO eddig nyeretlen az élvonalbeli pontvadászatban.

Forgalomkorlátozás a meccs ideje alatt vasárnap Győrben. Részletek itt >>
Az egymás elleni összesített mérleg az ETO javára billen, héttel többször nyertek a zöld-fehérek, mint a jelenlegi éllovas.

Legutóbb 2011. október 23-án nyert az ETO a kisalföldi megyeszékhelyen, akkor Dudás Ádám góljával 1–0-ra. Előtte – akárcsak legutóbb idén tavasszal – 1–1-es döntetlent értek el a csapatok (győri részről a gólszerző Ganugrava volt 2011-ben és Kamber 2013-ban). Emlékezetes találkozó volt a 2010-es, amikor 1–0-ra nyert Sztanisic góljával az ETO, ezzel megakadályozva a fehérváriak első bajnoki elsőségét.

A Videoton 2009-ben nyert utoljára Győrben, a 2–1-es eredmény hozta Copa egyik győri gólját.Emlékezetes mérkőzést vívtak a felek 2007-ben, az ETO 4–1-re nyert Bank, Bajzát, Bogdanovic és Brnovic góljaival.

A 1982/1983-as bajnoki címet hozó évtől hat egymást követő meccsen nyert az ETO – hármat Győrben, hármat Székesfehérváron – és többször eljutott öt gólig a Verebes-csapat (1981: 5–1, 1982: 5–1, 1983: 5–2 majd négyszer 2–1).

A legnagyobb különbséget pedig a ’70-es évek hozták: 1974-ben Szokolai duplájával, Pénzes, Pozsgai és Sebők találataival, míg 1978-ban Szabó Ottó mesterhármasával, Pölöskei és Mile góljával nyerte egyaránt 5–0-ra mindkét összecsapást az ETO.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Legs 2013. augusztus 26. 21:03
  „24. Túrabakancs 2013.08.26. 18:03

  A Videoton ellen nem rossz esőben játszva az egy pont
  -------------------------
  Te most viccelsz?Verőfényes napsütésben meg kiváló?”
 • 24. Túrabakancs 2013. augusztus 26. 18:03
  „A Videoton ellen nem rossz esőben játszva az egy pont, a gond az előző 4-meccs teljesítményé-
  vel van. Meg a helyzetkihasználás gyengeségével. Már ha adódik pár ilyen...”
 • 23. Legs 2013. augusztus 26. 17:35
  „Hét sárga lap,hat a Győré.Ha jól számoltam.Ez még pontokba fog kerülni.Leszünk mi még ettől lejjeb is.”
 • 22. dominiim 2013. augusztus 26. 12:46
  „Unalmas ! Minden héten a magyarázkodás, nyerhettünk volna stb.
  Unalmas ! Az, hogy nincs támadójáték, pedig a közönség évek óta ezt várná !
  Unalmas ! Nézni az akaratgyenge játékosokat ! Figyeljétek meg a kézis lányok csillogó szemeit, amiben ég a tüz !
  Unalmas ! A sok technikai hiba !
  Végül : Unalmas a játéknak nevezett futkározás ennyi pénzért !”
 • 21. Hyppolit 2013. augusztus 26. 12:16
  „Lehet, hogy pl. ismét Csertői lenne a megoldás, ő a korábbi kudarcos Pintér-szériát dobogóig vitte úgy, hogy elrontani sem lehetett. Pintér bajnoki aranya elvitathatatlan, úgy látszik viszont, hogy a múltból ebben a bajnoki sorozatban megélni nem lehet....és ezt hideg fővel tudomásul kell/ene venni! Mindenesetre az eddigi eredmények - mondjuk ki- kudarcnak számítanak, másrészt kieső helyről nehezebb lesz a felállás, mert a maradék hit is el fog szállni!”
 • 20. xverax 2013. augusztus 26. 12:10
  „varga véleményére lennék kíváncsi, ő hogy látja és mi a véleménye....
  bár az összes focista leírhatná mit is csinálnak munkaidőben???”
 • 19. ombi 2013. augusztus 26. 12:02
  „Hányféle módon lehet ugyanazt tálalni!
  Ma a K.D. rádióban nem az ETO (sokak által gyengének ítélt) eredményét domborították ki, hanem azzal kezdték a híradást, hogy a ´Videoton már nem száz százalékos´. Kis csűrcsavar, és mindjárt mennyire másként hangzik!”
 • 18. ATX 2013. augusztus 26. 09:09
  „A mai Kisalföldben persze Pintér megmagyarázta, hogy minden oké, a csapat jól küzdött és megköszönte a szurkolóknak a biztatást. Tényleg minden oké?”
 • 17. mekkmester 2013. augusztus 26. 08:43
  „kezd leereszteni az "eto lufi"...”
 • 16. méz-ing 2013. augusztus 26. 07:43
  „Van olyan szint, amikor a pénz már "kontraproduktív"!!!
  Azt hiszem ezen már réges rég túl van az ETO.”
 • 15. t-m 2013. augusztus 26. 06:58
  „NULLA”
 • 14. csikar 2013. augusztus 26. 06:44
  „Nagy küzdelem volt, de a második félidőben nyolcszor passzoltunk az oldalvonalon kívülre ki nem kényszerített helyzetben. Lang pedig ismét adott egy "gólpaszt", mint minden meccsén, de ez szerencsére kimaradt. ha Andrics és Völgyi néha gyakorolnák a támadásvezetést, sok zavart okoznának az ellenfélnek. Sajnos most Kamenár is bizonytalankodott, Koltai, Kamber formán kívül van. kassai hozta a szokásos ETO elleni formáját. Első félidőben 5 ETO szabálytalanság volt, a meccs végéra kaptunk 7(!) sárgát.”
 • 13. xverax 2013. augusztus 26. 00:32
  „vicc...”
 • 12. háté 2013. augusztus 26. 00:02
  „Elfogadható 20 perc, és hetven perc gyalázat, hátul adogatás-elvesztett labdák! - semmi elképzelés, nincs csapatjáték, az edző munkáját bizonyítja az öt-meccsen, abból három hazai, elvesztett 11-pont! -"meg szerzet" négy”
 • 11. háté 2013. augusztus 25. 23:10
  „Elfogadható 20 perc, és hetven perc gyalázat, hátul adogatás-elvesztett labdák! - semmi elképzelés, nincs csapatjáték, az edző munkáját bizonyítja az öt-meccsen, abból három hazai, elvesztett 11-pont! -"meg szerzet" négy.”
 • 10. csakazigazat 2013. augusztus 25. 20:08
  „ETO-Videoton 3:0!Ennyi!!”
 • 9. T_McVay_01 2013. augusztus 24. 19:02
  „8. BudaiKr

  Szia !
  Csak tippeltem, holnap majd meglátjuk.
  Hajrá ETO!”
 • 8. BudaiKr 2013. augusztus 24. 17:23
  „7. T_McVay_01 2013.08.24. 15:48

  haver te kenivájt vagy a kézilabdába de ehhez semit nem értessz!”
 • 7. T_McVay_01 2013. augusztus 24. 15:48
  „A tippem 0 : 2 vagy 1 :3

  Azért jó lenne kellemesen csalódni!”
 • 6. BudaiKr 2013. augusztus 24. 10:40
  „simán be huzzuk a 3 pontot lassan felépülnek a sérültek és ujjra a tabella tetején leszünk!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntetlen Pakson, Simon újra betalált

A Paks hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Budapest Honvéddal a labdarúgó OTP Bank Liga 5.… Tovább olvasom